Antalya / Kepez

BİLİMFEST'te Havacılık tarihi anlatıldı

Dünyanın çeşitli yerlerine giderek uçakları ve olayları inceleyen Youtuber ve yazar Kerem Gök, Antalya Bilim Festivali'nde ziyaretçilere havacılık tarihinin dönüm noktalarını anlattı. Devamı haberimizde...

BİLİMFEST'te Havacılık tarihi anlatıldı

 

Dünyanın çeşitli yerlerine giderek uçakları ve olayları inceleyen Youtuber ve yazar Kerem Gök, Antalya Bilim Festivali'nde ziyaretçilere havacılık tarihinin dönüm noktalarını anlattı.

Kepez Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenlediği Antalya Bilim Festivali'nin konferans platformuna Youtuber ve yazar Kerem Gök, konuşmacı olarak katıldı. Tarihte ilk uçuşu gerçekleştirenlerin Wright kardeşlerle başlayan insanlığın uçma hayalinin günümüze kadar uzanan yolculuğunu anlattı. Paneli Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda vatandaş büyük bir heyecanla dinledi. İnsanlığın var olduğu günden bu yana kuşlara bakarak her zaman uçmayı hayal ettiğini belirten Gök, bu hayali kuranlardan birinin de Leonardo Da Vinci olduğunu söyledi. Leonardo Da Vinci'nin hayallerini süsleyen uçuş çizimlerini ziyaretçilerle paylaşan Gök, "Da Vinci bu hayalini hayata geçiremiyor. Bildiğimiz kadarıyla uçmayı başaramıyor. Bu çizimlerde Da Vinci'nin çok ciddi uçma planları olduğunu görebiliriz."dedi.

HEZARFEN AHMED ÇELEBİ

Hezarfen Ahmed Çelebi'nin Galata Kulesi'nden Üsküdar'da Doğancılar Meydanı'na kadar kendi tasarladığı kanatlarla uçtuğunun da iddia edildiğini söyledi. Gök," İddia ediliyor diyorum çünkü Hezarfen Ahmed Çelebi ile ilgili tek kaynak Evliya Çelebi'nin 'Seyahatnamesi' dir. Teknik olarak baktığınız zaman o günün şartlarında Galata Kulesi'nden Doğancılar Meydanı'na kadar uçabilmesi orantı olarak pek mümkün görünmüyor. " diye konuştu.

WRİGHT KARDEŞLERLE BAŞLAYAN İLK UÇUŞ

Sanayi devriminden sonraki uçma girişimlerine ait çizimleri de panelin konuklarıyla paylaşan Gök, sanayi devrimi ile birlikte insanlığın uçma eylemini ete kemiğe büründürmeye çalıştığını ve ürettikleri makinelerle uçmaya çalıştıklarını söyledi. İlk üretilen buharlı makinelerinin çok ağır oldukları için mümkün olmadığını da sözlerine ekledi. Tarihte ilk uçuşu gerçekleştirenlerin Wright kardeşler olduğunu bildiren Gök, "İnsan kontrollü uçan ilk uçaktı. Uçağın askeri anlamda büyük kıymet taşıyacağı düşünülüyor. Çünkü savaşların yüzyılı... Wright kardeşler bunu askeriyeye pazarlamayı düşünüyorlar. Ve Amerikan hava kuvvetlerinin uçuşuna vesile oluyorlar." diye konuştu.

OSMANLI HAVA KUVVETLERİNİN DOĞUŞU

1911 yılının da Osmanlıda Hava Kuvvetlerinin doğuşu olduğunu bildiren Gök, "1912'de ilk uçak alınıyor ve ilk siyahi pilotta bir Osmanlı pilotudur. Birinci Dünya Savaşı havacılığın ilk kırılma noktasıdır." Dedi. Dünyanın çeşitli yerlerine giderek uçakları ve olayları inceleyen Youtuber ve yazar Kerem Gök, festivalin konuklarına inanılmaz bir havacılık tarihi ile aydınlattı. Panelin sonunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tarihe ışık tutan bilgileri festival ziyaretçileriyle paylaşan Gök'e teşekkür etti.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya elektrik kesintisi! 01 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Antalya elektrik kesintisi! 01 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Antalya'da 01 Mayıs Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da yarın elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma
Yerel

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25.'si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivanlar Cengizhan Şimşek ve Osman Kaan arasında tartışma yaşandı.

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte
Yerel

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte

Antalya'da bir banka müdürüne ait aracın ön camına, "115 bin Euro verilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceği" içerikli not kağıdı ve 3 adet uzun namlulu silah mermisi bırakıldı. Notu bırakan ve azmettiren 2 kişi yakalandı.

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu
Yerel

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu

İki gün boyunca Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozu etkisindeki Antalya’da, taşınım etkisinin azalmasıyla birlikte sahiller doldu. Vatandaşlar ve tatilciler bol bol denize girdi, güzel havanın tadını çıkardı.

Antalya'da Silahlı Kavga: Restoranda Çıkan Tartışma Kanlı Bitti
Yerel

Antalya'da Silahlı Kavga: Restoranda Çıkan Tartışma Kanlı Bitti

Antalya'nın Finike ilçesinde bir restoranda garsonlar arasında alacak verecek meselesi ve temizlik tartışması yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 garson hayatını kaybetti, 1 garson ise yaralandı.

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu
Spor

Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.