Antalya / Döşemealtı

Başkan Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı

Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak, 15 yıldır Yörük Türkmen kültürüne her zaman önem verdik.

Başkan Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı

Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı
Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak, 15 yıldır Yörük Türkmen kültürüne her zaman önem verdik. Bu kültürün en güzel renkliliğini şehrimize sunabilmek için elimizden gelen ne varsa yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.” dedi.
Yörükler Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’ Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Yörükler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Duman, Antalya Yörük İl Beyi Mustafa Acarbulut, STK Temsilcileri ve akademisyenlerin katıldığı çalıştay da konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak Yörük Türkmen kültürüne her zaman önem verdik. “ dedi. Başkan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak 15 yıldır Yörük Türkmen kültürünün, çok farklı şekillerde kültürel kodlarımızı oluşturan bu en güzel renkliliği şehrimize sunabilmesi için elimizden gelen ne varsa yaptık, yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Biz bir şeyi yapıyoruz. Tarihin her hangi bir döneminde herhangi bir yerde birileri medeniyet kurmaya niyet etmişlerse onu iki temel üzerine inşa etmişler. Birincisi; Bilim ve teknoloji, ikincisi de kültür ve sanat olmuş. Her ikisinde de örnek çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Yörükler Dernek Başkanı Abdullah Doğan’a çok teşekkür ediyoruz. Antalya’da Yörük kültürünü yaşatacak değişik etkinlikler yapılması konusunda belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları bir araya getirmek suretiyle 90’lı yıllardan itibaren başladığı bu çalışmalar bugün salonlarda çalıştaylara, konferanslara, panellere, sanat galerilerine, sergilerine dönüştü. Farklı dernekler ortaya çıktı ve farklı çalışmalarla bu kültürümüzü yaşatmaya çalışıyorlar. Hepsi Yörük Türkmen kültürünü, atalarımızın kültürünü geldikleri yeri ve gidecekleri yeri ufkumuzu aydınlatıyor.” diye konuştu.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu
Spor

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, yağlı güreşin çok sevildiği şehre, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi bir tesis kazandırdı.

Antalya'da Varsak Çayırı pehlivanları ağırlamaya hazır
Spor

Antalya'da Varsak Çayırı pehlivanları ağırlamaya hazır

Kepez Belediyesinin Varsak bölgesine kazandırdığı güreş sahasının çimleri yeşerdi. Devamı haberimizde...

Cumhuriyetin 2. asrına Kepez’den 22. kütüphane
Yaşam

Cumhuriyetin 2. asrına Kepez’den 22. kütüphane

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında Akdeniz bölgesinin en büyüğü olan Antalya Kütüphanesi’ni şehirle ve öğrencilerle buluşturan Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin ikinci asrında ise Necmettin Erbakan Kütüphanesi’ni hizmete açmaya hazırlanıyor. Devamı haberimizde...

Antalya Kepez Belediyesi ile AESOB arasında işbirliği protokolü imzalandı
Yerel

Antalya Kepez Belediyesi ile AESOB arasında işbirliği protokolü imzalandı

Kepez Belediyesi’ne ait Osmanlı Parkı içinde bulunan Osmanlı Kıraathanesinin işletmesi işbirliği protokolü ile 5 yıllığına Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne devredildi. Devamı haberimizde....

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Biz gelecek inşasına gayret ediyoruz”
Yaşam

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Biz gelecek inşasına gayret ediyoruz”

Üniversite öğrencileriyle buluşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yol yapmak, kaldırım yapmak bütün belediyecilerin bildiği bir iştir. Devamı haberimizde...

Antalya 'da Görkemli  Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.
İş Dünyası

Antalya 'da Görkemli Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.

ATSO CUMHURİYETİN 100. YIL ÖDÜL TÖRENİ ÖDÜL ALANLAR ATSO, 1968 yılından beri düzenlediği ödül törenini bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel ‘Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülleri’ ismiyle gerçekleştirdi.