Antalya / Kepez

Antalya'da Varsak Çayırı pehlivanları ağırlamaya hazır

Kepez Belediyesinin Varsak bölgesine kazandırdığı güreş sahasının çimleri yeşerdi. Devamı haberimizde...

Antalya'da Varsak Çayırı pehlivanları ağırlamaya hazır


Kepez Belediyesinin Varsak bölgesine kazandırdığı güreş sahasının çimleri yeşerdi. Varsak Çayırı, artık ata sporu yağlı güreşe hizmet etmeye hazır.
Kepez Belediyesi, Antalya’nın yağlı güreşteki başarısına yakışır bir güreş sahası inşa etti.
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, Antalya’ya başpehlivanlık heyecanını yaşatacak sporcuların yetişmesine katkı sağlayacak olan sahanın yapımı tamamlandı.
Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi sadece yağlı güreşe hizmet verecek olan sahanın çimleri gün yüzüne çıktı. Böylelikle Varsak Çayırı, güreş tutmaya hazır hale geldi.
Antalya’nın yağlı güreşteki başarısının artmasına katkı sağlayacak olan tesiste, hem ses getiren yağlı güreş organizasyonları düzenlenebilecek hem de pehlivanlar antrenmanlarını yapabilecek.


BAYRAM GÜREŞLERİ PARKTA DEĞİL VARSAK ÇAYIRI’NDA


Tesis, yağlı güreşin çok sevildiği Varsak bölgesi için de önemli bir yatırım oldu.
Varsak bölgesi sakinleri, Ramazan Bayramı’na özel geleneksel yağlı güreşlerini parklarda düzenliyorlardı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mayıs 2022’de gerçekleştirilen bayram güreşlerinde Varsak sakinlerine güreş sahası yapma sözü vermişti.
Bu sözün yerine getirilmesiyle Varsak güreşleri artık parklarda değiş, Kırkpınar Sarayiçi gibi bir sahada gerçekleştirilecek.
Antalyalılar ve bölge sakinlerine Varsak Çayırı’nda Kırkpınar’daki gibi güreş müsabakalarını izleme imkânı bulabilecek. Yağlı güreşe gönül vermiş genç pehlivanlar da Varsak Çayırı’nda antrenmanlarını yaparak, Kırkpınar’da başpehlivan olma yolunda kendilerini geliştirebilecekler.


YAĞLI GÜREŞE ÖZGÜ TESİS


Varsak Güreş Sahası, Aktoprak Mahallesi Şehit Bülent Alkan Caddesi’nde 5 bin 517 m2 (Metrekare) alana inşa edildi. İnşaat çalışmaları tamamlanan güreş sahasının 627 koltuklu betonarme kapalı tribünü bulunuyor. Tesisin koltuk rengi, eski Varsak Belediyesinin kurumsal renkleri olan yeşil ve beyaz olarak seçildi. Tesisin seyirci kapasitesi, portatif tribünlerle artırabilecek. Kapalı tribünün altında ise hakem ve soyunma odalarıyla, lavabolar bulunuyor. Tesisin, genişliği 70 metre, uzunluğu 80 metre olan çim sahasının büyüklüğü 2 bin metrekare.

TÜTÜNCÜ’DEN VARSAK’A DEĞER KAZANDIRAN YATIRIMLAR


Başkan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde güreş tesisinin inşa edildiği alanın çevresinde bölgeye ciddi değer kazandıran yatırımlar yapıldı.
Adnan Menderes Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Masal Parkı, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi, Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakımevi, Veterinerlik Servisi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, tarihi su sarnıçlarının çevre düzenlemesi bölgeye değer kazandıran çalışmalar oldu.
Kepez Belediyesi, bölgedeki Perge Antik Kenti’nin zeytinyağı üretim merkezi olan 2 bin 200 yıllık Lyrboton Kome’yi de, bitki temizliği ve arkeolojik kazı çalışmasıyla şehir turizmine kazandırdı.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu
Spor

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, yağlı güreşin çok sevildiği şehre, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi bir tesis kazandırdı.

Başkan Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı
Yerel

Başkan Tütüncü, Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’na katıldı

Yörük Türkmen Gerçeği Çalıştayı’nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez Belediyesi olarak, 15 yıldır Yörük Türkmen kültürüne her zaman önem verdik.

Cumhuriyetin 2. asrına Kepez’den 22. kütüphane
Yaşam

Cumhuriyetin 2. asrına Kepez’den 22. kütüphane

Cumhuriyetin ilanının 100. yılında Akdeniz bölgesinin en büyüğü olan Antalya Kütüphanesi’ni şehirle ve öğrencilerle buluşturan Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin ikinci asrında ise Necmettin Erbakan Kütüphanesi’ni hizmete açmaya hazırlanıyor. Devamı haberimizde...

Antalya Kepez Belediyesi ile AESOB arasında işbirliği protokolü imzalandı
Yerel

Antalya Kepez Belediyesi ile AESOB arasında işbirliği protokolü imzalandı

Kepez Belediyesi’ne ait Osmanlı Parkı içinde bulunan Osmanlı Kıraathanesinin işletmesi işbirliği protokolü ile 5 yıllığına Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne devredildi. Devamı haberimizde....

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Biz gelecek inşasına gayret ediyoruz”
Yaşam

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, “Biz gelecek inşasına gayret ediyoruz”

Üniversite öğrencileriyle buluşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Yol yapmak, kaldırım yapmak bütün belediyecilerin bildiği bir iştir. Devamı haberimizde...

Antalya 'da Görkemli  Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.
İş Dünyası

Antalya 'da Görkemli Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.

ATSO CUMHURİYETİN 100. YIL ÖDÜL TÖRENİ ÖDÜL ALANLAR ATSO, 1968 yılından beri düzenlediği ödül törenini bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel ‘Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülleri’ ismiyle gerçekleştirdi.