Antalya

Antalya Valisi Şahin: “Antalyalılar duyarlı olsun”

Antalya Valisi Hulusi Şahin, bir süredir gündemde olan Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Antalya Valisi Şahin: “Antalyalılar duyarlı olsun”

ANTALYA (İHA) - Antalya Valisi Hulusi Şahin, bir süredir gündemde olan Finike-Demre-Kaş-Kalkan otoyol projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Son dönemde, Kaş-Demre Otoyol Projesiyle ilgili spekülasyonların olduğunu belirten Vali Şahin, “Dünya şehri Antalya’yı” gelecek nesillere aktarmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

“Denizden uzak tünel ve viyadüklerle ulaşım sağlanacak”

Planlanan projenin denize uzak, sahil bandına ve kumsallara zarar vermeyeceğinin altını çizen Vali Şahin, “Plan tamamen sahil bandının arkasında. Denizden gözükmeyecek şekilde, denize ve kumsallara zarar vermeden daha çok tünel ve viyadükler açılarak yapılacak harika bir proje. Bu projeye karşı gelmek sadece ve sadece terakkiye mani olmaktır. Gelişmeye kapalı olmak demektir. Bu çevrecilik değil. Böyle çevrecilik olmaz” şeklinde konuştu.

“Böyle çevrecilik olmaz”

‘Kimse gelmesin, görmesin ve doğa muhafaza edilsin’ zihniyetinin kabul edilemeyeceğini belirten Şahin; “Usulüne uygun karayolu, demiryolu, yollar yapılacak. İnsanlar yaşayacak, kullanacak. Allah’ın bize bahşettiği bu muhteşem coğrafyadan istifade edeceğiz. Kimse gelmesin, kimse görmesin, doğa muhafaza edilsin anlayışı kabul edilemez” dedi.

“Antalyalılar duyarlı olsun”

Projenin yıllardır sabote edildiğine ve hayata geçirilmediği takdirde yaşanacak sıkıntılara da dikkat çeken Vali Hulusi şahin, “Bu şehir bizim, ülkemizin, insanlığın. Biz bundan usulüne uygun şekilde, çevreye zarar vermeden istifade edeceğiz. Bunun yollarını arıyoruz. Bu konuda Antalya kamuoyunun da duyarlı olması lazım. Yoksa, yıllardır sabote edildiği gibi, bu yol yine sabote edilecek. Bu proje hayata geçirilmezse Kaş halkı, Demre halkı ve milyonlarca turist eziyet çekmeye devam edecek” diyerek, Antalyalıların bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti
Yerel

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti

2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı

Antalya Valisi Hulusi Şahin  Ramazan Bayramlaşmasında
Yerel

Antalya Valisi Hulusi Şahin Ramazan Bayramlaşmasında

Vali Hulusi Şahin Akdeniz Üniversitesi Camii'nde kılınan bayram namazının ardından Antalyalılarla bayramlaştı.

 Antalya Valisi Şahin: 'Kıyıya vuran cesetlerin sebebi seri katil değil soykırım savaşları'
Yerel

Antalya Valisi Şahin: 'Kıyıya vuran cesetlerin sebebi seri katil değil soykırım savaşları'

Son günlerde Antalya sahillerine vuran cesetler ile ilgili açıklamada bulunan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Ardı ardına kıyıya vuran parçalanmış insan bedenlerinden sonra kentte seri katil mi var soruları sorulmaya başlandı.

Antalya Valisi  Hulusi Şahin Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk Ziyaret etti
Yerel

Antalya Valisi Hulusi Şahin Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk Ziyaret etti

Antalya Elmalı ilçesinde devam eden Kültür evleri ve tarihi mekanların restorasyon çalışmalarını incelemek üzere Elmalı İlçesine gelen Antalya valisi Hulusi Şahin Belediye Başkanı Halil Öztürk'ü Makamında ziyaret etti.

Bakan Yerlikaya Antalya’da Vatandaşlardan ne istedi
Yaşam

Bakan Yerlikaya Antalya’da Vatandaşlardan ne istedi

Ali YERLİKAYA, Antalya halkına seslenerek çevrelerinde gördükleri, duydukları, rahatsız oldukları her türlü suçla ilgili hemen 112’yi arayıp bilgi vermelerini isteyerek, tüm katılımcılara da görevlerinde başarılar diledi.

Antalya 'da Görkemli  Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.
İş Dünyası

Antalya 'da Görkemli Gecede Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi.

ATSO CUMHURİYETİN 100. YIL ÖDÜL TÖRENİ ÖDÜL ALANLAR ATSO, 1968 yılından beri düzenlediği ödül törenini bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına özel ‘Cumhuriyetin 100. Yıl Ödülleri’ ismiyle gerçekleştirdi.