Burdur

AK Parti Milletvekili Mustafa Oğuz: Burdur'a 30 Milyar TL Yatırım Yapıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024 yılı bütçesini değerlendirdi. Detaylar haberimizde...

AK Parti Milletvekili Mustafa Oğuz: Burdur'a 30 Milyar TL Yatırım Yapıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2024 yılı bütçesini değerlendirdi.

Oğuz, yaptığı konuşmada, 22 yılda ulaşım ve iletişim alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Türkiye'yi Asya-Avrupa, Avrupa-Kafkasya ve Avrupa-Orta Doğu ekseninde küresel taşımacılığın lojistik merkezlerinden biri olma konumunu her geçen gün güçlendiriyoruz." dedi.

Burdur'a 30 milyar yatırım!

Burdur'da yapılan yatırımlara da değinen Oğuz, "Burdur'umuza 2002-2023 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı hizmetleri yanında Adalet Sarayları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Şehircilik, Atık Su Arıtma, Toki konutları Enerji, Gençlik Spor, Kültür Turizm, Milli Eğitim Sağlıkta Yeni İl ve İlçe Devlet Hastaneleri, Sanayi ve Teknoloji ve Tarım ve Orman alanında toplamda yaklaşık 30 milyar TL yatırım yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

'Kimsenin endişesi olmasın!'

Oğuz, AK Parti'nin 22 yıldır bütçe yapma başarısını milletle birlikte elde ettiğini belirterek, "Hiç kimsenin endişesi olmasın ki, AK Parti yine milletimizin sağduyusu ve ferasetiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yoluna devam edecektir." diye konuştu.

Milletvekili Mustafa Oğuz'un konuşması şu şekilde; 

Dünden bugüne görev yapanlara teşekkür

Değerli milletvekilleri ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesi üzerine AK Parti grubum adına söz almış bulunuyorum. Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum. Sözlerimin başında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a ve AK Parti Hükümetleri döneminde dünden bugüne görev yapmış bütün Bakanlarımıza teşekkür ediyor. Bu vesileyle kesintisiz 22. Bütçeyi hazırlama imkanı veren aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.

22 yılda şahlanan kalkınma

Sayın Başkan, değerli Milletvekilleri 14 Ağustos 2001 yılında milletin kurun dediği ve Türkiye siyasi hayatına damga vuran AK Parti olarak yola çıkarken artık hiçbir şey eskisi olmayacak diyerek 22 yılda ortaya konan performans proje ve yatırım göstergeleriyle bu bütçe Türkiye Yüzyılının başlangıç bütçesi olmasıyla da ayrı bir önem arz etmektedir. Ulaşım ve İletişim alanında ülkemizin ve coğrafyamızın sorumluluklarını görerek ekonomik kalkınma ve küresel rekabet gücünün arttırılması için reformlar yapıyor  ve bu doğrultuda yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Dünya ülkeleriyle rekabet edilebilir hale gelebilmek için refahın ve ticaretin olmazsa olmazı olan ulaşım erişim ve altyapı yatırımları ile 22 yılda şahlanan kalkınmanın sarsılmaz temellerini attık.

Küresel taşımacılığın lojistik merkezlerden biri

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirdiğimiz reformlar ve yaptığımız yatırımlar sayesinde dün hayal denilen birçok proje bugün gerçek olmuştur. Değerli Millletvekilleri jeopolitik konumun getirdiği avantajlar sayesinde uluslararası yolcu ve yük taşımacılığının ana geçiş güzergahı haline gelen ülkemiz Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Gebze Orhan Gazi İzmir Otoyolu ve Osman Gazi köprüsü Nalkara – Çanakkale Otoyolu ve 1915 Çanakkale Köprüsü, Ankara – Niğde Otoyolu Menemen- Ali Ağa – Çandarlı Otoyolu gibi mega projelerin tamamlanmasıyla Asya – Avrupa Avrupa – Kafkasya ve Avrupa –orta doğu ekseninde küresel taşımacılığın lojistik merkezlerden biri olma konumu her geçen gün güçlendirmektedir.

Burdur'da ulaşım hizmetleri yatırımları

AK parti hükümetleri döneminde yollarımız daha güvenli ve konforlu hale getirdik. 1714 kilometre olan yol ağımızı 3722 kilometreye 6101 kilometre olan bölünmüş yol ağımızı 29319 kilometreye ulaştırdık. Çevre yollarında son 21 yılda 2172 kilometrelik kesimi tamamladık. Ülkemizin zor çoğrafi koşullarını tüneller köprüler ve viyadüklerle aşıyoruz 50 kilometre olan tünel uzunluğumuz 728 kilometreye 5967 adet olan köprü ve viyadük sayımızı ise 9842 adete çıkardık. Türkiye 100 yılında hızlanıyor dedik yatırımlarımız da yollarımızı da hızlandırdık elhamdülillah Sayın Başkan değerli Milletvekillerimiz seçim bölgem Burdur ile ilgili bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Burdur ilimizi 2002 – 2023 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı hizmetleri yanında Adalet Sarayları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre ve Şehircilik, Atık Su Arıtma, Toki konutları Enerji, Gençlik Spor, Kültür Turizm , Milli Eğitim Sağlıkta Yeni İl ve İlçe Devlet Hastaneleri, Sanayi ve Teknoloji ve Tarım ve Orman alanında toplamda yaklaşık 30 milyar TL yatırım yapılmıştır.

Burdur'un yol ağı kaç km'dir?

2006 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla kurulan o günden bugüne büyüyerek gelişen Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz ise ilimizin gelişmesi ve büyümesine büyük katkı sağlamktadır. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün Burdur ilinde 356 kilometre devlet yolu 199 kilometre il yolu olmak üzere toplam 555 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Söz konusu yol ağının 402 kilometresi bütünü sıcak karışım 153 kilometresi satih kaplamalı yollar olarak hizmet vermektedir.

Burdur'da hangi yollar tamamlandı? Hangi projeler devam ediyor?

AK Parti hükümetlerimiz döneminde Burdur ilinde tamamlanan bazı önemli işler ise Afyonkarahisar Antalya yolu Antalya – Burdur ayrımından Korkuteli – Söğüt yolu Karamanlı – Yeşilova yolu Burdur – Kemer ayrımında Hacılar – Yeşilova yolu Korkuteli – Fethiye ayrımında Altınyayla – Gölhisar yolu Çavdır – Gölhisar yolu Keçiborlu – Burdur ayrımında Isparta – Ağlasun ve Burdur – Antalya ayrım yolu Kızılkaya – Bozova – Korkuteli –Elmalı ayrımında Finike yolu Antalya – Dereboğazı – Isparta yolu ve Kocaaliler ve Bucak – Sanayi köprülü kavşakları olarak bahsedebiliriz. Yine Burdur ilimizde çalışmalara devam eden karayolları projelerimiz ise Burdur – Tefenni – Çavdır yolu Isparta – Burdur dostluk yolu, Çameli – Gölhisar yolu Antalya – Burdur ayrımından Taşkapı- Yeşilbaş – Ağlasun yolu Kızılkaya Korkuteli yolu olmak üzere altı projemiz ise devam etmektedir.

Hiç kimsenin endişesi olmasın ki 22 yıldır bütçe yapma başarısını bu milletimizle el ele vererek milletimizin gönlünde kalmayı başaran ülkeyi bugünlere taşıyan AK Parti yine milletimizin sağduyusu ve ferasetiyle Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde yoluna devam edecektir. Bu duygu ve düşünceyle 2024 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyor, Genel kurul ve ekranlaı başında bizi izlemekte olan aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İsmail Asan müjdelerini duyurdu
Yerel

İsmail Asan müjdelerini duyurdu

İsmail Asan, sözleri peş peşe verdi! Kemer'e yatırım yağacak - AK Parti Kemer Belediye Başkan Adayı İsmail Asan, Kemer'e dair önemli müjdeler verdi.

Büyükşehir Belediyesinden, Alanya Demirtaş’a alt yapı yatırımı bakın kaç milyon TL
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden, Alanya Demirtaş’a alt yapı yatırımı bakın kaç milyon TL

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya’da yapılaşma yoğunluğunun hızla arttığı Demirtaş Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması başlattı.

Kumluca Atatürk Stadyumu'nun kaba inşaatı tamamlanıyor
Yerel

Kumluca Atatürk Stadyumu'nun kaba inşaatı tamamlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, Kumluca'ya yeni ve modern bir stadyum kazandırılması amacıyla başlattığı Atatürk Stadyumu’nun kaba inşaatı yüzde 85 oranında tamamlandı.

 2023 yılında Afyonkarahisar’da 590 kamu yatırımı tamamlandı
Yerel

2023 yılında Afyonkarahisar’da 590 kamu yatırımı tamamlandı

Afyonkarahisar’da 2023 yılı kamu yatırım programında yer alan 916 adet projeden 590’nının tamamlandığı, 176’sının devam ettiği ve 130 projenin ise ihale aşamasında olduğu kaydedildi.

Burdur'daki Okul Yatırımlarına yakından takip
Yerel

Burdur'daki Okul Yatırımlarına yakından takip

Burdur Valisi Türker Öksüz, il genelinde yapımı devam eden, güçlendirme çalışmaları süren ve planlama aşamasında olan okul yatırımlarını yakından takip ediyor.

Eğitime dev yatırım! Başkan Selimoğlu müjdeledi
Yerel

Eğitime dev yatırım! Başkan Selimoğlu müjdeledi

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, ilçeye 8 derslikli okul, 16 derslikli okul ve 6 derslikli anaokulu kazandırmak için kolları sıvadı. Selimoğlu, okulların temellerinin atıldığını ve kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.