Burdur

Yeşilay genel kurulu İstanbul'da gerçekleşti! Yeni Başkan belli oldu

104 yıllık köklü kuruluş Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin 74. Olağan ve Seçimli Genel Kurulu İstanbul'da gerçekleşti.

Yeşilay genel kurulu İstanbul'da gerçekleşti! Yeni Başkan belli oldu

YEŞİLAY’IN GENEL KURULU İSTANBUL DA YAPILDI VE YENİ BAŞKANI DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ OLDU

Bundan 104 yıl önce ve sigara, alkol, uyuşturucu, kumar, teknoloji bağımlılığı, dolayısıyla da insan sağlığını tehdit eden zararlılardan korumak maksadıyla kurulan Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin olağan ve seçimli Genel Kurulu; geçtiğimiz cumartesi günü İstanbul’daki Merkez Binasında yapıldı ve 3 dönem kuralına takılan, dolayısıyla da tekrardan aday olamayan Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün yerine Cemiyetin Yönetim Kurulu üyelerinden biri olan Doç. Dr. Mehmet Dinç’in getirilmesiyle sonlandı.

Cemiyetin İstanbul’un Fatih İlçesine bağlı Sarayburnu’nda ve Sepetçi Kasrındaki Merkez Binasında yapılan 74. Genel Kuruluna Burdur’dan Genel Kurul Delegesi olan Şube Başkanı Osman Koçibay, Denetim Kurulu Başkanı Taceddin Akbaş ve Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Özen Zeybek’in yanı sıra Cemiyetin tabii üyeleri olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mâhinur Özdemir Göktaş ile Esra Albayrak ta katıldı.

3 dönemdir Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Genel Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten, Genel Kurul da Cemiyetin kısaca tanıtımını yapan ve çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler veren, ardından da duygusal bir konuşma yapan Prof. Dr. Mücahit Öztürk “Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin tamamı gönüllülerden, işinden, aşından ve eşinden ferâgat ve fedakârlık eden kişilerden oluşuyor. Bir işte gönüllülük esas olduğunda da o işin önünde kimse duramıyor. Yeşilay da işte böyle bir Cemiyet…” şeklinde konuşarak Yeşilay’ın çalışmalarını özetledi.

YENİ BAŞKAN DOÇ. DR. MEHMET DİNÇ OLDU

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 74’üncü, seçimli ve olağan Genel Kurulu sonunda Genel Başkanlığa Cemiyetin yıllardır Yönetiminde bulunan Doç. Dr. Mehmet Dinç ‘oybirliğiyle’ getirilirken; Dinç, Başkan seçildikten sonra delegelere bir teşekkür konuşması yaptı ve “Cemiyete bugüne kadar büyük emeği geçen ve sayısız hizmetlerde bulunan Başkanımız, Hocamız Prof. Dr. Mücahit Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Ve çalışmalarımıza Sayın Öztürk’ün kaldığı yerden devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum” dedi.

Genel Kurul sonunda Kurultay’a 81 ilden katılan delegeler Cemiyetin tabii üyeleri ve onur konukları olan Mâhinur Özdemir Göktaş ve Esra Albayrak ile bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Taceddin Akbaş NNC Haber BurdurYeşilay genel kurulu İstanbul'da gerçekleşti! Yeni Başkan belli olduYeşilay genel kurulu İstanbul'da gerçekleşti! Yeni Başkan belli oldu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kayseri Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atıldı
Sağlık

Kayseri Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Temeli Atıldı

Kayseri Valiliği, Yeşilay ve hayırseverlerimiz işbirliği ile yaptırılacak olan Yeşilay Uyuşturucu İle Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Başkan Meçikoğlu OSBÜK 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldı
Yaşam

Başkan Meçikoğlu OSBÜK 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldı

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu'nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Başkan Mevlüt Sağgün güven tazeledi! İşte yönetim kurulu
Yaşam

Başkan Mevlüt Sağgün güven tazeledi! İşte yönetim kurulu

Bucak Kız ve Erkek Kuran Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mevlüt Sağgün, dernek genel kurulunda güven tazeleyerek yeniden dernek başkanı seçildi.

TGK Genel Başkanı yine yeniden Nuri Kolaylı oldu
Yerel

TGK Genel Başkanı yine yeniden Nuri Kolaylı oldu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanlığına Nuri Kolaylı yeniden seçildi. Kütahya'da düzenlenen genel kurul toplantısında gazetecilik mesleğinin sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

CHP Genel  Başkanı  Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu  Çekildimi
Yaşam

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 'mi oldu? Kılıçdaroğlu Çekildimi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi ikinci tur oylama devam ediyor.. Özgür Özel taraftarları kutlama yapıyor... Sahada Kılıçdaroğlu nun çekildiğini söylentileri var

İLKSAN Genel Kurulu'nda Hüseyin Torun güven tazeledi
Yerel

İLKSAN Genel Kurulu'nda Hüseyin Torun güven tazeledi

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) genel kurulunda Hüseyin Torun, güven tazeleyerek yeniden yönetim kuruluna seçildi.