Burdur

Yerli ve Yabancı Turistler Çok Sevecek

Burdur Valisi Türker Öksüz, TÜRSAB tarafından düzenlenen Turizm Arama Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada Burdur'un turizm potansiyelini anlattı.

Yerli ve Yabancı Turistler Çok Sevecek

VALİ ÖKSÜZ, YERLİ VE YABANCI ZİYARETÇİLERİ BURDUR'UN TÜM GÜZELLİKLERİNİ KEŞFETMEYE DAVET ETTİ

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından Turizm Yüzyılı doğrultusunda ilerlemek ve ülke turizmine katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında gerçekleştirilen arama konferanslarının açılış programına katıldı.

Lavanta Tepesi Otelde düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. TÜRSAB turizm yüzyılı açılış videosu ile Burdur tanıtım videosunun gösterimi sonrasında Vali Öksüz, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy tarafından konuşma yapıldı.

Programın son bölümünde TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Bağlıkaya Vali Öksüz'e plaket takdim etti.

Vali Öksüz yaptığı konuşmada;

Türkiye seyahat acenteleri birliği (TÜRSAB) tarafından turizm yüzyılı doğrultusunda ilerlemek ve ülke turizmine katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında gerçekleştirilen arama konferanslarının açılış programında sizlerle bir arada olmaktan ve ilimizin bu projede pilot il seçilmesinden dolayı büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Burdur, tarihi/turistik mekânları, antik şehirleri, eko-turizm imkânları, kervansarayları, konakları, gölleri, yaylaları, mermerciliği, hayvancılığı ile sakin, güvenli bir şehirdir.

İlimiz antik dönemde "Pisidia", coğrafi olarak "Göller bölgesi", kültürel olarak "Teke yöresi" olarak adlandırılmıştır. Kültürel dokusunun bozulmaması, folklorik özelliklerinin hala tüm canlılığı ile yaşatılması Burdur'u "Teke yöresinin kültür başkenti" olarak tanımlamaktadır.

Burdur'umuz sahip olduğu bu değerler ile Akdeniz bölgesinin turizm potansiyeli yüksek olan bir kentidir. Ayrıca 14 coğrafi işaretli ürünlerimiz arasında Burdur şiş köftesi, Gölhisar Kavurması, Burdur Ceviz Ezmesi ve Haşhaş Helvası gibi daha sayamadığımız gastronomi değerleri ile ziyaretçilerine eşsiz lezzetler sunabilecek potansiyeli mevcuttur.

Antalya, Muğla, Denizli, Afyon ve Isparta illeriyle sınır komşusu olan ilimiz, Antalya, Isparta Süleyman Demirel ve Denizli Çardak Havalimanlarına da oldukça yakın mesafede yer almaktadır. Güller ekspresinin mühim bir durağı olan ilimizin hedefi gelişen altyapı ve üstyapı sistemleriyle orta vadede bir turizm kenti olmaktır.

Bizler nihai hedefimize ulaşılabilmek için yol haritası çıkarmak, bu doğrultuda eylem planı hazırlamak ve bu eylem planına sadık kalarak turizm atılımlarını gerçekleştirilmek istiyoruz. Bu kapsamda ilimizin doğru adımları zamanında ve ihtiyaç duyulduğu şekilde atması önem arz etmektedir.

Ziyaretçi sayıları bir şehrin turizm potansiyeli açısından öngörülebilir bir mahiyet arz etmektedir. Bu bağlamda 2023 yılında Burdur Müzesi'nin ziyaretçi sayısı %29,25, Sagalassos antik kenti'nin ziyaretçi sayısı %43,37, Kibyra antik kenti'nin ziyaretçi sayısı %25,65, Kremna antik Kenti'nin ziyaretçi sayısı %45,64 ve Doğa Tarihi Müzesi'nin ziyaretçi sayısı %15,82 artış göstermiştir. Müze ve ören yerlerimizin kümülatif ziyaretçi sayısı ise toplam da %35,42 oranında artmıştır.

Biz Burdur'umuzun potansiyelinin çok daha fazla olduğuna yürekten inanıyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, 2023 Ekim ayı içerisinde valiliğimiz koordinasyonunda. Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu iş birliğinde "Burdur turizm sorunları ve çözüm önerileri çalıştayı'nı gerçekleştirdik.

Bu çalıştayda kültür turizmi, gastronomi turizmi, ekoturizm ve spor turizmim olarak dört başlıkta ilimizin var ola turizm potansiyeli ele alınarak, sorunlar ve çözüm önerileri kapsamalı şekilde görüşülmüş, öneriler sunulmuştur.

Çalıştayın çıktıları rapor haline getirilerek, yol haritası ortaya koyulmuştur.

Şehrimizin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, turizm dinamiklerinin ve turizm alanlarının geliştirilmesi nihayet turizm gelirlerinin artırılması hususlarında yapılan bu konferansın da bizlere mihmandarlık edeceğine inanıyoruz. Çalıştay gibi konferans sonucunda oluşturulan eylem planı da bizim için önemli bir çıktı olacaktır.

Valiliğimizin koordinasyonunda mezkûr eylem planı ve evvelce ilimizde gerçekleştirilen turizm çalışmaları bir çatı altında toplanacak, İl Kültür ve Turizm müdürlüğümüz ve Burdur Mehmet Akif Ersoy üniversitemizin kıymetli akademisyenlerinin eş güdümlü çalışmalarıyla bu faaliyetler "İl Turizm Master Planına" dönüştürülecektir.

Bu itibarla, başta TÜRSAB yönetim kurulu başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB çalışanlarına, kıymetli vakitlerini bizlere ayırarak ilimize fikirlerini, deneyimlerini ve bilgilerini paylaşmaya gelen değerli turizm paydaşlarımıza, bu çalışmada emeği geçen bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyor, konferansımızın hayırlı olmasını diliyorum.

Sagalassos, Kibyra, Kremna antik kentleri,

Türkiye'nin Maldivleri olarak öne çıkan eşsiz doğal güzelliğe sahip Salda gölü,

Ülkemizin turizme ilk açılan İnsuyu mağarası,

Selçuklu dönemine ait hanları, Osmanlı dönemi konakları,

İhtişamlı tarihi eserlerin sergilendiği zengin arkeoloji ve doğa tarihi müzesi, oksijen deposu yemyeşil dağları, serin yaylaları, Burdur, Yarışlı, Karacaören Gölleri gibi masmavi göl ve barajları, mor ve pembe renkli, mis kokulu lavanta ve gül bahçeleri, zengin flora ve faunası, geniş ekoturizm ve doğa sporu alanları, yöresel tatları, geleneksel el sanatları, kısacası hem dinlenip hem eğlenebilecek birbirinden farklı alanları ile Burdur'un bu zenginliklerini, siz TÜRSAB yetkilileri ve bağlı seyahat acenteleri aracılığıyla herkesin görmesini arzu ettiklerini belirterek, yerli ve yabancı tüm ziyaretçilere davette bulundu.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Vali Yardımcıları Yasin ÖZCAN ve Yunus Emre Akpınar, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, MAKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Prof. Dr. Hakan Öner, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, kurum müdürleri, acente ve işletme sahipleri ile akademisyenler katıldı.Yerli ve Yabancı Turistler Çok SevecekYerli ve Yabancı Turistler Çok SevecekYerli ve Yabancı Turistler Çok SevecekYerli ve Yabancı Turistler Çok SevecekYerli ve Yabancı Turistler Çok Sevecek

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da bu yılın yatırımları ile ilgili toplantı
Yerel

Burdur'da bu yılın yatırımları ile ilgili toplantı

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2. dönem toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 2024 yılı yatırımları ele alındı.

Vali Öksüz Başkanlığında kaçakçılıkla mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı
Yaşam

Vali Öksüz Başkanlığında kaçakçılıkla mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında Kaçakçılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda kaçakçılıkla mücadelede kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği ele alındı.

Bucak'ta yeni başkan belli oldu!
Yerel

Bucak'ta yeni başkan belli oldu!

CHP Bucak Kadın Kolları Başkanlığına, Olağan İlçe Kongresinde Rahime Tuğçe Aktaş Kaplan seçildi. Başkan Rahime Tuğçe Aktaş Kaplan'ın açıklaması için tıklayın...

TOBB KGK Batı Akdeniz Bölge toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı
Yerel

TOBB KGK Batı Akdeniz Bölge toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu (TOBB KGK) Batı Akdeniz Bölge Toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, yapıldı.

TOBB KGK Batı Akdeniz Bölge toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı
Yaşam

TOBB KGK Batı Akdeniz Bölge toplantısı Afyonkarahisar'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler Kurulu (TOBB KGK) Batı Akdeniz Bölge Toplantısı Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali ÇANDIR’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Antalya'da Meclis Toplandı! Adalet Bekleniyor!
Yerel

Antalya'da Meclis Toplandı! Adalet Bekleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tutuklu bulunan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz için adalet sesleri yükseldi.