Vali Öksüz, tefrişatı hayırseverlerce yapılan kütüphanenin açılışına katıldı

Burdur'da Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi öncülüğünde Güler Berberoğlu ve Güzin Arıç tarafından tefrişatı tamamlanan TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu kütüphanesi törenle açıldı.

Vali Öksüz, tefrişatı hayırseverlerce yapılan kütüphanenin açılışına katıldı

VALİ ÖKSÜZ TOKİ YAHYA KEMAL BEYATLI İLKOKULU'NA HAYIRSEVERLER TARAFINDAN TEFRİŞATI YAPTIRILAN KÜTÜPHANE AÇILIŞINA KATILDI

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şubesi öncülüğünde Güler Berberoğlu ve Güzin Arıç tarafından tefrişatı tamamlan kütüphanenin açılış törenine katıldı.

Açılış öncesi TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu bünyesinde kazandırılan kütüphane için Güler Berberoğlu ve Güzin Arıç'a teşekkür eden Vali Öksüz, öncülük eden Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu ve yönetimine şükranlarını ifade etti.

Programda Vali Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu tarafından konuşma yapıldı. Yapılan konuşma sonrası Vali Öksüz kütüphaneyi gezerek kitap okuyan öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Öksüz konuşmasının devamında, "Toki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Kütüphane açılışı için bir aradayız. Kütüphane açılışlarının benim için çok kıymetli olduğunu çok büyük memnuniyetle de bu törenlere geldiğimi ifade etmek istiyorum.

Bu çağda bilgi artık çok önemli. Ama bilgiye ulaşmanın da çeşitli yolları var. Kütüphaneler de bilgiye ulaşmanın elbette bir yolu, aynı zamanda sosyal ve kültürel oluşumlar olduğu gençlerin burada sosyal gelişimlerine de kültürel gelişimlerine de katkıda bulunuyorlar. İllerimizde halk kütüphanelerimiz hızla çoğalıyor. İlimiz merkezi dışında da ilçelerimizde de kütüphanelerimizi çoğaltmaya çalışıyoruz. Bir yandan da okullarımız bünyesinde ki kütüphanelerimizin sayısını, niteliğini artırma yönünde de gayretlerimiz var.

Milli Eğitim Bakanlığımız geçmiş yıllarda okullara kütüphane kazandırılması yönünde bir kampanya yapmıştı. Bu çalışmalarda devam ediyor. Ama tabi okullarımızda ki her türlü alt yapısına okullarımızda ki donanımlara katkıda bulunan hayırseverlerimizin de katkılarının, çabalarının bizim tarafımızdan takdir ile karşılandığını belirtmek istiyorum. Sağ olsunlar Yardımseverler Derneğimiz gayreti ve hayırseverlerimizin de katkısıyla buraya bir kütüphane kazandırıldı. Onlara da teşekkür ediyorum.

Burada öğrencilerimizin hem bilgiye ulaşma yönünde hem de bilgiyi analiz etme yorumlama yönünden kütüphanelerimizin katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bu vesile ile bir şey daha ifade etmek istiyorum. Burdur da göreve başladığımdan beri hayırseverlerin katkılarını özellikle Milli Eğitim alanında gördükçe Burdur halkının, Burdur da yaşayan vatandaşlarımızın ne kadar yardımsever olduğunu, insana ne kadar önem verdiğini, ülkemizin şehrimizin geleceğine ne kadar önemle baktığını bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Onların bu yardımseverliği iş birliği dayanışma ruhu devam ettiği sürece biz Milli Eğitim de en üst kaliteyi inşallah yakalayacağız. Onların katkılarının olması bizler için ayrıca sevindirici. Buraya katkıda bulunan hem hayırseverlerimize hem de Yardımseverler Derneğine ve yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum kütüphanenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Programa başta Vali Türker Öksüz olmak üzere İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Belediye Başkan Yardımcısı Hülya Erarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Burdur Şube Başkanı Işık Berberoğlu, Dernek Yönetimi, hayırseverler, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'a TYSD 96. Yıl Kütüphanesi Kazandırılıyor!
Yerel

Burdur'a TYSD 96. Yıl Kütüphanesi Kazandırılıyor!

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Burdur Şubesi ve hayırseverlerin katkılarıyla TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'na "TYSD 96. Yıl Kütüphanesi" yapılacak. Protokol töreni Vali Türker Öksüz'ün katılımıyla gerçekleşti.

Gizemli hayırsever, milyonluk veresiye borcunu ödedi
Yerel

Gizemli hayırsever, milyonluk veresiye borcunu ödedi

Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı bir Köyde, gizemli hayırsever, Köyde bulunan bir bakkala gelerek vatandaşların yaklaşık 1 Milyon liralık veresiye borcunu ödedi.

Korkuteli'nde Kadın Dal Aile Sağlığı Merkezi için imzalar atıldı
Yerel

Korkuteli'nde Kadın Dal Aile Sağlığı Merkezi için imzalar atıldı

Antalya Valiliği’nde, Korkuteli ilçesine inşa edilecek Korkuteli Kadın Dal Aile Sağlığı Merkezi için protokol imzalandı.

Burdur Valisi Öksüz ve Fatma buluştu, mutluluk saçtı
Yaşam

Burdur Valisi Öksüz ve Fatma buluştu, mutluluk saçtı

Burdur Valisi Türker Öksüz, şehidimiz Mehmet Dönder'in kardeşleri Mustafa Dönder ve Yaşar Işıklı, Gümüş Ailesi ve kızları Fatma Gümüş, Hayırsever Sarı ve Topay ailelerinin evlatları Ayşe Topay ve Ömer Sami Topay'ı kabul etti.

Kızılkaya'da hayırseverlik örneği: Engelli gence akülü sandalye
Yerel

Kızılkaya'da hayırseverlik örneği: Engelli gence akülü sandalye

Kızılkaya'da yaşayan Murat ÖNAL'ın oğlu Halil, hayırsever iş insanı Halil MUTLU'nun bağışladığı akülü sandalyeyle hayata yeniden bağlandı.

İzmir Burdurlular Derneği, kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı
Yerel

İzmir Burdurlular Derneği, kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

İzmir Burdurlular Derneği, gelenek haline getirdi 275 aileye gıda ve erzak yardımında bulundu. İşte detaylar..