Antalya

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" açıklandı

Akdeniz Üniversitesi, 2023 yılında Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu 4 devlet üniversitesi arasında yer aldığını açıkladı.

"Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" açıklandı

ANTALYA (İHA) - Akdeniz Üniversitesi, 2023 yılında Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu 4 devlet üniversitesi arasında yer aldığını açıkladı. Akdeniz Üniversitesinin bilimde öncü misyonunu sağlamlaştıracak adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Rektör Özkan bilime ve topluma katkı sunma hedeflerine adım adım ilerlediklerini kaydetti.
Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye'deki 208 üniversitenin 74 farklı göstergeye göre değerlendirdiği "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023" açıklandı. Akdeniz Üniversitesi, 2023 yılında Ar-Ge ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu 4 devlet üniversitesi arasında yer aldı.

"Güçlü araştırma altyapısı oluşturuyoruz"
Akdeniz Üniversitesinin bilimde öncü misyonunu sağlamlaştıracak adımlar atmaya devam ettiklerini belirten Rektör Özkan, “Öncelikli hedefimiz üniversitemizde güçlü araştırma alt yapısı oluşturmak ve var olan yapıyı daha da güçlendirmekti. Bu amaçla üniversitemizde bilimsel araştırma proje desteklerini, atama yükseltme kriterlerini revize ettik. Böylece performans odaklı çalışana, üretene daha fazla bütçe, alt yapı desteği sağladığımız bir yapı oluşturduk. Üniversite tarihimizde hiç olmadığı kadar büyük bütçeleri çıktı odaklı, ürüne dönüşecek projelere ayırdık. Bu projelerdeki gelişmeler de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi.” dedi.
Bu çalışmalar neticesinde Ar-Ge ye harcanan yatırım bütçesi oranının en yüksek olduğu üniversiteler arasında yer almalarının beklenen bir durum olduğunu ifade eden Rektör Özkan, “Elbette çok daha büyük bütçeleri bilime ayırmak isterdik. Ayırmak için de çaba gösteriyoruz. Yakın zamanda Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programına dahil edildik. Bu üniversitemiz için oldukça önemli bir gelişme. Bilime, topluma katkı sunma hedeflerimize adım adım ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

2. Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda, ESOGÜ yerini aldı
Bilim ve Teknoloji

2. Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda, ESOGÜ yerini aldı

2. Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı'nda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri çalışmalarını sergilediler.

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yaşam

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş
Yerel

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla 19 ilçeye yayılan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine bir yenisi daha eklendi. 

Antalya  Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor
Yerel

Antalya Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor

Kadriye Aslı Göncü'nün İYİ Parti'de ve Antalya siyasetindeki etkinliği, siyasi kulislerde merakla takip ediliyor. Göncü'nün liderlik vasıflarıyla İYİ Parti'yi cazibe merkezi haline getirme potansiyeli, siyasetin geleceği açısından önem taşıyor.

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.