Türkiye Yazarları Birliğinin İl Temsilcisi belli oldu işte o isim...

Türkiye’nin en köklü meslek kuruluşlarından olan TYB(Türkiye Yazarlar Birliği) il temsilcisi olarak Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü Mücahit Kılınç görevlendirildi.

Türkiye Yazarları Birliğinin İl Temsilcisi belli oldu işte o isim...

Türkiye Yazarlar Birliği Burdur İl Temsilcisi Mücahit Kılınç oldu.
Türkiye’nin en köklü meslek kuruluşlarından olan TYB(Türkiye Yazarlar Birliği) il temsilcisi olarak Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi okul müdürü Mücahit Kılınç görevlendirildi. Gazetemiz İnternet Muhabirine röportaj veren Kılınç: “Temsilciliğim bu ay başladı. Türkiye Yazarlar Birliği 45 yıllık bir örgüt. Artık bundan sonra Burdur’daki çalışmaları biz yürüteceğiz. Mehmet Akif İnan’ları, Hekimoğlu İsmail’leri, Rasim Özdenören’lerin üye olduğu bir birlik. Türkiye’nin en ünlü mesleki örgütüdür.” İfadelerine yer verirken gerçekleştirilecek olan programları hakkında da konuştu. Kılınç: “Ay sonunda TRT Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer Burdur’a gelecek. Tarihçi Mim Kemal Öke, Dursun Arif Peker, İstanbul ve Ankara’da üniversitelerde ekranlara çıkmış, alanına çok hâkim akademisyenleri, yazarları Burdur’a getireceğiz.” dedi.

Temsilci Mücahit Kılınç, daha önce, uzun süreli olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi okul müdürlüğü yaptı. Yedi yılı aşkın bir süre Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanlığı görevinde de bulundu. Sendika yöneticisi olduğu dönemde Burdur Kent Konseyi yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Bu görevleri sırasında; Aykut Kuşkaya, Yavuz Bülent Bakiler, Bestami Yazgan, Kamil Aydoğan, Sıtkı Aslanhan, Grup Sezgiler, Grup Dotane, Özgür Çoban gibi birçok şair, yazar ve sanatçıyı Burdur’umuzla buluşturdu.

İLK ETKİNLİK KASIM AYINDA

Türkiye Yazarlar Birliği, Burdur’daki ilk etkinliğini kültür sanat dünyasının yakından tanıdığı Serdar Tuncer ile gerçekleştirecek. Etkinliğin paydaşı ise Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi olacak.

NEDİR BU TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ?

Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 yılında kurulan kültür, sanat, edebiyat alanında hizmet veren, Türkiye Cumhuriyetinin en temel kuruluşlarından birisidir. Türkiye Yazarlar Birliği 45’inci yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne kültür, sanat ve edebiyatına katkı sunmaya devam etmektedir.

Bugün, 17 büyük şehrimizde şubesi, Anadolu’muzun farklı bölgelerinde 17 temsilciliği olan TYB, ülkemizin kültür, sanat, edebiyat hayatına yön veren etkili bir meslek kuruluşu oldu. Birliğin Genel Başkanlığını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yürütmektedir.

Türkiye Yazarlar Birliği, 1978 senesinde D. Mehmet Doğan, Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Necmettin Turinay, Alper Aksoy, Saadettin Elibol, Ahmed Günbay Yıldız, Yahya Akengin, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Yazgan, Beşir Ayvazoğlu, Zeki Ceyhan, Hasan Kayıhan, Erdem Bayazıt ve Hüsnü Aktaş’ın kurucu üye olarak bir araya gelmesiyle Yazarlar Birliği kurulmuştur.

Kurucu üye olmadıkalrı halde, kuruluşa her yönden katkı sağlayan 45 üye ise, H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okcu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya, Muhsin İlyas Subaşı, Mustafa Kara, Orhan Kavuncu, Abdullah Sertkaya, M. Nuri Şahin’dir.

Haberler 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Polisten Operasyon  196 aranan kişi ve neler yakalandı neler
Yaşam

Polisten Operasyon 196 aranan kişi ve neler yakalandı neler

ANTALYA POLİSTEN HUZUR OPERASYONU... 50'Sİ MOTORİZE 250 EKİP, 4000 PERSONELİN KATILDIĞI HUZUR OPERASYONUNDA NELER YAKALANDI NELER

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım  Anneler günün Yaşlı  ve genç Annelere süpriz ziyaretler
Yaşam

Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım Anneler günün Yaşlı ve genç Annelere süpriz ziyaretler

Başkan Yıldırım'ın eşi Emine Yıldırım ziyaretler kapsamında ayrıca Çalkaya Mahallesinde yaşayan 1927 doğumlu Medine Çoban ile Cihadiye Mahallesinden 1945 doğumlu Nermin Demirel'i evinde ziyaret ederek, Anneler Günü’nü kutladı.

Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Kurban Bayramı Rezervasyonları Başladı
Yaşam

Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında Kurban Bayramı Rezervasyonları Başladı

Afyonkarahisar Sandıklı Belediyesi Hüdai Kaplıcaları, Kurban Bayramı tatili için rezervasyonları açmıştır. Bu özel dönemde, Sandıklı'nın gözde mekanlarından biri olan ve "Sandıklının İncisi" olarak bilinen Hüdai Kaplıcaları

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 30 yataklı yoğun bakım yapılıyor
Yaşam

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 30 yataklı yoğun bakım yapılıyor

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevcut personel yemekhane alanının yoğun bakıma dönüştürülmesi adına Antalya Valiliğinde protokol imzalandı.

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !
Yaşam

Kocaeli’de Bir Fabrikada Grup Sex İddiasına Şirketten Açıklama !

Kocaeli’nin Kocatepe ilçesinde bir fabrika çalışan 1 kadın ve 3 erkeğin gece vardiyasında toplu cinsel ilişkiye girdiği iddia edilmişti. Söz konusu iddialara fabrikadan açıklama yapıldı.

Muğla Fethiye Karaçulha Güreşleri'nde Türkiye'nin En Genç Güreş Ağası Batuhan Kiremitli Oldu
Yaşam

Muğla Fethiye Karaçulha Güreşleri'nde Türkiye'nin En Genç Güreş Ağası Batuhan Kiremitli Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Karaçulha Mahallesi'nde düzenlenen Mustafa Kiremitli 2.Yağlı güreşlerinde güreş ağası belli oldu