Burdur

Türk Kızılayı'nın faaliyetleri ve başarıları hakkında bilgi verildi.

‘Kızılay Haftası’ etkinlikleri kapsamında Burdur Kızılay yönetimi, 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Göker Cafe’de basın toplantısı düzenledi.

 Türk Kızılayı'nın faaliyetleri ve başarıları hakkında bilgi verildi.

‘Kızılay Haftası’ etkinlikleri kapsamında Burdur Kızılay yönetimi, 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 10.00’da Göker Cafe’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Türk Kızılay Burdur Başkanı Murat Kuş ve Burdur Genç Kızılay Başkanı Beyza Kaplan ev sahipliği yaptı. Toplantıda, Türk Kızılayı'nın faaliyetleri ve başarıları hakkında bilgi verildi.

Kızılay, sadece olumsuz olaylarda değil, aynı zamanda iyi günlerde de topluma yardım eli uzatan bir kuruluş olarak önemini sürdürüyor. Her yıl 29-4 Ekim tarihleri arasında Kızılay Haftası olarak kutlanıyor. Kızılay'ın kökeni, yaralı askerlere yardım etmek amacıyla kurulan bir grup insanın çabalarına dayanıyor. Bugün itibariyle Türk Kızılayı, dünya genelinde yılda 45-50 milyon insana yardım eli uzattığı kayıtlara geçmiştir. Bu, insani yardım alanında rekor bir sayıdır. Kızılay'ın bir dizi farklı projesi bulunmaktadır, bu projeler arasında kan bağışı, afet yardımı gibi önemli hizmetler yer almaktadır.

 

"400 MİLYON ÖĞÜN ÇIKTI’’

Murat Kuş, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üsleri Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan olarak 7,8 büyüklükte gerçekleşen depremden bu yana Türk Kızılayı’nın insanüstü bir gayretle çalıştığının altını çizerek; ‘’Türk Kızılay’ı adına sadece bir örnekle geçmek istiyorum. Afet gününden bugüne kadar 400 milyon öğün çıktığı bilgisini sabah öğrendim. Dünyada bu sayının herhangi bir örneği yok. Tüm kurumlar gibi insanüstü gayretler gösterildi. Halkımız her zaman daha fazlasını sormalı, eksik bilgi edinen, yanlış bilgi edinen kişiyi asla suçlayamayız. Bizim görevimiz her defasında, anlatmak, anlamayana tekrar anlatmak, yanlış bilgiyi engellemektir.’’ Söylemlerinde bulundu.

 

"BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NDE BURS ALAN ÖĞRENCİ SAYIMIZ 125’’

Kızılay iştirakleri konusunda bilgi veren Kızılay Burdur Başkanı Murat Kuş, Çadır A.Ş. , Lojistik A.Ş. ve İçecek A.Ş. iştiraklerinden kazanılan paranın Hayırseverlerin bağışı gibi tamamen yardıma ihtiyacı olan kişilere aktarıldığını vurgulayarak ‘’ Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde burs alan öğrenci sayımız 125. Diyelim ki birden bire bağışlar düştü, bu olabilir. Bu konuda devreye iştirakler giriyor. İştiraklerden gelen ekonomik desteklerle 125 evladımız yerine 250 evladımıza bu sayede burs vermiş olacağız. Türkiye’de bir STK’nın ekonomik olarak dengeli bir gelir elde edebilmesi fikrini ortaya atan kişi Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk’tür. 1926’da bunu farkediyor. Kızılay bünyesindeki İçecek A.Ş.’yi Aziz Atatürk sayesinde kurduk. Bağışlar düşebilir ya da artabilir. İştiraklerimiz sayesinde burslarımızı vermeye devam edeceğiz. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

"İŞ ADAMLARINDAN İSTEĞİMİZ KAN BAĞIŞI TIRI’NIN BURDUR’A KAZANDIRILMASI’’

Murat Kuş, Burdurlu hayırsever iş adamlarına hijyenik ortamda kan bağışlarının kabul edilebileceği hem pratik bağışçıları teşvik eden Kan Tırı’nın Burdur’a kazandırılması gerektiğini vurgulayarak; ‘’ Burdurlu iş adamlarına sizler aracılığı ile mesaj göndermek işitiyorum. Burdur’un ihtiyacı olan ‘Kan Bağışı Tırı’nı satın almamız lazım. Bu sayede çok daha hijyenik, çok daha pratik mobil tıra sahip olmuş olacağız. Ben diğer illerde de bu örnekleri gördüğüm için sizler aracılığı ile bir duyuruda bulunmak istiyorum. 81 il içericisinde Kan Bağışı Tırı olmayan sadece Burdur ili var.’’ dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Ercengiz'den Kan Bağışı Çağrısı: Burdur Halkını ve Personeli Kan Bağışına Davet Ediyor
Yerel

Başkan Ercengiz'den Kan Bağışı Çağrısı: Burdur Halkını ve Personeli Kan Bağışına Davet Ediyor

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kan bağışının önemine dikkat çekerek, Burdur halkını ve belediye personelini kan bağışına destek olmaya çağırıyor. Kampanya kapsamında Burdur Kızılay Kan Merkezi, belediyede mobil kan alma ünitesi kurdu.

Kepez Bölgesi Okullarında Gönüllü Kan Bağışı Rüzgarı
Yerel

Kepez Bölgesi Okullarında Gönüllü Kan Bağışı Rüzgarı

Antalya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay arasında yapılan işbirliği protokolü bünyesinde okullarda düzenlenen kan verme etkinliğine veliler büyük ilgi gösterdi.

Antalya Korkuteli'nde 8 Günde Rekor Bağış
Yerel

Antalya Korkuteli'nde 8 Günde Rekor Bağış

Kızılay Antalya Korkuteli Şubesince 8 gündür gerçekleşen kan bağışı kampanyasında 322 ünite kan bağışı toplandı. Kampanya kapsamında kan bağışçılarına fidan takdim edildi.

Kan bağışına vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden büyük destek
Yaşam

Kan bağışına vatandaşlardan ve üniversite öğrencilerinden büyük destek

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde her hafta düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Jandarmalardan kan bağışında bulundu
Yaşam

Jandarmalardan kan bağışında bulundu

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli yaklaşık 100 kişilik ekip kan bağışında bulundu.

Korkuteli Esnaflarından Kan Bağışı
Yerel

Korkuteli Esnaflarından Kan Bağışı

Korkuteli Sanayi Sitesi esnafları tarafından düzenlenen "Kan ver hayat kurtar" kampanyası bünyesinde kan bağışına yoğun ilgi gösterdi.