Tokat

Tokat’tın merkezine yakışacak projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Tokat’ta 1986-87 yıllarından itibaren faaliyete geçen ve dönemin belediye başkanından ismini alan Hüdayi Sayıbaş Yer Altı Çarşısında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Tokat’tın merkezine yakışacak projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yenileme çalışmalarına devam edilen Hüdayi Sayıbaş Yer Altı Çarşısı projesi hakkında açıklamada bulundu.
Tokat’ta 1986-87 yıllarından itibaren faaliyete geçen ve dönemin belediye başkanından ismini alan Hüdayi Sayıbaş Yer Altı Çarşısında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yıl sonuna kadar çarşıyı hizmete açmak istediklerini belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Tokat’ımızın ticari anlamda can damarlarından biri olan yer altı çarşısı, bir ticari merkez burası. 1986 yılından sonra bu yer altı çarşımız ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış, günümüze kadar da çarşı ayakta kalmıştı. Bugüne baktığımızda fiziki şartları ve fonksiyonelliği itibariyle bir takım yenilenmeler yapılmasına ihtiyaç olan bir alan haline gelmişti” ifadelerini kullandı.
"Tokat’ın ticari anlamda can damarlarından"
Bir projelerini daha hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “Söz verdik, yapıyoruz. Vermiş olduğumuz sözleri bir bir tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yer altı çarşımızın çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Tam ismiyle Hüdayi Sayıbaş Yer Altı Çarşımız, dönemin belediye başkanı Hüdayi Sayıbaş tarafından yapılan, 1986-87 yıllarından itibaren faaliyete geçen, Tokat’ımızın ticari anlamda can damarlarından biri olan yer altı çarşısı, bir ticari merkez burası. 1986 yılından sonra bu yer altı çarşımız ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış, günümüze kadar da çarşı ayakta kalmıştı. Bugüne baktığımızda fiziki şartları ve fonksiyonelliği itibariyle bir takım yenilenmeler yapılmasına ihtiyaç olan bir alan haline gelmişti” dedi.
"Esnaflarımızdan gelen talepler neticesinde bir proje çalışması başlatmıştık"
Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyerek proje çalışmasına başladıklarını belirten Başkan Eroğlu “Değerli hemşerilerim tarafından gelen taleplerle, kendi gözlemlerimiz ve burada bulunan esnaflarımızdan gelen talepler neticesinde bir proje çalışması başlatmıştık. Geçtiğimiz yılın sonunda proje çalışmamızı bitirerek yapım ihalesine çıktık. Birkaç hafta önce yapılan ihalede, ihaleyi alan firma çalışmalarını yapmaya başladı. Yer altı çarşının hem yer üstü bölgesinde meydan diye tabir ettiğimiz alanda bir çalışma yapıyoruz, hem de yer altında çarşımızın içerisinde de çalışmalar yapıyoruz” dedi.
"Cazibe alanı olarak hizmete sunacağız"
Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapılan çalışma ile yer altı çarşısı ve üst bölümde yenilemeler yapılarak Tokat’ın merkezine yakışacak bir çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, “Çarşımız 57 dükkandan müteşekkil bir yapı. Biz yapacağımız çalışma ile buradaki dükkan sayısını 36 rakamına düşüreceğiz. Küçük dükkanları büyütüyoruz, orta büyüklükte dükkanlar yapıyoruz. Mevcut haliyle bazı dükkanları da muhafaza ediyoruz. Caddeye yakın noktasından yer altı çarşına girişler için yürüyen merdivenler projede yer alıyor. Yani vatandaşlarımız kaldırımda yürürken ayrıca bir mesafe olmadan kaldırımın hemen yanındaki yürüyen merdivenlerle yer altı çarşısına giriş yapabilecekler. Burada çarşıyı caddeye de entegre ederek bu şekilde hareketliliği artıracağız. Yer altı çarşısının ortasındaki boş alanda güzel bir peyzaj çalışması ile oturma alanları oluşturarak hemşerilerimiz için yeni bir cazibe alanı olarak hizmete sunacağız. Üst bölümde, meydan bölümünde yapacağımız peyzaj çalışmaları ile yine buraya yakışacak bir alan oluşturmuş olacağız. Projemiz 400 günlük süreye bağlı olan bir proje. Bizim hedefimiz en geç yıl sonu itibariyle çarşımızı hizmete açmak. Bu rehabilitasyon çalışmalarımızın, Tokat’ımızın ticareti, bilhassa burada esnaflık yapan kardeşlerimiz ve bütün hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

şehit  Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi, Tokat Almus'ta   ailesine ulaştı.
Türkiye

şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi, Tokat Almus'ta ailesine ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın (23) şehadet haberi, Tokat'ın Almus ilçesindeki ailesine ulaştı.

Serbest piyasa 2023 Kasım ceviz fiyatları resmen Çakıldı
İş Dünyası

Serbest piyasa 2023 Kasım ceviz fiyatları resmen Çakıldı

Türkiye’de ceviz üretimine yönelik ek günlük verginin gelmesi ile beraber fiyatlarda yükseliş bekleniyordu. Lakin beklenen yükseliş olmadı.

Tokat Niksar kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ekrem Çeçen kimdir?
Yerel

Tokat Niksar kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ekrem Çeçen kimdir?

Niksar ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Rize Ardeşen Kaymakamı Ekrem Çeçen, Tokat Niksar Kaymakamı olarak atandı.

Tokat Turhal kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Murtaza Dayanç kimdir?
Yerel

Tokat Turhal kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Murtaza Dayanç kimdir?

Turhal ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. İzmir Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç , Tokat Turhal Kaymakamı olarak atandı.

Tokat'ın Bereketli 7 Ovası Doğal Zenginlik Sunuyor
Yaşam

Tokat'ın Bereketli 7 Ovası Doğal Zenginlik Sunuyor

Tokat'ın Bereketli 7 Ovası Doğal Zenginlik Sunuyor Tokat 7 ovası ile tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkan şehirler arasında yer alıyor.

 Burdur ve 13 il Müftülüğüne  Yeni Atamalar yapıldı.
Yaşam

Burdur ve 13 il Müftülüğüne Yeni Atamalar yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı karar 2023 / 310 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Diyanet işleri başkanlı : Burdur il Müftüsü Enver Türkmen ,Mardin İl Müdürlüğüne atandı. Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik Burdur İl Müftülüğüne atandı