Sosyal medyada Bomba provokasyonuna tutuklama

Eskişehir’de bomba patlaması olacağına ilişkin provokatif sosyal medya paylaşımlarında bulunan kişi tutuklandı.

Sosyal medyada Bomba provokasyonuna tutuklama

Eskişehir’de patlama olacağına ilişkin provokatif sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu iddia edilen Melek K., ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan tutuklandı.
Beyoğlu Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısının ardından bugün sosyal medya üzerinden Eskişehir’de de patlama olacağına ilişkin paylaşımlarda bulunan ve kentin haritasının olduğu fotoğraf üstüne geri sayım ibaresi ekleyen Melek K. adlı kadın, polis ekiplerince takibe alındı. Takip sonucunda ekipler, şüphelinin Gökmeydan Mahallesi Burçin Sokak’taki bir evde olduğunu tespit etti. Bunun üzerine şüpheli, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat, Siber Suçlarla Mücadele ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Şüphelinin evinde yapılan aramada söz konusu paylaşımda kullanıldığı iddia edilen dijital materyal ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesine sevk edilen şüpheli, akabinde sorgusu için emniyete götürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Melek K., çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı
Yaşam

FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi Afyonkarahisar’da yakalandı

Afyonkarahisar’da FETÖ’den aranan eski Danıştay üyesi polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda yakalandı.

Bucak'ta öğrencilere terörle mücadele eğitimi
Yerel

Bucak'ta öğrencilere terörle mücadele eğitimi

Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksek Okulu'nda öğrencilere terörle mücadele eğitimi verdi.

Ali Yerlikaya'ya destek çığ gibi büyüyor
Türkiye

Ali Yerlikaya'ya destek çığ gibi büyüyor

Göreve geldikten sonra çetelere, suç örgütlerine, terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik operasyonlar yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya destek her geçen gün artıyor.

Mersin’de YPG’ye gece baskını
Yerel

Mersin’de YPG’ye gece baskını

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 2 YPG'li şahıs gözaltına alındı.

TİGAD Avrupa'da  Temsilcilik Açtı
Türkiye

TİGAD Avrupa'da Temsilcilik Açtı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Avrupa ve Belçika temsilciliğinin açılışına, Türkiye İnternet Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel ve birçok önemli isim katıldı

Özbekistan ile TDSYMB Arasında  Anlaşma
Türkiye

Özbekistan ile TDSYMB Arasında Anlaşma

Özbekistan ile Damızlık Sığır yetiştiricileri Merkez Birliği arasında, büyükbaş hayvancılık ile ilgili yeni projeler ve kayıt sistemi kurulması hususlarında iş birliği konuları görüşüldü.