Kocaeli

Sıtkı Aslanhan Ramazan ayında Başiskele Belediyesi’nde vatandaşlalar ile buluştu

Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, Ramazan ayında Başiskele Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi programında vatandaşlar ile buluştu.

Sıtkı Aslanhan  Ramazan ayında Başiskele Belediyesi’nde vatandaşlalar ile buluştu

Ramazan ayında Kocaeli’de vatandaşlarla buluşan Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, "Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız" dedi.
Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, Ramazan ayında Başiskele Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi programında vatandaşlar ile buluştu. Karşıyaka Kültür Merkezi’nde başlayan programa vatandaşlar ilgi gösterdi. Sıtkı Aslanhan, "Ramazan, Aile ve Çocuk" konulu söyleşi programıyla anne, babalara ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Gelecek nesilden ve gençlerden umutlu olduğunu vurgulayan Sıtkı Aslanhan, aile içinde anne ve babaların kendileri ve çocuklarıyla nasıl iletişim kurması gerektiğine ve yaşanan problemlerin nasıl kolayca çözüleceğine yönelik yapılması gerekenleri anlattı. Ailelerin yanlış tavır ve davranışları nedeniyle çocuklarla ilgili olarak birçok olumsuzluk yaşandığını, bu olumsuzlukların yaşanmaması için hep birlikte daha duyarlı davranmak gerektiğine vurgu yapan Aslanhan, ailelerin televizyon, bilgisayar ve cep telefonlarının bilinçsiz kullanımı nedeniyle çocuklarla sağlıklı iletişim kuramadıklarını ifade etti.

"Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş"
Çocuklara erken yaşlarda sorumluluk verilmesi gerektiğini söyleyen Aslanhan, "Sorumluluk bilinciyle yetişmeyen evlatlarımız ilerleyen zamanlarda kendi başına kaldıkları zaman hayatın yükü omuzlarına ağır geliyor ve bunalıma giriyor. Erken yaşlarda odasını, yatağını ve oyuncaklarını toplamasını gerektiğini, evin kurallarına uyması gerektiğini çocuğumuza mutlaka öğretelim. Anne ve babalar olarak aslında iyilik yapalım derken, evlatlarımıza en büyük kötülüğü yine biz yapıyoruz. Çocuklarımızla sağlıklı ve güzel iletişim kurmalıyız, onları çok iyi dinlememiz gerekiyor. Evlatlarımıza sevgiyle yaklaşalım. Onlara sevgimizi belli edelim ki bizden bulamadıkları sevgi ve ilgiyi dışarıda aramasınlar. Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız" dedi.
Program sonunda Sıtkı Aslanhan’a çiçek takdim edildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ramazan Ayı Dolu Dolu Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Yaşanıyor
Yerel

Ramazan Ayı Dolu Dolu Bucak İmam Hatip Ortaokulu'nda Yaşanıyor

Bucak İmam Hatip Ortaokulu, bu yıl Ramazan ayını dolu dolu yaşıyor. Öğrencilere eski Ramazanları tanıtan okul, gelenek ve göreneklerin öğrenilmesi ve milli ve dini değerlerin aktarılması için çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Burdur İl Müftüsü, Ramazan Ayı ve Kadir Gecesi için Mesaj Yayımladı
Yerel

Burdur İl Müftüsü, Ramazan Ayı ve Kadir Gecesi için Mesaj Yayımladı

Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Ramazan ayına veda, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşte Ali Hayri Çelik'in mesajı....

Anadolu İmam Hatip Lisesi İftar'da Bir Arada
Yerel

Anadolu İmam Hatip Lisesi İftar'da Bir Arada

Burdur'un Bucak ilçesinde Şehit Muhittin Talha Çalışkan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri iftar programında bir araya geldiler.

Ramazan'da Mideniz Rahatlatan 10 Etkili Öneri
Yaşam

Ramazan'da Mideniz Rahatlatan 10 Etkili Öneri

İftar yemeklerinde besinleri hızlıca tüketiyor, ana yemeğin ardından genellikle şerbetli tatlılara yöneliyoruz.

Vali Öksüz Emniyet Personeli İle İftarda Buluştu
Yaşam

Vali Öksüz Emniyet Personeli İle İftarda Buluştu

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Bucak'ta AK Parti SKM'de bayramlaşma programı
Yerel

Bucak'ta AK Parti SKM'de bayramlaşma programı

Burdur’nın Bucak ilçesinde AK Parti ilçe binasında bayramlaşma programı düzenlendi.