Kahramanmaraş

Şarj istasyonlarını dengeli şekilde hayata geçirmeliyiz

Elektrikli aracınız varsa ve bunu şarj edebilme imkanı yoksa bu bir işe yaramayacaktır ve aynı zamanda haddinden fazla şarj istasyonu temin etmişseniz de ölü yatırım olacaktır

Şarj istasyonlarını dengeli şekilde hayata geçirmeliyiz

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, “Elektrikli aracınız varsa ve bunu şarj edebilme imkanı yoksa bu bir işe yaramayacaktır ve aynı zamanda haddinden fazla şarj istasyonu temin etmişseniz de ölü yatırım olacaktır.

Bu konuların dengeli bir şekilde yayılması gerekmektedir” dedi.
2022 itibarıyla Türkiye’nin 81 ilinde elektrikli araçlar için şarj istasyonları yaygınlaşmaya başlarken, Kahramanmaraş’ta Akedaş tarafından firma çalışanlarına yönelik ‘Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik, YEKDEM, e-Mobilite ve Depolama Eğitimi’ programı düzenlendi. Elektrik piyasasında güncellenen lisanssız elektrik yönetmeliği, elektrikli araçlar ve şarj hizmeti mevzuatı ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizmasını (YEKDEM) konu alan eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Yılmaz, “Akedaş personeline yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar ve elektrikli araçların enerji tedarikini yapacak şarj istasyonları ile ilgili bir eğitim programı düzenledik. Malumunuz bu konu son yıllarda revaçta olan, ilgi duyulan konular arasında. Yenilenebilir enerjiye olan ihtiyaç, fosil yakıtları azaltma zorunluluğu gibi konular küresel düzeyde tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gittikçe önem kazanan bir konudur. Biz de Akedaş olarak bölgemizdeki yatırımcılara yardımcı olabilmek için mevzuat anlamında personellerimizi bilgilendirmek ve süreç içerisinde doğabilecek aksaklıkları giderebilmek adına böyle bir eğitim düzenledik. Türkiye’nin bu alanda uzman olmuş kişilerini ağırlıyoruz” dedi.
Elektrikli şarj istasyonlarının kurulmasının önemli olduğunu ve bununla birlikte bu şarj istasyonlarının dengeli bir şekilde dağılması gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Türkiye’de bu konu yeni yeni hayata geçen bir konu ve elbette arz talep ve araç sayısı doğrultusunda şarj istasyonu sayısının dengeli bir şekilde tesis edilmesi önemli. Elektrikli aracınız varsa ve bunu şarj edebilme imkanı yoksa bu bir işe yaramayacaktır. Aynı zamanda haddinden fazla şarj istasyonu temin etmişseniz de bu durum ölü yatırıma neden olacaktır. Elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının dengeli bir şekilde yayılması gerekmektedir” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yeni Nesil Otomobiller: Elektrikli Araçlar ve Otonom Sürüş Sistemleri
Yaşam

Yeni Nesil Otomobiller: Elektrikli Araçlar ve Otonom Sürüş Sistemleri

Günümüzde otomobil endüstrisi hızla değişiyor ve yeni teknolojilerle donatılmış araçlar hayatımızı şekillendiriyor. Bu makalede, yeni nesil otomobillerin getirdiği yeniliklerden ve avantajlardan bahsedeceğiz.

Düzce’de hayata geçirildi TOGG’un ustalarını yetiştirecek
Türkiye

Düzce’de hayata geçirildi TOGG’un ustalarını yetiştirecek

Düzce Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOGG’un tanıtımının hemen ardından Elektrikli Araçlar Teknoloji Bölümü’nü hayata geçirdi.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Değişti yeni Müdür  uz.Dr. Vehbi Şirikçi Kimdir
Sağlık

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Değişti yeni Müdür uz.Dr. Vehbi Şirikçi Kimdir

3 aydır boş bulunan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğüne Uz. Dr. Vehbi Şirikçi atandı.

Kahramanmaraş’ta işlek  bulvar deprem sonrası ne oldu
Yerel

Kahramanmaraş’ta işlek bulvar deprem sonrası ne oldu

Burası Kahramanmaraş’ın merkez otobüs durağıydı. Burada İğne atsan yere düşmezdi. Şuanda araçların park alanı oldu. insan geçmez oldu” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Andırın  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Orhan Ayaz kimdir?
Yerel

Kahramanmaraş Andırın kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Orhan Ayaz kimdir?

Andırın ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Gümüşhane Torul Kaymakamı Orhan Ayaz, Kahramanmaraş Andırın Kaymakamı olarak atandı.

Kahramanmaraş Çağlayancerit kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Adnan Doğan kimdir?
Yerel

Kahramanmaraş Çağlayancerit kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Adnan Doğan kimdir?

Çağlayancerit ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Malatya Arapgir Kaymakamı Adnan Doğan , Kahramanmaraş Çağlayancerit Kaymakamı olarak atandı.