Burdur

Milletvekili İzzet Akbulut'tan açıklamalar

TBMM Genel Kurulunda kürsüde söz alan Milletvekili İzzet Akbulut, “İlinizde AVM’si olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, düşünün Burdur’da bir AVM dahi yok. Sizlere soruyorum ilinizde özel hastanesi olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, Burdurlu milletvekilim de bakıyor hak veriyordur herhalde özel hastanemiz dahi yok” dedi.

Milletvekili İzzet Akbulut'tan açıklamalar

TBMM Genel Kurulunda kürsüde söz alan Milletvekili İzzet Akbulut, “İlinizde AVM’si olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, düşünün Burdur’da bir AVM dahi yok. Sizlere soruyorum ilinizde özel hastanesi olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, Burdurlu milletvekilim de bakıyor hak veriyordur herhalde özel hastanemiz dahi yok” dedi.

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Burdur’a dikkat çekti. Teşvikte 3. Bölgede yer alan Burdur’un tarımsal ve hayvansal üretim başarısını dile getiren Milletvekili Akbulut, Burdur’a yatırımcılar beklediklerini açıkladı.
TBMM Kürsüsünde ilk olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i tebrik eden Milletvekili Akbulut, “Konuşmama başlamadan önce hafta sonu yaptığımız kurultayda, ebedi liderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu devralan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. Son 13 yıldır hak, hukuk ve adalet mücadelemize önderlik yapan 7’inci genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na ülkemize ve bizlere katmış olduğu değerlerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Teşvikte 3. Bölgeye sıkışıp kaldık!

Burdur’un teşvikte 3. Bölgede olması nedeniyle yatırımcının para kazanamayacağını düşündüğü için gelmediğini anlatan Milletvekili Akbulut, “Burdur, Batı Akdeniz’in belki de en güzel en şirin illerinden bir tanesi ama ne yazık ki en geri kalmış illerden bir tanesidir. Bakıyorsunuz çevresinde Antalya’nın Isparta, Denizli’nin Muğla’nın ve Afyon’un tam ortasında aslında bir Boğaz Köprüsü vazifesi görebilecek bir yerde ama ne yazık ki gelişmişliğine baktığımızda en az gelişmiş il olarak gözümüze çarpıyor. Yatırım çekemiyoruz ne yazık ki genç nüfusumuzu çevre illerimize kaptırmak durumunda kalıyoruz. Yatırımda teşvik bölgelerine baktığımız zaman Burdur 3.Bölgede gözükmekte, o kriterlerin ne olduğunu tabii bir çoğunuz biliyorsunuz ama nüfus öncelikli kriterler olması gerekiyor çünkü örneğin dördüncü bölgedeki Afyon dururken, üçüncü bölgedeki Burdur’a ne yazık ki yatırımcımız yatırım yapmıyor. Para kazanamayacağını düşünüyor. Burdur’da sütümüz vardır. Burdur'un şeker fabrikası vardır örneğin Burdur’da süt üreticilerimiz, pancar üreticilerimiz vardır ama süt üreticilerinin ya da pancar üreticilerinin üretimini arttıracak bir çikolata fabrikamız yok. Örneğin yine Burdur’un biliyorsunuz özellikle batı bölgesinde Çavdır’ında, Gölhisar’ında, Tefenni’sinde, Karamanlı’sında birçok yerinde domates yetiştirilir. Sera yetiştiriciliği hakimdir. Türkiye'nin birçok bölgesine gider hatta dünyaya ihraç olur ama oradaki domates üreticilerimizi kollayacak bir salça fabrikamızda yok. İnsuyu’muz da fasulye yetişir, Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılır ama bir konserve fabrikamızda ne yazık ki orada da yoktur çünkü bunların hepsinin sebebi o 3. bölgeye sıkışıp kalmamızdır. Birinci organize sanayi bölgemiz var merkezde, ikinci organize sanayi bölgemiz var ve üçüncüsü bucak ilçemizde, 1 ile 2 dolu ama düşünün Burdur Belediyesi 3 kişilik bir büro personeli ilanına çıkıyor 1000’e yakın üniversite mezunu başvuru yapıyor. Organize sanayi bölgelerinin doluluğunun da muhakkak iyi araştırmak gerekiyor ki depolara tahsis edilen ya da 2 yıl içerisinde herhangi bir yatırıma başlamayan bölgeler var mıdır, yok mudur, buna dikkatinizi çekiyorum” diye konuştu.

Size soruyorum: Burada ilinde AVM ve Özel Hastane olmayan kaç milletvekili var?

Milletvekillerine seslenerek, “Size soruyorum: Burada ilinde AVM ve Özel Hastane olmayan kaç milletvekili var” diyen Milletvekili Akbulut, kentin kalkınmasını sağlayacak yatırımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Milletvekili Akbulut şöyle konuştu: “İlinizde AVM’si olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, düşünün Burdur’da bir AVM dahi yok. Sizlere soruyorum ilinizde özel hastanesi olmayan kaç tane milletvekilimiz vardır, Burdurlu milletvekilim de bakıyor hak veriyordur herhalde özel hastanemiz dahi yok. Bizim Burdur’umuzda girişlerine ve çıkışlarına baktığımızda, coğrafi bilgisi yok ise birçoğu ilinin girişi mi, ilçenin girişi mi bunu dahi bilemiyor. Bir köprülü kavşak dahi girişlerde yok. Burdur 2002 yılından beri 3 milletvekilinin ikisini iktidar milletvekiline vermiştir. Bugün AK Parti Milletvekillerimizden Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz pırlanta gibi iki tane milletvekiliniz var, Saygıdeğer AK Partililer bu söylediklerimi sorun. Doğru mu, değil mi, onlar da cevap vereceklerdir. Turizm cennete bir ildeyiz. Burdur gölümüz var, Salda gölümüz var. Kibyra’mız var, Sagalassos’umuz var ama tanıtımda bir eksikliğimiz var. Burdur gölü kuruyor, % 40’ı hacmini kaybetti. Cumhurbaşkanımızın sözü var, 2019 yılında yerel seçimlerden önce geldi dedi ki ek kaynak getireceğim ama daha hâlâ Burdur Gölümüzde yapılmış en ufak bir işlem yok. Salda Gölümüzde keza aynı şekilde dünyaca ünlü oldu biliyorsunuz Türkiye’nin Maldivleri diye adlandırılıyor ama yapılan Millet Bahçesinden sonra turist sayısının çok azaldığını da göreceksiniz. Hepinize saygılar sunuyorum, sağ olun, var olun.”

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Valisi Öksüz'den, Ünipark AVM'de İnceleme
Yerel

Burdur Valisi Öksüz'den, Ünipark AVM'de İnceleme

Burdur Valisi Türker Öksüz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ile birlikte Ünipark AVM'de incelemede bulundu. Alışveriş merkezinin içindeki dükkanları gezerek bilgi alan Vali Öksüz, AVM'nin Burdur için önemli bir merkez olacağını belirtti.

Travma Sonrası Stres Bozukluğunda Dikkat Edilmesi Gereken 7 Temel Kural
Yerel

Travma Sonrası Stres Bozukluğunda Dikkat Edilmesi Gereken 7 Temel Kural

Travma sonrası stres bozukluğunda dikkat edilmesi gereken 7 kural hakkında açıklamalarda bulunan Memorial Antalya Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Yalçın Kahya, “Kişi dinlenmek için kendisine zaman vermelidir.

Başkan Aktekin 'Sıvı diz protezi' tabirini anlattı
Yaşam

Başkan Aktekin 'Sıvı diz protezi' tabirini anlattı

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. Cem Nuri Aktekin, son dönemde halk arasında ’sıvı diz protezi’ diye bir tabirin hızla yayıldığını dile getirerek, "Şu an halk arasında en çok konuşulan, ortopedi uzmanına en çok sorulan sorulardan birisi, ’sıvı diz protezi’ yapıyor musunuz? Böyle bir tabir asla doğru değil, diz protezi dediğimiz uygulama sadece ortopedistlerin yaptığı ve eklem içine sert materyaller ve implantlarla özel alaşımların diz içine yerleştirilmesiyle oluşan bir durumdur

32. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi'nde açıklamalar
Yerel

32. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi'nde açıklamalar

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. Cem Nuri Aktekin, son günlerde halk arasında ‘sıvı diz protezi’ diye bir tabirin hızla yayıldığını dile getirerek, "Böyle bir tabir asla doğru değildir.

Duyanlar şaşırıyor! Türkiye'nin en meşhur AVM'si iflas etti
Türkiye

Duyanlar şaşırıyor! Türkiye'nin en meşhur AVM'si iflas etti

Türkiye'nin en meşhur AVM'si olarak bilinen Kızılay Alışveriş Merkezi, iflas etti. AVM'nin iflası piyasada şok etkisi yarattı.

Çocuklarda ortaya çıkabilir! Bunlara dikkat
Yaşam

Çocuklarda ortaya çıkabilir! Bunlara dikkat

Deprem gibi travmatik olayların çocukların güven duygusunu sarsacağını belirten uzman, çocuklarda ve ergenlerde yaş grubuna göre çeşitli davranışların görülebileceği uyarısında bulundu.