Antalya

MATSO standı YÖREX’te çok sevildi

12. Yöresel Ürünler Fuarı’nda şık tasarımı, görselliği ve ürünleri ile fuarın yıldızı olan MATSO standı ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.

MATSO standı YÖREX’te çok sevildi

12. Yöresel Ürünler Fuarı’nda şık tasarımı, görselliği ve ürünleri ile fuarın yıldızı olan MATSO standı ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ’ta Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 12. kez gerçekleştirildi. YÖREX’deki Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) standı büyük ilgi gördü. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, Anadolu’nun bütün renklerini yöresel değerleriyle birlikte Antalya’da buluşturan fuarda 500’den fazla katılımcı yer aldı.
Fuarda MATSOnun Manavgat standına davetliler büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçilerin akınına uğrayan stant, şık tasarımı ve görselliğiyle fuarda ziyaretçilerin ilgisi ile adeta yıldızlaştı. MATSO standında coğrafi işaret ile tescillenen ve Osmanlı mutfağını süsleyen Manavgat altın susamı başta olmak üzere portakal, nar, zeytin, zeytinyağı, defne, keçiboynuzu, muz, ejder meyvesi, avokado, mango, papaya ve pasiflora olmak üzere toplam 13 ürün sergilendi.

"Yöresel ürünler desteklenmeli"
Fuarın, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamak ve ekonomiye kazandırmak adına önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yöresel ürünlerin ticarileşme sürecini desteklemek için önemine vurgu yaptı.
Fuarın mimarı olan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a teşekkür eden Başkan Güngör, “Başkanım 12 yıldır çok güzel bir etkinliğe imza atarak memleketimizin her bir köşesinden ayrı güzellikte olan yöresel ürünlerimizin tanıtılması ve ekonomiye kazandırılmasına çok büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

"En iyisi Manavgat"
Başkan Güngör, “Manavgat’ın MATSO olarak fuarda yöresel ürünlerini şık tasarımlı MATSO standında kendine özgü aroması olan yöresel ürünlerimizi standımızda ’Manavgat’ın en iyileri’, ’Manavgat’ın tadı var’, ’Bizim tadımız başka’ mottosu ile tanıttık. Fuarda kentimizde yetişen yöresel ürünlerimizin kendisine has aroması ve tadı olduğunu anlattık. Yine standımızda bu yöresel ürünlerimizi ziyaretçilerimize ve halkımıza tadımını yaptırarak bu ürünlerin tedariki konusunda bilgiler verdik” dedi.
Standı; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, farklı illerden gelen valiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Menderes Türel, TÜRKPATENT Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Dr. Hakan Kızıltepe, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türki Araştırma (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve ATSO Başkanı Ali Bahar başta olmak üzere olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden oda ve borsa başkanları, siyasi parti il ve ilçe başkanları, Antalya ve Manavgat’ın sivil toplum kuruluşları başkanları, daire amirleri, iş insanları, medya mensupları ve vatandaşlar ziyaret etti. İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya YÖREX, ziyaretçi rekoru kırdı
Yerel

Antalya YÖREX, ziyaretçi rekoru kırdı

Antalya'da düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 4 günde 355 bin ziyaretçiyi ağırlayarak ziyaretçi rekoru kırdı. Fuarda 7 bölgeden 500 katılımcı, yüzlerce yöresel ürünü sergiledi.

YÖREX festivalinin sonuna geldik
Yaşam

YÖREX festivalinin sonuna geldik

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2’nci Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde üç gün boyunca kültür şöleni yaşandı. Türk dünyasını buluşturan festivalde Antalyalılar Yörük kültürünü tanıma fırsatı buldu.

YÖREX fuarında AKMEK ' e büyük ilgi
Yaşam

YÖREX fuarında AKMEK ' e büyük ilgi

ANFAŞ-Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen 12. Yöresel Ürünler Fuarı’na (YÖREX) katılan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursu (AKMEK) yoğun ilgi gördü.

YÖREX' e 4 günde de yoğun ilgi
Yaşam

YÖREX' e 4 günde de yoğun ilgi

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12’ncisi ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’İ 4 günde 355 bin 475 kişi ziyaret etti.

YÖREX Fuarında geleneksel sipsi şekeri yerini aldı
Yerel

YÖREX Fuarında geleneksel sipsi şekeri yerini aldı

Antalya'da düzenlenen YÖREX Fuarı'nda, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan yapılan geleneksel sipsi şekerleri büyük ilgi gördü.

Tefenni'nin yöresel ürünleri YÖREX Fuarı'nda tanıtılıyor
Yerel

Tefenni'nin yöresel ürünleri YÖREX Fuarı'nda tanıtılıyor

Burdur'un Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, 2-5 Kasım tarihleri arasında Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen YÖREX Fuarı'nda Tefenni'nin yöresel ürünlerinin tanıtılacağını duyurdu.