Konya / Beyşehir

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet

Konya’da çobana tecavüz eden sürü sahiplerine 14 yıl hapis cezası! Olayın detayları kan dondurdu Konya’da yaşanan olayın detayları kan dondurdu.

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet

Konya’da çobana tecavüz eden sürü sahiplerine 14 yıl hapis cezası! Olayın detayları kan dondurdu
Konya’da yaşanan olayın detayları kan dondurdu. 2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden 22 yaşındaki erkek çoban, sürü sahiplerinin cinsel istismarına uğradı. Dövülüp cinsel istismara uğrayan çobanın tehdit edildiği öğrenildi.

Konya’da çobana tecavüz eden sürü sahiplerine 14 yıl hapis cezası! Olayın detayları kan dondurdu
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe 16:40

2 koyun ve 1 keçiyi kaybeden çobanın başına gelen olay duyanların kanını dondurdu. Sürü sahiplerinin genç çobanı dövdüğü ve cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Kadın kıyafetleri giydirilen çobanın görüntüleriyle tehdit edildiği öğrenildi. Telefonun arızalanması sayesinde ortaya çıkan olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında şahıslara 14’er yıl hapis cezası verildi.

SÜRÜDEKİ HAYVANLARI KAYBETTİĞİ İÇİN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMIŞ

Duyanların büyük bir şok yaşadığı olayın 2022 yılının Mayıs ayında Konya’da meydana geldiği öğrenildi. Beyşehir ilçesinde yaşanan olayın detayları ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre, 42 yaşındaki İ.K. ve 37 yaşındaki ortağı H.O., 22 yaşındaki erkek çoban İ.B.’nin hayatını 1 keçi ve 2 koyunu kaybettiği için kabusa çevirdi. Kaybolan hayvanların parasını ödemesi istenen çoban İ.B. bu parayı ödeyemeyince darbedildi ve cinsel istismara uğradı.


CİNSEL İSTİSMARI KAYDA ALMIŞLAR

Çobanın farklı zamanlarda yaşadığı cinsel saldırıları cep telefonu kamerası ile kayda alan şahıslar, çobanı görüntüleri yaymakla tehdit ederken H.O.nun da İ.B.’ye 12 Aralık 2023 tarihine kadar yanında kalacağına, kalmaması halinde 20 ila 50 bin lira arasında kendisine para ödeyeceğini belirten bir belge imzalattığı ortaya çıktı. Yaşanan olay ise şahıslardan İ.K.’nin telefonunun arızalanması sonucunda ortaya çıktı. Telefonu arızalanan İ.K., arkadaşı M.O.’dan arızayı gidermesi için yardım istedi. Arızayı gidermek için telefonu inceleyen M.O., genç çobanın İ.K. ve H.O. tarafından cinsel saldırıya uğradığı anlara ait görüntüleri gördü. Kaydı izleyen M.O.’nun arkadaşları M.G. ve Ö.K.’yi çağırarak şahısları önce dövdükleri daha sonra da ellerini bağlayarak jandarmaya teslim ettikleri öğrenildi. Gözaltına alınan İ.K. ve H.O., sevk edildikleri Beyşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

14’ER YIL HAPİS CEZASI

Cinsel saldırıya uğrayan 22 yaşındaki İ.B., görüntülerinin sosyal medyada yayılmasıyla tehdit edildiği için şikayetçi olamadığını söylerken İ.K. ve H.O. ise ifadelerinde kendilerini ‘Şeytana uyduk’ diyerek savundukları, şantaj yapmadıklarını iddia ederek suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında sanıklar H.O. ve İ.K., 14 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan mahkeme, H.O. ve İ.K.’yi dövüp ellerini bağlayarak jandarmaya teslim eden ve aynı davada yargılanan M.O., Ö.K ve M.G.’ye de ‘Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 4 yıl 2’şer ay hapis cezası verdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta baldıza tecavüz ve tehdit iddiası
Yerel

Bucak'ta baldıza tecavüz ve tehdit iddiası

Burdur'un Bucak ilçesinde bu akşam saatlerinde yaşanan olay sonrasında, cinsel saldırı ve silahla tehdit iddiaları sonrasında bir kişi gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

15 yaşındaki baldızına tecavüz iddiasıyla yargılanan sanığa 23 yıla kadar hapis talebi
Yerel

15 yaşındaki baldızına tecavüz iddiasıyla yargılanan sanığa 23 yıla kadar hapis talebi

Eskişehir’de yılbaşı gecesi 15 yaşındaki baldızına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs için, 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Müdür Fırat Erkal'dan Çoban Çadırına Süpriz Ziyaret
Yaşam

Müdür Fırat Erkal'dan Çoban Çadırına Süpriz Ziyaret

Antalya Tarım ve Hayvancılık il müdürü Fırat Erkal, Korkuteli ilçe müdürü Selda Sert İle Birlikte 400 adet anaç Keçi, 370 civarı oğlak yetiştiricisi Mesude-Kadir Aldemir’in İftar Sofrasına Misafir Oldu.

Korkutelili Çobanlar " Artık Bizde 1. Sınıf Olduk"
Yaşam

Korkutelili Çobanlar " Artık Bizde 1. Sınıf Olduk"

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal Seçmen iletişim merkezinde Korkutelili çobanlar ile buluştu.

Antalya'da Cansız bedeni bulan çoban bekletilince tepki gösterdi
Yerel

Antalya'da Cansız bedeni bulan çoban bekletilince tepki gösterdi

Antalya'nın Kepez ilçesinde ormanlık alanda bulunan gencin cansız bedeni olay yerinde incelenirken, cenazeyi bulan çobanın uzun süre beklemesi tepki çekti. Detaylar haberimizde.

Çoban koyun ve koçları çalıp sattı!
Yerel

Çoban koyun ve koçları çalıp sattı!

Afyonkarahisar'da yanında çalıştığı sürü sahibinin 70'e yakın koyun ve koçunu çalan çoban, Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) başarılı takibi sonrası otelde yakalanarak gözaltına alındı.