Eskişehir / Tepebaşı

15 yaşındaki baldızına tecavüz iddiasıyla yargılanan sanığa 23 yıla kadar hapis talebi

Eskişehir’de yılbaşı gecesi 15 yaşındaki baldızına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs için, 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

15 yaşındaki baldızına tecavüz iddiasıyla yargılanan sanığa 23 yıla kadar hapis talebi

Eskişehir’de yılbaşı gecesi 15 yaşındaki baldızına tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Bünyamin M. hakkında mütalaasını açıklayan savcı, sanığın ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ ve ’şantaj’ suçlarından 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.
Olay, 2022’nin yılbaşı gecesi Bünyamin M.’nin (37) Tepebaşı ilçesindeki ikametinde meydana geldi. İddiaya göre, Bünyamin M. yılbaşı gecesi öncesinde baldızının telefonundaki yazışmaları ve başka birine gönderdiği fotoğrafını kendi telefonuna aktardı. Yılbaşı gecesi eşi ve baldızıyla birlikte evinde alkol alan Bünyamin M., eşi uyuduktan sonra 15 yaşındaki baldızına tecavüz etti. Sonrasında Bünyamin M., mağdurun olaydan ailesine bahsetmesi durumunda, kendi telefonuna aktardığı yazışmaları ve fotoğrafı ailesine göstermekle tehdit etti.

3 farklı suçtan cezalandırılması istenmişti

15 yaşındaki mağdurun geçen Şubat ayında şikâyetçi olması üzerine şüpheli Bünyamin M., çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili başlatılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede şüpheli Bünyamin M. hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl hapis cezası talep edildi. Ayrıca suçun üçüncü derece kan ve kayın hısımlığı ilişkisi olan kişiye karşı işlendiği gerekçesiyle verilecek cezanın yarı oranında artırılması istendi. Ayrıca şüphelinin ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, ‘tehdit’ suçundan ise alt sınırı 9 ay olmak üzere 2 yıla kadar hapsi talep edilmişti.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuklu sanık Bünyamin M., taraf avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı hazır bulundu.

Mütalaada sanığın ’şantaj’ suçundan cezalandırılması istendi

Davanın üçüncü duruşmasında esas hakkında mütalaa verildi. Mütalaada, sanık Bünyamin M.’nin ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ suçundan cezalandırılması istendi. Ayrıca mahkeme savcısı, iddianamede ‘tehdit’ suçundan cezalandırılması istenen sanığın üzerine atılı suçun vasfı itibariyle ’şantaj’ suçunu oluşturduğu gerekçesiyle, Bünyamin M.’nin ’şantaj’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"Fotoğraflarını babasına göstermek için aldım"

Şantaj suçuyla ilgili ek savunma hakkı verilen sanık Bünyamin M. duruşmadaki beyanında, "Ben baldızımın fotoğraflarını babasına göstermek için aldım. Göstermeme izin vermedi ve eğer böyle bir şey yaparsam kendine zarar vereceğini söyledi. Ben de söz vermesini istedim ve babasına göstermedim" dedi.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için sanık avukatlarına süre verilmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta baldıza tecavüz ve tehdit iddiası
Yerel

Bucak'ta baldıza tecavüz ve tehdit iddiası

Burdur'un Bucak ilçesinde bu akşam saatlerinde yaşanan olay sonrasında, cinsel saldırı ve silahla tehdit iddiaları sonrasında bir kişi gözaltına alındı. Detaylar haberimizde...

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet
Yerel

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet

Konya’da çobana tecavüz eden sürü sahiplerine 14 yıl hapis cezası! Olayın detayları kan dondurdu Konya’da yaşanan olayın detayları kan dondurdu.

 Hafız Mustafa'dan Eskişehir'e Okul ve Kongre Merkezi Projesi
Yaşam

Hafız Mustafa'dan Eskişehir'e Okul ve Kongre Merkezi Projesi

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir'de temelini attığı Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle gelecek nesillere önemli miraslar bırakmaya hazırlanıyor. Devamı haberimizde...

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Belli oldu .Yeni Müdür Dr. Yaşar Bildirici
Sağlık

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Belli oldu .Yeni Müdür Dr. Yaşar Bildirici

Sağlık Bakanlığınca Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü görevine Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Bildirici atandı

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor
Türkiye

Bakan Özhaseki açıkladı, Türkiye’de sıcaklık rekoru Eskişehir’de kırıldı işte Rekor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasından dolayı Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde sıcaklık rekoru kırıldığını duyurdu.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Valiliğine Atandı
Türkiye

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ,Eskişehir Valiliğine atandı. İşte Hüseyin Aksoyun'un kariyeri ve atama detayları.