Burdur / Karamanlı

Karamanlı'da sanayi dükkanlarının 2. ihalesi yapılacak

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, sanayi dükkanlarının 2. ihalesini duyurdu. İşte detaylar...

Karamanlı'da sanayi dükkanlarının 2. ihalesi yapılacak

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, ilçenin Karamanlı ilçesinde yapılan sanayi dükkanlarının 2. ihalesinin yapılacağını duyurdu. İhale tarihleri ve şartname aşağıdadır...

İhaleye herkesin katılabileceğini ve ihale sürecinin 17 Temmuz Pazartesi ve 18 Temmuz Salı günleri gerçekleştirileceğini belirten Başkan Selimoğlu, ihale sürecinin sabah saatlerinde başlayacağını ve dükkanların tek tek ihale edileceğini ifade etti.

Başkan Selimoğlu, sanayi dükkanlarının bir önceki fiyatlar üzerinden ihale edileceğini söyledi. Ancak artan maliyetler nedeniyle bu ihale sonrasında fiyatların yeniden değerlendirilip yükseltileceğini belirterek, ilgililerin ihaleye katılarak avantajlı fiyatlarla dükkan sahibi olma fırsatını değerlendirmelerini önerdi.

Karamanlı Belediyesi olarak sanayi dükkanlarının ihalesini yaparak, ilçede ekonomik faaliyetleri desteklemeyi amaçladıklarını belirten Başkan Selimoğlu, Karamanlı ilçesinin sanayi alanında büyümesine katkı sağlamak ve istihdam oluşturmak için bu tür projelerin önemli olduğunu vurguladı.

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, sanayi dükkanlarının 2. ihalesinin ilçenin ekonomik ve ticari potansiyeline katkı sağlayacağını ifade etti. İhale sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde yürütüleceğini vurgulayarak, tüm ilgililere ihaleye katılım çağrısında bulundu.

SANAYİ DÜKKÂNLARI ŞARTNAMESİ

 

İlçemiz Eşeler Mahallesi’nde bulunan 559 ada 1 parselde yapılacak olan dükkânlar için;

  1. İhalede istekli olabilmek için ihale öncesinden % 3 geçici teminat ihalenin alınması halinde ise sözleşme esnasında % 6 kati teminat alınacaktır.
  2. a ) İhale esnasında esnaf durumunda olan kişilerden faaliyetine devam ettiğine dair resmi evrak istenecektir. (Esnaf Kefalet, Esnaf Odası, Maliyeden alınan belge ayrıca şirketler için Ticaret ve Sanayi Odası
  1. b) Yeni işyeri açacaklar İşyerini teslim alıp 30 gün içerisinde fiili olarak faaliyete başlanmaması halinde işyeri geri alınır ve tahsil edilmiş olan teminat ile peşinat irad kaydedilir.
  1. Alınan dükkânlara 5 yıl satılamaz şerhi işlenecektir. Ancak kişinin iflas etmesi durumunda ve bu iflası belgelemesi halinde 5 yıl şartı aranmaksızın işyerinin satışına müsaade edilecektir.
  2. İhale yapıldıktan sonra sözleşme gününde (5 iş günü içerisinde) ihale bedelinin % 10’ u oranında peşinat 30 gün içinde % 20’i oranında ödeme istenecek geri kalan tutar ise bina tamamlandıktan ve tesliminden sonra kredi çekmek isteyenlere kat irtifakı yapıldıktan sonra ödemeyi tamamlaması için 60 gün  süre verilecektir.
  3. İhaleye girerek işyeri alan ancak 30 gün sonunda ödenmesi gereken tutarın ödenmemesi ya da vazgeçilmesi halinde % 6 kati teminat ile % 10 peşinat irad kaydedilir. Ayrıca  %30 peşinat tamamlandıktan sonra işyeri teslimatına kadar olan  süre içerisinde vazgeçilmesi halinde  %30 ‘luk kısım irad kaydedilecektir.
  4. Gerçek kişi ve tüzel kişi yetkilisinin nüfus cüzdanı fotokopisi 
  5. Gerçek Kişinin veya Tüzel Kişi yetkilisinin geçici teminat tutarını yatırdıklarını gösterir makbuz 
  6. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa göre cezalı olmadıklarına dair taahhütname 
  7. Karamanlı Beldiyesine  borcu olmadığına dair yazı.
  8. Vekaleten katılacak olan kişiler için vekaletname aslı veya noter onaylı sureti 
  9. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekir.

Karamanlı'da sanayi dükkanlarının 2. ihalesi yapılacakKaramanlı'da sanayi dükkanlarının 2. ihalesi yapılacak

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu İhalesi Tamamlandı: İşte Detaylar
Yerel

Bucak-Kocaaliler Güney Çevre Yolu İhalesi Tamamlandı: İşte Detaylar

Bucak-Kocaaliler güney çevre yolunun ihalesi 28 Mart 2024 tarihinde yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile Nisan ayının ilk haftası sözleşme yapılıp, Nisan ayı içerisinde çalışmalara başlanacak.

Sanayi Arsalarının İhalesi Yapılacak
Yerel

Sanayi Arsalarının İhalesi Yapılacak

Burdur'un Karamanlı ilçesinde, belediye tarafından sanayi arsalarının ihalesi yapılacak. İhaleler, 2023 yılı fiyatları üzerinden yapılacak ve arsa alımlarında peşinat + 7 taksit ödeme imkanı sunulacak.

Böylesi ilk oluyor Eğirdir Belediyesi  Dükkanları  Taksitli Satacak
Yerel

Böylesi ilk oluyor Eğirdir Belediyesi Dükkanları Taksitli Satacak

Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait 32 adet dükkanların bulunduğu altı otopark olan Sirkeci Projesi Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün başarılı çalışmaları ile yaptırılarak Eğirdir’e kazandırıldı. Esnaflar için bulunmaz fırsat

Başkanı Selimoğlu duyurdu Sanayi dükkanları ihaleye çıkıyor
Yerel

Başkanı Selimoğlu duyurdu Sanayi dükkanları ihaleye çıkıyor

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sanayi dükkanlarının ihaleye çıkacağını duyurdu. İşte detaylar...

Bucak Belediyesi 'Elektronik' ihaleleri ile örnek oluyor
Yerel

Bucak Belediyesi 'Elektronik' ihaleleri ile örnek oluyor

Bucak Belediyesi, şeffaf ve adil yönetim anlayışıyla son 4 yılda 113 ihaleyi elektronik ortamda gerçekleştirdi.

Bucak Belediyesi örnek olmaya devam ediyor
Yerel

Bucak Belediyesi örnek olmaya devam ediyor

Elektronik ihaleye giren firmaların birbirini görmediği, tekliflerin internet üzerinden alındığı ihaleler sayesinde firmalar arasında rekabet ve adalet ortamı da sağlanmış oldu. Detaylar haberimizde...