Burdur / Karamanlı

Kanalizasyon Beşik görenlerin dikkatini çekiyor

Burdur Karamanlı ilçesine bağlı Mürseller Köyü'nde oluşturduğu Kültür Evi'nde köy halkı ve çevre köylerden topladığı eski eşyaları sergileyen Eşref Yurdasiper, 2008'den bu yana koleksiyon oluşturuyor.

Kanalizasyon Beşik görenlerin dikkatini çekiyor

MÜRSELLER KÖYÜ'NDE KANALİZASYON SİSTEMLİ BEŞİK
Burdur Karamanlı ilçesine bağlı Mürseller Köyü'nde oluşturduğu Kültür Evi'nde köy halkı ve çevre köylerden topladığı eski eşyaları sergileyen Eşref Yurdasiper, 2008'den bu yana koleksiyon oluşturuyor. Kültür Evi'nde tarihi eşyaların yanı sıra eski gelin kıyafatleri, gaz lambaları, tarım aletleri, kilitler, tüfekler ve madalyalar da bulunuyor.
Fakat Kültür Evi'nde en ilginç ve dikkat çeken eşya 157 yıllık beşik. Bu beşikleri diğer beşiklerden ayıran en önemli özellik ise beşiğin adeta kanalizasyon görevi görmesi. Eşref Yurdasiper beşikle alakalı açıklamalarda bulunurken, 350 eşyanın içerisinde en ilginç ve ziyaretçiler tarafından en ilgi çekenin bu eşyanın olduğunu dile getirdi.
Yurdasiper beşiğin orta kısmında bir lazımlık haznesi bulunduğunu, bebeklerin ise ihtiyaçlarını burada giderdiğini belirterek; "Beşik yöremizde kanalizasyonlu beşik olarak anılıyor çoğunlukla. Peki ne demek bu kanalizasyonlu beşik? Beşiğin orta kısmında bulunan lazımlık haznesi, bebeğin tuvalet ihtiyacını gideriyor. Sibek ve silbiç denilen bu iki parça ise, kız ve erkek bebekler için tasarlanmış. Bu iki parça bebeklerin tuvalet ihtiyaçlarının kolayca giderimesi ve altlarının pişik olmaması için." sözlerine yer verdi.

Kanalizasyon Beşik görenlerin dikkatini çekiyorKanalizasyon Beşik görenlerin dikkatini çekiyor

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İstanbul'un Göbeğinde kapalı olan  Gece Kulübünde Yangın: En Az 15 Ölü! Çok sayıda yaralı var
Türkiye

İstanbul'un Göbeğinde kapalı olan Gece Kulübünde Yangın: En Az 15 Ölü! Çok sayıda yaralı var

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de 16 katlı binanın gece kulübü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ramazan dolayısıyla kapalı olan gece kulübünde tadilat yapıldığı belirtiliyor. Yangında en az 15 ölü, onlarca yaralı var.

Antalyaspor ile Beşiktaş kupada rakip oldular
Yerel

Antalyaspor ile Beşiktaş kupada rakip oldular

Antalyaspor'un, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’ndaki rakibi Beşiktaş oldu.

Mardin’de  Beşik Kertmesi 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara nişan töreni yapıldı.
Yaşam

Mardin’de Beşik Kertmesi 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara nişan töreni yapıldı.

Mardin Kızıltepe’de doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki erkek çocuğu için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Soruşturma başlatıldı

CHP yeni İstanbul İl Başkanı Özgür  Çelik oldu
Yaşam

CHP yeni İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik oldu

chp istanbul il başkanı kim oldu CHP İstanbul il başkanlığı Kongrede genel merkezin desteklediği aday eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı.

Ne oluyor Böyle  Hiç Uğruna 2 Genç Engin Göregen ve Mazlum Doğan Öldürüldü
Türkiye

Ne oluyor Böyle Hiç Uğruna 2 Genç Engin Göregen ve Mazlum Doğan Öldürüldü

İstanbul Bebek’teki bir teknede çalışan Engin Göregen ve Mazlum Doğan, 17 ve 18 yaşlarındaki ikisi kız altı kişinin saldırısında bıçaklanarak öldürüldü.

14 yaşındaki Futbolcu çocuk Mardin’den Beşiktaş’a transfer oldu
Spor

14 yaşındaki Futbolcu çocuk Mardin’den Beşiktaş’a transfer oldu

Mardin’de MARGENÇ takımı alt yapısında yetişerek Derik 47 Spor forması giyen 2009 doğumlu Ulaş İmay Gürbüz, Beşiktaş’a transfer oldu.