Kalp yetmezliği hastaları için çok az tüketmek zararlı olabilir

Yapılan araştırmada, kalp yetmezliği bulunan hastalar için çok az tuz tüketmenin zararlı olabileceği ortaya konuldu.

Kalp yetmezliği hastaları için çok az tüketmek zararlı olabilir

Yeni bir araştırma, çok az tuz tüketmenin kalp yetmezliği bulunan hastalar için zararlı olabileceğini ortaya koydu.

Healthday sitesinin haberine göre, 9 çalışmanın ortak analizini içeren araştırmada günde 2,3 gramın altında kalan tuz tüketiminin fayda sağlamadığı ve ölüm riskini artırabileceği belirlendi.

Bulguları, 5 Mart'ta Amerikan Kardiyoloji Kolejinin yıllık toplantısında sunulacak olan analizin baş yazarı Dr. Anirudh Palicherla, "Bulgularımız, sodyum diyetini tavsiye edilenden daha azıyla sınırlamanın kalp yetmezliğiyle mücadelede ters etki yarattığını gösterdi" dedi.

Palicheria, "Kalp yetmezliğine yardımcı olmak için sodyumun sınırlandırılması hala kullanılan bir yol ancak kısıtlamanın miktarı tartışmaya açıldı. Bu araştırma, sodyumu aşırı derecede kısıtlamak yerine güvenli bir sodyum tüketimi düzeyi oluşturmaya odaklanılması gerektiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Analiz edilen 9 çalışma, kalp yetmezliği olan yaklaşık 3 bin 500 kişinin farklı sodyum düzeylerinin değerlendirilmesinin yanı sıra ölüm ve hastaneye yatış oranlarına ilişkin verileri içeriyor.

Araştırmacılar, sodyum alım hedefi günde 2,5 gramın altında kalan diyet uygulayan hastaların ölme olasılığının, günde 2,5 gram veya daha üzeri diyet uygulayanlara göre yüzde 80 daha fazla olduğunu tespit etti.

Habertürk

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kalp hastalıklarında  transkateter tedavi yöntemi
Yerel

Kalp hastalıklarında transkateter tedavi yöntemi

Tıbbi cihaz teknolojisinde ve uygulama yöntemlerinde son yıllarda görülen ilerlemeler, açık kalp cerrahisi gerektiren yapısal kalp hastalıklarının transkateter girişimler ile başarılı bir şekilde tedavi edilmesine imkân sağlıyor.

Şekerli besin tüketiminin zararları: Obezite, diyabet, kalp hastalığı ve daha fazlası
Yaşam

Şekerli besin tüketiminin zararları: Obezite, diyabet, kalp hastalığı ve daha fazlası

Şekerli besinler, günlük beslenmemizde önemli bir rol oynar. Ancak, aşırı şeker tüketimi, birçok sağlık sorununa yol açabilir. Bu makalede, şekerli besin tüketmenin zararları hakkında bilgi edinin.

Ailenizde kalp hastalığı mı var? Uzmanından uyarı
Yerel

Ailenizde kalp hastalığı mı var? Uzmanından uyarı

Uzm. Doktor, kalp damarlarında meydana gelebilecek hastalık risklerinin bilgisayarlı tomografi (BT) ile birkaç dakika içerisinde belirlenebildiğini belirtti.

Kalp Hastalarına Ramazan uyarısı! Bunlara dikkat1
Yaşam

Kalp Hastalarına Ramazan uyarısı! Bunlara dikkat1

Ramazan'da bazı yanlış davranışlar kalbin üzerine binen yükü artırdığından istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. İşte detaylar...

Soğuk havada egzersiz yapanlar!
Yaşam

Soğuk havada egzersiz yapanlar!

Uzmanlar, egzersiz yapmaya alışkın olmayanlar için soğuk havada egzersiz yapmaya başlamanın uygun bir zaman olmayabileceğine dikkat çekiyor. İşte detaylar...

Polisten Operasyon  196 aranan kişi ve neler yakalandı neler
Yaşam

Polisten Operasyon 196 aranan kişi ve neler yakalandı neler

ANTALYA POLİSTEN HUZUR OPERASYONU... 50'Sİ MOTORİZE 250 EKİP, 4000 PERSONELİN KATILDIĞI HUZUR OPERASYONUNDA NELER YAKALANDI NELER