Hakkari

Hakkari’de kurtlar saldırdı Böylesı ilk oldu 300 koyun birbirini ezerek telef oldu

İlkbahar mevsiminde Batman’dan Hakkari’ye gelen Abdullah Erden isimli göçere ait koyun sürüsüne iddiaya göre sabah saatlerinde kurtlar saldırdı.

Hakkari’de kurtlar saldırdı Böylesı ilk oldu  300 koyun birbirini ezerek telef oldu

Hakkari’nin Aksu köyünde kurtların saldırısı sonucu 300 koyun birbirlerini ezerek telef oldu.
Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezine 90 kilometre mesafede bulunan Aksu (Binevşa) köyüne bağlı Çiçekli mezrasında meydana geldi. İlkbahar mevsiminde Batman’dan Hakkari’ye gelen Abdullah Erden isimli göçere ait koyun sürüsüne iddiaya göre sabah saatlerinde kurtlar saldırdı. Çoban köpeklerinin durumu fark etmesiyle kurtlar ile köpekler arasında boğuşma yaşandı. Bu esnada korkuya kapılan koyun sürüsü tepelik alandan atlamaya ve birbirini ezmeye başladı. Yaşanan olayda 300 koyun telef olurken yüzlercesi de yaralandı.
Zararının 2 milyona yakın olduğunu belirten Batmanlı göçer Abdullah Erden, ”Hayvanlarımızı otlatmak için Hakkari’nin yaylalarına getiriyoruz. Bende sürümü her yıl olduğu gibi ilkbaharda Aksu köyü yaylalarına getirdim. Yaklaşık 4 aydır bu yayladayım. Sabah saatlerinde kurtlar sürüye pusu kurmuştu. Sürü köpeklerimde fark edince sürüye yakın boğuşma yaşandı. Korkuya kapılan sürü tepeden hızla aşağı koştu. Bizler de kurtların peşine düştük. Koyun sürüsünün tepeden inerken birbirini ezdiğini fark ettik. Sürümden 300’ü altta kalarak telef oldu. Birçok hayvanım da sakatlandı. İlk defa bu denli büyük bir zararımız oldu. Kurtlar ile sürekli karşılaşmışızdır. Böylesini görmedik. Yayla sezonu kapandı gider ayak bu olayı yaşadık. Hepsi de süt hayvanıydı. Zararım 2 milyon TL’nin üzerinde. Yetkililerden zararımın karşılanmasını istiyorum” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Manavgat 'ta aç kalan kurt sürüsü ağıldaki koyunlara saldırdı: 15 koyun telef oldu
Yaşam

Manavgat 'ta aç kalan kurt sürüsü ağıldaki koyunlara saldırdı: 15 koyun telef oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde aç kalan kurt sürücü ağıldaki koyunlara saldırarak 8 koyunu ağıl içerisinde parçaladı, 7 koyunu ise sürükleyerek götürdü. Devamı haberimizde...

Müdür Fırat Erkal'dan Çoban Çadırına Süpriz Ziyaret
Yaşam

Müdür Fırat Erkal'dan Çoban Çadırına Süpriz Ziyaret

Antalya Tarım ve Hayvancılık il müdürü Fırat Erkal, Korkuteli ilçe müdürü Selda Sert İle Birlikte 400 adet anaç Keçi, 370 civarı oğlak yetiştiricisi Mesude-Kadir Aldemir’in İftar Sofrasına Misafir Oldu.

Korkutelili Çobanlar " Artık Bizde 1. Sınıf Olduk"
Yaşam

Korkutelili Çobanlar " Artık Bizde 1. Sınıf Olduk"

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal Seçmen iletişim merkezinde Korkutelili çobanlar ile buluştu.

Antalya'da Cansız bedeni bulan çoban bekletilince tepki gösterdi
Yerel

Antalya'da Cansız bedeni bulan çoban bekletilince tepki gösterdi

Antalya'nın Kepez ilçesinde ormanlık alanda bulunan gencin cansız bedeni olay yerinde incelenirken, cenazeyi bulan çobanın uzun süre beklemesi tepki çekti. Detaylar haberimizde.

Çoban koyun ve koçları çalıp sattı!
Yerel

Çoban koyun ve koçları çalıp sattı!

Afyonkarahisar'da yanında çalıştığı sürü sahibinin 70'e yakın koyun ve koçunu çalan çoban, Jandarma Suç Araştırma Timi'nin (JASAT) başarılı takibi sonrası otelde yakalanarak gözaltına alındı.

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet
Yerel

Koyun ve Keçi Kaybeden Çobana Tecavüz ettilet

Konya’da çobana tecavüz eden sürü sahiplerine 14 yıl hapis cezası! Olayın detayları kan dondurdu Konya’da yaşanan olayın detayları kan dondurdu.