Burdur

Eski Milletvekili ve Eğitimci Yusuf Ekinci vefat etti

Burdur'un Çavdır ilçesinden, 20. Dönem Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrasında sevenleri taziye mesajları yayınladı.

Eski Milletvekili ve Eğitimci Yusuf Ekinci vefat etti

Burdur'un Çavdır ilçesinden, 20. Dönem Burdur Milletvekili Yusuf Ekinci hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrasında sevenleri taziye mesajları yayınladı.

Burdur ili Çavdır ilçesi Büyük Alan Köyünden Merhum Sadık Ekinci oğlu Yusuf Ekinci’nin cenazesi, 31 Mayıs 2024 Cuma günü öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nden Ankara Kocatepe Mezarlığı'na defnedilecektir.

Merhumun kardeşi Ceylan Ekinci taziyeleri kabul etmektedir. İletişim: 0542 417 17 25.

Yusuf Ekinci Kimdir?

Yusuf Ekinci, 21 Mart 1943 yılında Burdur'un Tefenni İlçesinde doğdu. Baba adı Sadık olan Yusuf Ekinci'nin annesi ise Medine Ekinci'dir. Yusuf Ekinci, eğitimci, siyasetçi, milletvekili ve yazar olarak tanınan önemli bir şahsiyettir.

Eğitim ve Akademik Kariyer

Ekinci, 1965 yılında Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun olmuştur. 1980 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nden mezuniyetini tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimini 1981 yılında Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi'nde ve 1982 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İdari Bilimler Enstitüsü'nde tamamlamıştır. 1987 yılında Ankara Eğitim Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde "Ahilik ve Cumhuriyet Döneminde Mesleki Eğitim" konulu tezi ile doktora eğitimini bitirmiştir.

Mesleki Kariyer

Yusuf Ekinci, meslek hayatına 1962-1963 yıllarında Kütahya ili Altınataş ilçesi Eymir köyünde ilkokul öğretmeni olarak başlamıştır. Ardından Burdur Kız Enstitüsü'nde öğretmen ve idareci olarak görev yapmıştır. 1971-1973 yılları arasında yedek subay olarak askerlik hizmetini İzmir Ulaştırma Okulu ve İstanbul Alemdağ 23. Tümen'de yerine getirmiştir. Askerlik sonrası, Burdur Kız Enstitüsü ve Burdur Kız Öğretmen Okulu'nda öğretmen ve idareci olarak çalışmaya devam etmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli kademelerde görev yapmış olan Ekinci, Şube Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı, Müsteşar Yardımcısı ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak hizmet vermiştir. Ayrıca Bakanlık Müşaviri olarak da görev yapmıştır.

Siyasi Kariyer

Yusuf Ekinci, 1995-1999 yılları arasında Anavatan Partisi'nden XX. Dönem Burdur Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev almıştır. Siyasi kariyerinde önemli çalışmalara imza atan Ekinci, özellikle eğitim alanındaki projeleriyle dikkat çekmiştir.

Özel Sektör ve Diğer Faaliyetler

2002-2007 yılları arasında Türk-İş Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye Eğitim Yayıncıları Derneği Genel Sekreteri ve Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okullar Kurucu Temsilcisi olarak çalışmıştır.

Yusuf Ekinci, Türkiye Özel Okullar Birliği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı, Türk Parlamentolar Birliği Yüksek Danışma Kurulu üyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Eğitim Meclisi Başkanı olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet vermiştir.

Yazarlık ve Yayınlar

Yusuf Ekinci, eğitim ve kültür alanında birçok esere imza atmıştır. Öne çıkan eserleri arasında "Makaleler" (1992), "Eğer Babamı Kazara Astronot Yapmasaydım" (2007), "Ahilik" (2016), "Hacı Bayram-ı Veli" (2013), "Hoca Ahmed Yesevi" (2013), "Bizim Müstakbel Hep Harap Oldu" (2016), "Burdur'u Temsil Edenler" (2016), "Burdur Kültürü" (2016) ve "Gaspıralı İsmail" (2020) bulunmaktadır.

Kişisel Hayat

Yusuf Ekinci, evli ve beş çocuk babasıdır. Eğitim, yönetim ve kültür alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Ekinci, hayatı boyunca pek çok kurs, seminer, sempozyum, panel ve çalıştaya konuşmacı olarak katılmış ve önemli katkılarda bulunmuştur.

Üyelikler ve Dernekler

Türk Ocağı, Türk Kooperatifçilik Kurumu, Burdurlular Derneği, TEMA Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Üst Düzey Yöneticileri ve Müfettişleri Derneği, Türk Parlamentolar Birliği Yüksek Danışma Kurulu üyesi, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Kızılay Derneği ve Yeşilay Derneği gibi birçok dernek ve vakıfta aktif olarak görev almıştır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor
Yerel

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor

Burdur İli Çavdır İlçe Entegre Hastanesinde çalışmalar süratle devam ediyor AK Parti Burdur İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çavdır ilçemize yapımına başlanan 10 yataklı ilçe entegre hastanesindeki çalışmaların hızla devam ettiği müjdesi verildi.

İllerin Milletvekili Sayıları Değişti
Yaşam

İllerin Milletvekili Sayıları Değişti

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan değişikliklerle bazı illerin milletvekili sayıları değişti. Burdur'da ise milletvekili sayısı 3 olarak kaldı. İşte yeni milletvekili dağılımı ve Burdur'daki durum!

İzzet Akbulut, TBMM'de  diyaliz ünitesinde yaşanan olaya tepki gösterdi
Yerel

İzzet Akbulut, TBMM'de diyaliz ünitesinde yaşanan olaya tepki gösterdi

Burdur'da diyaliz ünitesinde yaşanan olayda birçok hasta zehirlenerek entübe edildi. CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, olaya tepki gösterdi ve tam teşekküllü hastane ihtiyacını dile getirdi.

Pilot şehir seçimi, Burdur'da turizm sektöründe büyük bir heyecan yarattı.
Yerel

Pilot şehir seçimi, Burdur'da turizm sektöründe büyük bir heyecan yarattı.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, yaptığı açıklamada, Burdur'un TÜRSAB tarafından pilot şehir olarak seçildiğini duyurdu

Milletvekili İzzet Akbulut Atama Sorununu Dile Getirdi
Yerel

Milletvekili İzzet Akbulut Atama Sorununu Dile Getirdi

Yapılacak olan öğretmen atamasının 20 bin olarak açıklanmasının ardından CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de açıklamada bulundu. Detaylar haberimizde...

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu
Dünya

Belçika’da Türk Asıllı Gazeteci Kadir Duran Federal Milletvekili Adayı Oldu

Türk vatandaşlarının desteğini beklediğini ifade eden Duran, Belçika'daki Türk toplumunun sesi olmayı hedeflediğini vurguladı. Gazetecilik ve medya alanındaki deneyimiyle, Belçika'daki Türk toplumunun sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmeyi ve çözüm önerileri sunmayı amaçlıyor.