Burdur

Ercengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacak

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ercengiz, merkezde bulunan sokak hayvanlarının durumu hakkında bilgi aldı ve yeni önlemler alınacağını açıkladı.

Ercengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacak

Başkan Ercengiz’den Hayvan Barınağına ziyaret

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Ercengiz “Bugün Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine ziyaret gerçekleştirdik. Geçici hayvan barınağımızdayız. Yeni inşa ettiğimiz alanda sadece yasaklı ırkları ömrünün sonuna kadar bakmak üzere tecrit altında tutuyoruz. Onların beslenmelerini onların aşılarını onların sağlıklı kalabilmeleri sağlıyoruz. Tabii bunun yanı sıra 5199 sayılı yasa gereğince sokakta başı boş olan ve henüz kısırlaştırılması yapılmayan sokak hayvanları da arkadaşlarımız gücü yettiği ölçüde ulaşıp yakalayıp getirip burada kısırlaştırılması yaparak tekrar kendi doğasına bırakıyor. Ancak şöyle bir şikayetleri de var arkadaşlarımızın. Uzun yıllardır da bunu gözlemliyoruz şehrimize sürekli dış kaynaklı maalesef başıboş hayvan girişi var. Bu konuda ciddi bir sayı ile karşı karşıyayız. Örneğin haftada 20 kısırlaştırma yapabiliyorsak belki 50 yeni sokak hayvanının getirilip bölgeye bırakıldığını gözlemliyoruz. Bu konuda da birtakım önlemler alınmasını ilgili kurumlarla yapacağımız yazışmalar neticesinde talep edeceğiz. Çünkü şu anki mevcut hayvan barınağımızın geçici hayvan barınağı olması ve ilgili yasanın bize verdiği yetki ve ancak yapabildiğimiz ölçüde hayvanları kısırlaştırmak tekrar doğaya bırakıp kendi doğasına bırakıyor olmuş olmamız yeni gelen popülasyonda mücadelemizi yeterli kılmıyor. Bu anlamda da vatandaşımızın sürekli sokakta sokak hayvanlarının çoğaldığından yana olan şikayetlerini de hem doğru hem haklı buluyoruz. Ancak mevcut gördüğünüz köpeklerin sokak hayvanlarının büyük bir bölümünde Burdur’un kendi hayvanları olmadığını sizlere ifade etmek isteriz. Önümüzdeki günlerde biraz önce ifade ettiğim gibi bununla ilgili çeşitli yazışmalar yapıp kurumlarla görüşmelerimizi tamamlayıp bununla da ilgili önlemleri hep birlikte alacağız” dedi.

Ercengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacakErcengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacakErcengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacakErcengiz, sokak hayvanları için yeni önlemler alacak

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Ercengiz'den 1 Mayıs Mesajı
Yerel

Başkan Ercengiz'den 1 Mayıs Mesajı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Dalgar, Başkan Ercengiz'i Ziyaret Etti
Yerel

Rektör Dalgar, Başkan Ercengiz'i Ziyaret Etti

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, yeniden seçilen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i makamında ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışına katıldı
Yerel

Burdur Valisi Türker Öksüz Engelsiz İş Atölyesinin Açılışına katıldı

Burdur Valisi Türker Öksüz, Valiliğimiz koordinesinde engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik hayata geçirilen "Engelsiz İş Atölyesi'nin" açılış programına katıldı.

Burdur Belediyesi Haşere Kontrolünde: Larva İlaçlama Devam Ediyor
Yerel

Burdur Belediyesi Haşere Kontrolünde: Larva İlaçlama Devam Ediyor

Burdur Belediyesi, uçkun mücadelesi kapsamında sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, özellikle bu dönemlerde haşere üretebilecek her noktada larva ilaçlama çalışmalarını etkin bir şekilde yürütüyor.

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu

Bucak'ta Feci Yangın! Başkan Ercengiz İncelemede
Yerel

Bucak'ta Feci Yangın! Başkan Ercengiz İncelemede

Burdur'un Bucak ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada yangın çıktı. Başkan Ali Orkun Ercengiz de incelemede bulundu.