Burdur

Enflasyon zammı belli oldu

Memur ve emeklilere ilk 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılacak. Kesin zam oranı refah payıyla belirlenecek. Detaylar haberimizde...

Enflasyon zammı belli oldu

   Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği enflasyon rakamı açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte refah payı öncesi zam oranı belli oldu. Memur ve memur emeklileri sözleşme zammı ve enflasyon farkıyla yüzde 17,55, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zamma hak kazandı. Kesin zam oranı refah payı eklenmesiyle netleşecek. Memur ve emekli zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak.

Enflasyonda ilk 6 aylık rakamların açıklanmasıyla memur ve emekli zammı büyük oranda netleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, enflasyon haziran ayında yüzde 3,92 arttı. İlk 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 oldu.

MEMURLARA SÖZLEŞME ZAMMI VE ENFLASYON FARKI

Toplu sözleşmeye göre memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 zam almıştı. Memur ve memur emeklileri bu zammı aşan oranda enflasyon için fark almaya hak kazanıyor. Memurlara bu yılın ikinci 6 ayı için, yüzde 6 zam ve enflasyon farkı verilecek. Memurlar ikinci 6 ayda yüzde 6'lık sözleşme zammına ek olarak yüzde 10,90'lık enflasyon farkı alacak. Böylece memur ve memur emeklileri yüzde 17,55'lik zamma hak kazandı.

EMEKLİLERİN ZAMMI NE KADAR?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir enflasyon oranında zam alıyor. 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alacak.

Memur ve emeklilerin kesin zam oranı refah payı eklenmesinin ardından belli olacak.

ZAM TEKLİFİ MECLİS'E GELİYOR

Memur ve emeklilerin maaş zamlarına ilişkin kanun teklifi bugün Meclis'e sunulacak. Memur ve memur emeklilerine sözleşme ve enflasyon farkına ek olarak refah payı verilecek. Teklifle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da refah payı eklenecek. Emeklilere kademeli artış bekleniyor.

NTV

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Milyonların gözü bu zam oranında! İşte şimdiden garantilenen zam oranı
Yerel

Milyonların gözü bu zam oranında! İşte şimdiden garantilenen zam oranı

Ekim ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte memur ve emekliye yapılacak zam oranları da netleşmeye başladı. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 29,41, memur ve memur emeklileri ise yüzde 40,39 oranında zam alacak.

Memur ve emekliye enflasyon farkı belli oldu
Türkiye

Memur ve emekliye enflasyon farkı belli oldu

Eylül ayı enflasyon oranıyla memur ve emekliye yapılacak zam oranı belli oldu. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 25,11, memur ve memur emeklileri ise yüzde 35,73 zam alacak.

Memurlar için müjdeli haber! 30 Bin lirayı geçiyor
Türkiye

Memurlar için müjdeli haber! 30 Bin lirayı geçiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına Ocak 2024'te yapılacak artışın yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacağını açıkladı. Bu artış, memurlar için önemli bir rahatlama sağlayacak.

Sendika yetmez dedi, zam için düzeltme istedi
Türkiye

Sendika yetmez dedi, zam için düzeltme istedi

Memurlara yüzde 86'ya varan zam yapılması bekleniyor ancak Memur-Sen, düzenlemede üç önemli eksiklik olduğunu belirterek düzeltme talep ediyor.

Milyonlar bu zammı bekliyor! nefesler tutuldu
Türkiye

Milyonlar bu zammı bekliyor! nefesler tutuldu

5 Temmuz'da enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla zam sürecini başlayacak. Zam oranları ve düzenlemeler için bekleyiAş sürüyor.

2023 memur ve emekli zammı 5 aylık zam oranı kesinleşti
Türkiye

2023 memur ve emekli zammı 5 aylık zam oranı kesinleşti

Temmuz 2023'te uygulanacak emekli zammı ve memur maaş zammı netleşiyor. Mayıs ayı enflasyon rakamları ile Temmuz zammı için 5 aylık zam oranı kesinleşti. İşte detaylar...