İstanbul

Memurlar için müjdeli haber! 30 Bin lirayı geçiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına Ocak 2024'te yapılacak artışın yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacağını açıkladı. Bu artış, memurlar için önemli bir rahatlama sağlayacak.

Memurlar için müjdeli haber! 30 Bin lirayı geçiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın ne kadar olacağına dair ve diğer çalışma hayatında yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara'da gazetecilere açıklama yaptı.

Memur maaşlarına dikkati çeken Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.

"En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan 33 bin lira seviyesine çıkacak"

Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." dedi.

"Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak"

Emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Işıkhan, bu konu hakkında şöyle konuştu:

Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz.

"EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemi yapıldı"

EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işleminin yapıldığını söyleyen Işıkhan, maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın oranını aktardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emeklisinin maaşlarında yılbaşında yapılacak artışın oranını aktardı
Bağ-Kur prim gün sayısı düşürülecek

Seçim vaatleri kapsamında da pek çok düzenlemenin peyderpey hayata geçeceğini belirten Işıkhan, şöyle devam etti:

Bağ-Kur prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. 1 milyon Bağ-Kur'lumuzu kapsayacak. Aile Koruma Kalkanı kapsamında her ailede en az bir kişinin, gençler öncelikli olmak üzere çalışması, belirli süreyle sigorta primlerinin tamamının karşılanması sağlanacak. Ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği verilecek.

Birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge

Bakan Işıkhan, birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini de hatırlattı.

"Yaşlı bakım sigortası hayata geçiriliyor"

Yaşlı bakım sigortasının da hayata geçirilecek düzenlemelerden olduğunu belirtti.

ensonhaber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da acı haber! Emekli polis memuru hüzne boğdu
Yerel

Burdur'da acı haber! Emekli polis memuru hüzne boğdu

Burdur'un Tefenni ilçesinde yaşayan emekli polis memuru Muzaffer Dumlupınar, geçirdiği amansız hastalık sonrasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Burdur Memur Sen Başkanı Murat Bulut; 'Gazetecilerin yanındayız'
Yerel

Burdur Memur Sen Başkanı Murat Bulut; 'Gazetecilerin yanındayız'

Memur-Sen Genel Başkanı Murat Bulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bulut, gazetecilerin hak, adalet, barış ve özgürlük için mücadele ettiğini belirterek, "Onların yanındayız" dedi.

Emekli maaşı ne kadar oldu? Enflasyon ne kadar etkili oldu?
İş Dünyası

Emekli maaşı ne kadar oldu? Enflasyon ne kadar etkili oldu?

2024 yılında asgari ücret ile emekli maaşlarına yapılan zamlar açıklandı. Emekli aylığı ne kadar oldu ? işte detaylar...

Milyonların gözü zam haberinde!
Yerel

Milyonların gözü zam haberinde!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam süreci başladı. Asgari ücret zammı için maraton başlarken, memur ve emeklinin de gözü açıklanacak zam oranında. Bakın memurlar ne kadar zam talep ediyor...

Nikah memuruna ev sahibinden darbe
Yaşam

Nikah memuruna ev sahibinden darbe

Antalya’da nikah memuru olarak çalışan Ayla Tezcan, ev sahibinin tahliye taahhütnamesi devreye sokmasıyla oturduğu daireden çıkarıldı. Tahliye sırasında evde bulunmayan Tezcan, eşyalarını sokakta görünce hem şoka uğradı hem de gözleri doldu.

Eğitim Bir Sen’den fotoğraf yarışması duyurusu
Yerel

Eğitim Bir Sen’den fotoğraf yarışması duyurusu

Memur Sen Antalya Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, Cumhuriyetin 100. Yılına özel Antalya’da Türk İslam Kültür İzleri konulu bir fotoğraf yarışması düzenleyeceklerini duyurdu.