Antalya

El Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılar

Antalya'da El Nino etkisiyle sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği belirtiliyor.

El Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılar

Tüm dünyayı etkisi altına alan El Nino sıcaklıkları, turizm kenti Antalya'da da etkisini sürdürüyor. Dün gece saatlerinde 35 derece gösteren termometreler, gündüz ise 45 dereceye ulaştı. Cadde ve sokakların boşaldığı kentte dışarıya çıkan vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiyelerini açtı, bazıları da gölgelik alanlara sığındı. Sıcaklığı değerlendiren bir vatandaş, “Ortalık cayır cayır yanıyor” dedi.

Dünya genelindeki El Nino sıcaklıkları, Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. Turizm kenti Antalya'da son 2 gündür mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugün etkisini oldukça hissettirdi. Dün gece saatlerinde 35 dereceye ulaşan sıcaklık, gündüz saatlerinde 45 dereceye yükseldi. Nem oranının yüzde 1 ölçüldüğü kentte yakıcı güneş cadde ve sokakları boşaltırken, normalde tıklım tıklım dolan dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ndeki yoğunluk da yarı yarıya düştü. Güneşten korunmak isteyen vatandaşlar ise şemsiyelerini açtı, bazıları da ağaç gölgelerinde ve sahilde denize girerek serinledi.

“Cayır cayır yanıyor”

Aşırı sıcaklıktan dolayı bunaldığını belirten motosiklet sürücüsü Veli Özkür, “Kaskla daha çok sıcak oluyor” dedi.

Gölgede havanın serinlemesini bekleyen vatandaşlardan Ersin Çiftçi de, “Hava çok sıcak, El Nino sıcakları. Gölgede havanın serinlemesini bekliyorum. Hava biraz serinlerse denize gidip yüzmeyi düşünüyorum” diye konuştu.

Bir başka vatandaş ise, “Ortalık cayır cayır yanıyor” diyerek yaşanan durumu özetledi.

Öte yandan, sıcak hava dalgasının gelecek hafta içi de etkisini sürdüreceği öğrenildi.

El Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılarEl Nino cayır cayır yakıyor! Kaçacak yer aradılar

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türkiye'nin soğuğundan kaçanları, Antalya sıcağıyla karşılıyor
Yerel

Türkiye'nin soğuğundan kaçanları, Antalya sıcağıyla karşılıyor

Türkiye genelinde soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, turizm cenneti Antalya'da sıcak havanın keyfi sürülüyor. Detaylar haberimizde...

Akdeniz kıyılarına yüksek sıcaklık geliyor
Türkiye

Akdeniz kıyılarına yüksek sıcaklık geliyor

Akdeniz kıyılarında hüküm süren "Cerberus" sıcaklarına karşı dikkatli olun. Yüksek sıcaklıklar ve rekor seviyeler bekleniyor.

Burdur ve Isparta İçin Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler İçin Önlem Zamanı!
Yerel

Burdur ve Isparta İçin Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler İçin Önlem Zamanı!

Yağışsız bir Nisan Ayı geçiren Burdur ve Isparta çevresi için meteoroloji tarafından zirai don uyarısı yapıldı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da güneşli havanın ardından sıcaklık eksiye düşüyor
Yerel

Burdur'da güneşli havanın ardından sıcaklık eksiye düşüyor

Burdur'da bugün hava nasıl olacak? Burdur ve ilçelerinde bu akşam hava durumu nasıl olacak? Bucak, Ağlasun, Altınyayla, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova 22 Ocak hava durumu...

Termometreler 30 dereceyi gördü, vatandaş sahile koştu
Yaşam

Termometreler 30 dereceyi gördü, vatandaş sahile koştu

Hafta sonu sağanağın etkili olduğu Antalya’da bugün termometreler 30 dereceyi gösterdi, nem oranıysa yüzde 75’e kadar çıktı. Sahile gelen çoğunluğu turist binlerce kişi bol bol güneşlenip, denize girmeyi de ihmal etmedi.

Antalya Eylül sonunda da aynı! 40 derecede deniz keyfi
Yerel

Antalya Eylül sonunda da aynı! 40 derecede deniz keyfi

Antalya'da hava sıcaklığı yaz aylarını aratmadı. Kentte hava sıcaklığı 40 dereceye ulaşırken, deniz suyu sıcaklığı ise 29 derece olarak ölçüldü.