Dünyanın en uzak köşesinden hac için yola çıktılar

Melbourne Diyanet organizasyonuyla hacca gitmek isteyen hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Dünyanın en uzak köşesinden hac için yola çıktılar

Melbourne Diyanet organizasyonuyla hacca gitmek isteyen hacı adayları için uğurlama program düzenlendi.

Melbourne Broadmeadows Camii'nde Melbourne Din Hizmetleri Ataşesi Prof. Dr. Harun Işık'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Melbourne Başkonsolosu Doğan Ferhat Işık, Sydney Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Cem Gençoğlu, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Victoria eyaletindeki DİB bünyesinde görev yapan 8 din görevlisinin de katıldığı programda Kur'an Kerim okundu, ilahiler söylendi ve toplu dua yapıldı. 

Melbourne Türk Radyosuna açıklamada bulunan Prof. Dr. Işık, bu yıl ilk kez hacı adaylarının otobüsle havalimanına oradan da yine ilk defa Türk Havayollarına ait uçakla hac yolculuğuna çıkacaklarını söyledi.

Işık, "Rabbim hacımızı mebrur eylesin, Sa’yimizi meşkur eylesin, amellerimizi makbul eylesin günahlarımızı af ve mağfiret eylesin sizlerin de selamlarını o güzel beldelere ulaştıracağız Rabbim salimen gidip ganimen dönmeyi ve sevdiklerimize de kavuşmayı nasip eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

İlk kez hacca gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tülay Mimi, "Allah izin verirse yakında kutsal topraklara ulaşacağımız için çok mutluyum. Allah bütün hacılarımızın haccını şimdiden kabul etsin." şeklinde konuştu.

Hacı uğurlama programı sonrasında kılınan akşam namazının ardından hacı adayları, dua ve tekbirler eşliğinde kutsal topraklara gitmek üzere Broadmeadows Camii'nden havalimanına otobüsle uğurlandı.

diyanet haber

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

7’den 70’e Kuran kursunu tamamlayan kursiyerlere tören
Yerel

7’den 70’e Kuran kursunu tamamlayan kursiyerlere tören

Bucak Müftülüğüne bağlı Hacı Sarılar Camiinde Cami İmam Hatibi Şahin Gürcan tarafından 7’den 70’e Kur’an-ı Kerimi öğrenmek isteyenlere yönelik gerçekleştirilen kursta Kur’an-ı öğrenen 217 kursiyer için belge dağıtım töreni düzenlendi.

Hacı Adayları Dualarla Çeltikçi'de Uğurlandı
Yerel

Hacı Adayları Dualarla Çeltikçi'de Uğurlandı

Burdur'un Çeltikçi ilçesinde hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları kafilesi dualarla uğurlandı. Detaylar haberimizde...

Bucak İlçe Müftülüğünden  Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim
Yerel

Bucak İlçe Müftülüğünden Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarına yönelik eğitim seminerleri gerçekleşti.

Bucak Hacı Ömer Ağa Caminde Enderun Usulü Teravih Namazı
Yaşam

Bucak Hacı Ömer Ağa Caminde Enderun Usulü Teravih Namazı

Burdur'un Bucak İlçesi Hacı Ömer Ağa caminde Enderun Usulü teravih namazı Burdur'dan gelen İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Furkan Ceylan rehberliğinde, cumhur müezzinliğinde hocaların icraları ile kılındı.

2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?
Yaşam

2024 Diyanet Hac fiyatları ne kadar? Hac fiyatları bu sene ne oldu?

Hac vazifesini yapmak isteyen milyonlarca Müslüman gün saymaya başladı. Kutsal toprakların manevi atmosferini solumayı bekleyen müslümanlar, 2024 hac fiyatlarını araştırmaya başladılar. Peki 2024 yılı Hac fiyatları ne kadar? Yeni yıla girilmesi ile birlikte Diyanet tarafından aktarılan 2024 Hac ücretlerine ilişkin detaylı bilgiler haberimizde...

TÜRKTOB Başkanı Güler: “Firmalara Ar-Ge için 10 milyon liralık kredi”
Yerel

TÜRKTOB Başkanı Güler: “Firmalara Ar-Ge için 10 milyon liralık kredi”

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, ülkelerin; gelecekte yaşanacak savaşlar, pandemiler, kuraklık, ekim yapılacak toprakların azalması ve artan nüfusu göz önünde bulundurarak tarım ve tohum konusunu milli güvenlik stratejisi olarak belirlemesi gerektiğini söyledi.