Döşemealtı'ndan güzel etkinlikler

Başkan Turgay Genç ile birlikte ilçenin kültürel ve tarihi zenginliklerinin ön plana çıkarılarak tanıtılması, ihtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlanması ve onlarca konser ve etkinlikle binlerce vatandaşı özel günlerde bir araya getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 7 gün 24 saat ilçe halkının yanında oluyor.

 Döşemealtı'ndan güzel etkinlikler

Başkan Turgay Genç ile birlikte ilçenin kültürel ve tarihi zenginliklerinin ön plana çıkarılarak tanıtılması, ihtiyaç sahiplerine sosyal destek sağlanması ve onlarca konser ve etkinlikle binlerce vatandaşı özel günlerde bir araya getiren Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 7 gün 24 saat ilçe halkının yanında oluyor.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in büyük önem verdiği Milli bayramlarda büyük etkinlikler organize eden Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü son 10 yılda 30 ücretsiz halk konseri düzenledi. Aralarında Melek Mosso, Aleyna Tilki, Funda Arar, Koray Avcı, Volkan Konak, Demet Akalın, Murat Dalkılıç gibi çok ünlü sanatçılarında yer aldığı konserlere yüz binlerce kişi katılarak Milli Bayramların coşkusunu yaşadı. Sümer Ezgü, Ayşe Dinçer, Canan Kavut, Hüseyin Kalkan ve Oğuz Aksaç gibi sanatçıların katıldığı şenliklerde ise ilçenin kültürel ve yöresel değerlerinin unutulmaması ve tanıtımı yapıldı. Çığlık Nar Festivali, Bademağacı Badem Şenlikleri, Dağbeli Mahallesi Çubukbeli Şenliklerine yine on binlerce insan katıldı.

Döşemealtı halısı ve nar tanıtıldı
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini Antalya ve yurdun dört bir yanında düzenlenen fuarlarda tanıttı. 12’nci yüzyıldan beri dokunan ve bölgenin kültürel mirası olan Döşemealtı Halısı, Başkan Turgay Genç’in girişimleriyle 2021 tarihinde coğrafi işaretle tescillendi. Antalya'nın tescillenen 13 ürünü arasına giren tarihi Döşemealtı Halısı ile tadı, rengi ve aroması ünlü Döşemealtı Hicaz Narı fuarlarda tanıtıldı. Turizm, kültür ve Yöresel 12 fuara katılan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Döşemealtı’nı tüm Türkiye’ye büyük bir gururla tanıttı.

Vatandaşlarının yanında
Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü düğünden cenazeye, mevlitden hasta ve engelli vatandaşlara, depremzede ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında oldu. Ramazan aylarında iftar sofraları kuran Döşemealtı Belediyesi 10 yılda tam 55 bin kişiye iftar yemeği dağıttı. Muharrem aylarında ise tam 9 bin kişilik Aşure lokması dağıtılırken, yine cenazesi olan vatandaşların taziye için gelen yakınlarına 30 bin pide ve ayran ikram edilip taziye çadırları kuruldu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri 3 bin 400 düğün, nişan, asker eğlencesi gibi etkinliğe binlerce masa ve sandalye desteği verdi. Hasta ve engelli vatandaşların her zaman yanında olan ekipler Başkan Genç’in göreve gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi yatalak durumda olan tam 400 kişiye hasta yatağı yine 265 engelli vatandaşımıza akülü ve tekerlekli sandalye desteği sağladı.

Tiyatro ve sinema gösterimi
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçe halkının tiyatro, gösteri, konser gibi kültürel aktiviteler ile çok daha sosyal bir yaşam sağlarken, yarı yıl ve yıl sonu karne heyecanı yaşayan öğrencilere sinemi filmi gösterimleri hediye etti. İlçenin ilk sinema salonu olan Flora Plaza’da 5 bin 300 öğrenci film izleyip yine hediye patlamış mısır ve içecek keyfi yaptı. Aralarında tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı dizi ve sinema oyuncularının yer aldığı Döşemealtı Halk tiyatrosu ile 18 bin kişiye 80 oyun sahnelendi. İlçeyi tiyatro ile buluşturan Genç, amatör tiyatro guruplarına destek vererek yine onlarca tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Turgay Genç  Ankara'da  Ziyaretlerde Bulunarak Yapmış Olduğu faaliyetleri anlattı
Yerel

Başkan Turgay Genç Ankara'da Ziyaretlerde Bulunarak Yapmış Olduğu faaliyetleri anlattı

Antalya Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç yerel seçimler önce Ankara'da faaliyetlerini anlattı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, yalnız bırakmadı
Türkiye

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, yalnız bırakmadı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, hafta sonu mesaisinde vatandaşların nişan, düğün, mevlit ve açılış davetlerine katıldı. Devamı haberimizde

Antalya Döşemealtı Nar Festivali
Yerel

Antalya Döşemealtı Nar Festivali

Gece ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’in binlerce kişiye verdiği konserle final yaparken Belediye Başkanı Turgay Genç önümüzdeki günlerde hasatına başlanacak olan Döşemealtı Narının bereketli olmasını diledi.

Bu Yıl 7. Düzenlenen  Döşemealtı Badem Şenlikleri, karnaval havasında yapıldı
Yerel

Bu Yıl 7. Düzenlenen Döşemealtı Badem Şenlikleri, karnaval havasında yapıldı

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen 'Badem Şenlikleri' binlerce vatandaşın katılımıyla karnaval eğlencesi havasında yapıldı. Devamı haberimizde..

Başkandan Gürbüz ve Batmaz'a Teşekkür
Yerel

Başkandan Gürbüz ve Batmaz'a Teşekkür

Ali İhsan Batmaz pehlivanlarımıza vermiş oldukları mücadelen dolayı teşekkür ederim” dedi

İlçede tarihin en büyük yol hamlesi
Yerel

İlçede tarihin en büyük yol hamlesi

Döşemealtı, planlı kentleşme ve dış yatırımlarla Antalya'nın en gözde yaşam alanlarından biri haline geldi.