Gaziantep

Depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti.

Depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti

Kahramanmaraş merkezli depreme Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, depremde 2 oğlu, 2 gelini ve 5 torununu kaybetti. O gece yaşadıklarını anlatan Ölçücü, "O gece oruç tutmak için kalkacaktım ama Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma yol açtığı yerlerden biri de Gaziantep'in Nurdağı ilçesi oldu. İki büyük depreme Nurdağı ilçesindeki evinde yakalanan ve enkaz altından kendi imkanlarıyla çıkan 75 yaşındaki Ökkeş Ölçücü, o gece yaşadıklarını anlattı.

"2 oğlum, 2 gelinim, 5 torunum gitti ve oğlumun kaynanası öldü"

Asrın felaketinde 10 yakınını kaybettiğini söyleyen ve kendisinin de bireysel imkanlarıyla enkaz altından çıktığını belirten Ölçücü, "Biz ailecek enkaz altında kaldık. Benim 10 tane cenazem var. 2 oğlum, 2 gelinim, 5 torunum gitti. Bir de evimizde misafirimiz vardı. Oğlumun kaynanası, o da enkaz altında kalarak öldü. 2 oğlum ve 5 torunum ile sağ kurtulduk. Ben de evimin çatı katındaydım. Çökmeyle beraber duvarın altında kaldım. Kendi imkanlarımla enkazdan çıktım" dedi.

"Cenab-ı Hak oruç tutmayı nasip etmedi"

Afet gecesi oruç tutmak için sahura kalkmayı planladığını ama nasip olmadığını söyleyen Ökkeş Ölçücü, "Ben o gece sahura kalkacaktım. Pazartesi günü oruç tutacaktım. Peygamber Efendimiz'in pazartesi oruç sünneti için sahura kalkacaktım ama kısmet olmadı. Cenab-ı Hak nasip etmedi. O gece 4 defa büyük şiddette sarsıntı oldu. Benim oturduğum 5 katlı bina 6 metre ileri yıkıldı. Ailemle beraber enkaz altında kaldık ve kendi ailemden 10 kişiyi kaybettik. Evimin enkazı 6 günde temizlenebildi. Allah razı olsun AFAD ekipleri hayatta olan çocuklarım ile torunlarımızı çıkardı" ifadelerini kullandı.

"Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin"

Yaşanan afetin ardından cenazelerini defnettiğini ve akabinde çadıra yerleştiğini belirterek devlet yetkililerine teşekkür eden Ölçücü, "Bu devletimizden Allah razı olsun. Allah benim ömrümden alsın Cumhurbaşkanımıza versin. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. İstemediğimiz kadar yardım geldi. Biz de böyle kardeşlik, dostluk olduğu müddetçe bu Türkiye, bu devlet yıkılmaz" diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Deprem bölgesine dönüş arttı Geri dönenlere yol masrafı kolaylığı
Yaşam

Deprem bölgesine dönüş arttı Geri dönenlere yol masrafı kolaylığı

Depremden dolayı başka illerde yaşayan ve geri dönecek olan vatandaşlar için, AFAD tarafından yapılan açıklamada, geri dönüşleri için gerekli imkan ve kolaylığın sağlanacağı belirtildi.

Azerbaycan'dan 100 milyon dolarlık destek
Türkiye

Azerbaycan'dan 100 milyon dolarlık destek

Kahramanmaraş'taki Azerbaycan caddesinin yeniden inşası için Azerbaycan'dan 100 milyon dolar destek geliyor.

Depremde hasar gören tarihi yapılar inceleniyor
Yerel

Depremde hasar gören tarihi yapılar inceleniyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar alan Malatya’da tarihi yapılar da yakın takibe alındı.

6 il daha afet bölgesi ilan edildi
Türkiye

6 il daha afet bölgesi ilan edildi

6 Şubat'ta yaşanan depremler nedeniyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 6 ili daha afet bölgesi ilan etti.

Milletvekili Yayman'dan iftiralara sert tepki
Türkiye

Milletvekili Yayman'dan iftiralara sert tepki

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 'depremde milletvekillerinin depremde yakınlarının kurtarılması için ekipleri seferber etti' şeklindeki söylemlere sert tepki gösterdi.

Elbistan'ı ayağa kaldıran Vali Gökmen'e yeni görev
Türkiye

Elbistan'ı ayağa kaldıran Vali Gökmen'e yeni görev

Asrın afeti sonrasında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, başarılı çalışmaların ardından Adıyaman'a görevlendirildi.