Burdur

ÇÖDES projesi Çölyaklı bireylerin yaşam kalitesini artıracak

Burdur'da kurumlar tarafından hazırlanan Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi'ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür.

ÇÖDES projesi Çölyaklı bireylerin yaşam kalitesini artıracak

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın talimatları doğrultusunda, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında hazırlanan Burdur Çölyaklı Bireyleri Destekleme Projesi'ne (ÇÖDES) Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından finansmanı (ödenek sağlanması) uygun görülmüştür.

İlimizde hayata geçirilecek bu anlamlı proje (ÇÖDES) ile Çölyak Hastalarının hastalığın etkilerini ortadan kaldırmada hayati öneme sahip yüksek maliyet ve temininde güçlük çekilen glutensiz diyete uygun temel gıda gereksinimlerinin karşılanarak çölyaklı bireylerin ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılması amaçlanıyor.

Ayrıca proje kapsamında Burdur İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çölyaklı bireylere diyetisyen desteğinin sağlanması ve diyet programlarına uyumlarının artırılarak, Çölyak hastalığının tek tedavi yöntemi olan glutensiz diyetin sağlanamaması durumunda ortaya çıkabilecek ciddi hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.

Toplumsal dayanışma, kurumlar arası işbirliği ve sosyal hizmetin yaygınlaştırılması amaçlanan projeden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespit edilen çölyak hastası ihtiyaç sahibi bireyler yaralanacak.

Vali Arslantaş proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede; İlimizde hayata geçirilecek bu anlamlı projeye finansman desteği sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız başta olmak üzere, proje hazırlanmasında emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ederek, projeden faydalanacak Çölyaklı bireyler ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da başladı Proje Türkiye'ye örnek olacak
Yerel

Burdur'da başladı Proje Türkiye'ye örnek olacak

Burdur çökyaklı bireyleri destekleme projesi (çödes) sağlık bakanlığı ve aile sosyal politikalar bakanlığı ortaklığında kabul edildi.

Başkan Ercengiz çölyak hastaları ile iftarda buluştu
Yerel

Başkan Ercengiz çölyak hastaları ile iftarda buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çölyak hastaları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!
Yerel

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”
Yerel

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modeli"ni ve BİSMEK'i (Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü) duyurdu.

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!
Yerel

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal'ın vizyonu ile kente saatte 100 M3 üretim kapasiteli "Bucak Betonu" adlı beton santralini kurdu. Santral, ilk betonunu döktü ve belediyeye gelir kazandırmaya başladı.

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!
Yerel

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!

Burdur Antalya karayolunda araç devrildi! Burdur Antalya karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Devrilen araçta bulunan sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.