Cemevleri yasa teklifi TBMM'de kabul edildi

Cemevlerini ilgilendiren ve bedava elektrik, bedava su verilmesini de içinde barındıran teklif TBMM’de kabul edildi ve kanunlaştı.

Cemevleri yasa teklifi TBMM'de kabul edildi

Cemevlerini ilgilendiren teklif TBMM’de kabul edildi ve kanunlaştı.
TBMM’de Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve teklif kabul edilerek kanunlaştı. Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda tanımlı bulunan motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken, neden olabilecekleri vergisel kayıpları karşılamak amacıyla teminat yükümlülüğü getiriliyor.
İstanbul Finans Merkezi’nde faaliyette bulunan katılımcıların transit ticaret faaliyetlerinden elde ettiği kazançların yüzde 50’si kurum kazancından indiriliyor.
Kömür ve linyit madenlerinin yer altı işlerinde meydana gelen iş kazası sonucunda ölen sigortalının; genel sağlık sigortası primi dahil kendi sigortalılığı nedeniyle prim ve prime ilişkin her türlü borçları terkin edilecek ve ölüm tarihinde sigortalıya ilişkin şartlar aranmaksızın hak sahiplerine aylık bağlanacak.
Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığınca; içme ve kullanım suyu giderlerinin ise yerel yönetimler tarafından indirimli veya ücretsiz karşılanması öngörülüyor.
Kamulaştırmasız el atma nedenine dayalı olarak açılan davalarda idarenin sürekli muhatap olması ve aynı taşınmaz için mükerrer ödeme yapmak zorunda kalması nedeniyle bir düzenleme yapılıyor.
Kamulaştırma bedelleri ve kamulaştırmasız el atma tazminatlarına ilişkin mahkemelerce hükmedilen bedel, vekalet ücreti ve yargılama giderlerinin ödenmesi için, icra takibine gidilmeden önce davacı banka hesap numarasını yazılı şekilde davalı idareye bildirecek. İdare de bildirim tarihinden itibaren 30 gün içinde ödeme yapacak.
Merkezi yönetim bütçesine dahil idarelerin bütçelerinde sermaye giderleri için öngörülen ödeneklerinin yüzde üçü, belediye ve il özel idareleri ile bağlı idareleri için en son kesinleşmiş bütçe gelirleri toplamının, diğer idareler için en son kesinleşmiş bütçe giderleri toplamının en az yüzde üçü oranında bütçelerinde pay ayrılacak.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Ahmet

17.11.2022 / 1 yıl önce

Hayırlı olsun

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MAKÜ'de İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı
Yaşam

MAKÜ'de İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü münasebetiyle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni gerçekleştirildi.

TBMM'de İsveç'in NATO Üyeliği Oylaması! Burdur'da sadece o ret oyu verdi
Yerel

TBMM'de İsveç'in NATO Üyeliği Oylaması! Burdur'da sadece o ret oyu verdi

TBMM Genel Kurulu'nda İsveç'in NATO üyeliği hakkındaki teklif kabul edildi. Oylamada CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, İsveç'in terör örgütleriyle iltisaklı olması ve Nato'ya karşı olma gerekçeleriyle ret oyu kullandı.

Vali Türker Öksüz, TBMM'de İdareciler günü programında
Yerel

Vali Türker Öksüz, TBMM'de İdareciler günü programında

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un teşrifleriyle Gazi Mecliste düzenlenen 10 Ocak İdareciler Günü Programına katıldı.

Özgür Özel: Çavdır'da Hizmet İçin Genç Belediye Başkan Adayımıza Güveniyoruz
Yerel

Özgür Özel: Çavdır'da Hizmet İçin Genç Belediye Başkan Adayımıza Güveniyoruz

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut beraberindeki heyet ile birlikte, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i TBMM'de ziyaret etti.

CHP'li İzzet Akbulut, Burdur'un Sorunlarını TBMM'de Gündeme Taşıdı
Yerel

CHP'li İzzet Akbulut, Burdur'un Sorunlarını TBMM'de Gündeme Taşıdı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada, Burdur'un ulaşım ve tarım alanındaki sorunlarını gündeme getirdi. 11 yıldır tamamlanamayan Burdur-Fethiye karayolu, tren seferleri ve tarım destekleri konularındaki sorularıyla dikkat çekti. Detaylar için tıklayın!

Ali İnan, Aday Adaylığı Ziyaretlerini TBMM'de Sürdürdü
Yerel

Ali İnan, Aday Adaylığı Ziyaretlerini TBMM'de Sürdürdü

Burdur'un Bucak ilçesinde belediye başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olan Ali İnan, Burdur Milletvekili Adem Korkmaz'ı ziyaret etti.