Çankırı

Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Yüksel Çelik atandı

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken geçtiğimiz hafta Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak ataması yapılan Yüksel Çelik, göreve başladı

 Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Yüksel Çelik atandı

Yaklaşık 2 ay önce Hasan Yıldız’ın görevden alınmasıyla boşalan Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine Bayramörenli  Yüksel Çelik atandı. Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken geçtiğimiz hafta Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak ataması yapılan Yüksel Çelik, Aksaray’dan gözyaşlarıyla uğurlandı.  Yüksel Çelik, hizmetleriyle, çalışkanlığıyla başta Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere tüm Aksaray halkının sevgisini saygısını kazanmış. Çelik’in Aksaray’da görev yaptığı 3 yılda Aksaray’a kazandırdığı eserleri fazlasıyla Çankırı’ya da kazandıracağına inanıyoruz.

İngilizce ve Arapça bilen Çankırı yeni İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Yüksel Çelik evli ve üç çocuk babası. Yüksel Çelik’i makamında ziyaret ettik. Sorularımıza içtenlikle cevap verdi. Hatta bir ara rahmetli babası aklına geldiğinde duygusal anlar da yaşadık. Olay 18 ailesi olarak sayın Çelik’e bu güzel sohbeti için teşekkürlerimizi sunuyoruz…

Olay 18: Sayın Çelik, öncelikle Çankırımıza hoş geldiniz diyor yeni görevinizde başarılarınızın devamını diliyoruz. Sizinle Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği’mizin (TİGAD) düzenlediği Aksaray gezimizde tanışmış, oradaki başarılarınızı Aksaray halkından fazlasıyla duymuştuk. Görev süreniz boyunca Aksaray’da kazandırdığınız eserleri ve hizmetleri bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Çelik : İstanbul’da uzun yıllar görev yaptım. Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve son olarak da Başkan Yardımcısı olarak dört yılı aşkın bir süre görev yaptım. Ardından da sayın Valimizin talebi ve o zamanki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey’in talimatıyla Aksaray’a gittim. Aksaray’a gittiğimde kurumsal anlamda çok fazla bir şey yoktu. Büyük bir birlik beraberlik içerisinde hızlı bir şekilde organize olduk. Çok önemli işler yaptık.

Onlardan bir tanesi, gittiğimde asfalt plentimiz yoktu. İş makinelerinde çok ciddi sıkıntılar olduğunu gördük ve hızlı bir şekilde bir asfalt plenti kurduk. Taş ocağımız da yoktu taş ocağımızın ruhsatını aldık, izinlerini alarak taş ocağımızı faaliyete geçirdik. Asfalt plentimiz için elli iki tane iş makinesi aldık, araziye gitmek için dört çarpı dörtler dahil on tane de binek araç aldık. Dolayısıyla hızlı bir şekilde organize olduk.

Aksaray; tarihi, kültürel değerleri olan hakikaten bir medeniyet şehri. Tapduk Emre Hazretleri’nin türbesi gittiğimde çok kötü durumdaydı. Lavaboları pislik içerisindeydi. Dar bir alana sıkışmıştı, hiçbir koruma hiçbir bakım yoktu, caminin yarısı yıkılmıştı. Biz geldik çok güzel bir proje çizdirdik, kurula onaylattık hızlı bir şekilde 13 milyon Liraya 2020 yılında ihalesine çıktık. Şu anki değeri 70 – 80 milyon Liranın üzerinde. Cami inşaatını, tarihî kültürel mirasa uygun bir şekilde inşa ettik. Tamamen taştan ve altında büyük bir kütüphanesi, kadınlar abdesthanesi, erkekler abdesthanesi, lavabolarıyla muhteşem bir cami yaptık. Ardından Tapduk Emre müzesi, Tapduk Emre Hazretleri’nin türbesinin restorasyonu, kurban kesim alanları, çevre düzenlemesiyle alanını da oldukça genişleterek, etrafında Arnavut kaldırımıyla, yürüme yollarıyla muhteşem bir eser haline getirdik Allah’a hamdolsun.

Ardından Yunus Emre Camii inşaatını yeniden yaptık. Türbenin restorasyonu, çevre düzenlemesi şu an devam ediyor, tahminen bir ay içerisinde orası da açılışa hazır hale gelecek. Narlıgöl seyir terasımız vardı. Narlıgöl, Niğde ile Aksaray’ın sınırı arasında. Daha önce Niğde ve Aksaray bu konuda bir çalışma yapmış, ancak maliyet ve proje konularında bazı sıkıntılar olmuş. Göreve geldiğimizde biz hızlı bir şekilde kurula projeyi onaylattık. O proje demir, çelik konstrüksiyondan oluşan bir projeydi. Biz de doğal yapısına uygun olmayacağını düşünerek tamamen bölgenin taşlarından müteşekkil bir proje çizdirdik. Kurulumuz da çok beğendi. Hızlı bir şekilde inşaatına başladık. Parasının yarısını da Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan almak suretiyle Narlıgöl seyir terasımızı tamamladık ve çok da güzel oldu. Yirmi bir metre yükseklikte. altı yüz metrekare ikinci kat, beş yüz metrekare zemin kat olmak üzere yaya yürüyüş yolları, engelli yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesiyle çok güzel bir proje oldu. Orayı da faaliyete geçirdik.

Onun dışında 1.400 kilometrenin üzerinde yol yaptık. Bütün grup yollarımızı, ilçe bağlantı ve köy bağlantı yollarımızı yaptık. Bunun dışında asfalt plentimizden sıfır maliyetle ilçelerimize asfalt veriyorduk. Yani kendi ekiplerimizle gidiyor. Asfaltını seriyorduk, profesyonel bir de ekip oluşturmuştuk. İlçe belediyelerimize parti ayırt etmeksizin sıfır maliyetle ne kadara ürettiysek o kadar maliyetle, protokol yaparak onları bir müteahhite mecbur bırakmadan kendi finişerlerimizle, kendi asfaltımızla, kendi ekiplerimizle, kamyonlarımızla asfaltlarını yaptık hamd olsun. Bu çalışmalarımızla birlikte sanatsal yapılar, şehirlerarası yollar, köy yolları, arazi yolları dahil dolu dolu bir 4 yıl geçirdik Aksaray’da.

Olay 18: Sayın Genel Sekreterim Aksaray’ı Aksaray yaptınız, biz de gittiğimizde bunu gördük. Bu çalışmalarınızla da Aksaray halkının sevgisini, saygısını teveccühünü kazandınız. Peki Çankırı konusunda neler düşünüyorsunuz?

Çelik : Öncelikle geçmiş dönemlerde görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz emekleri için. Şüphesiz Aksaray’da olduğu gibi yani geçmişi karalamak gibi bir düşüncemiz söz konusu değil ama Çankırımızda da birçok eksikliğin olduğunu fark ettik. Bu eksiklikleri gidermek için ekibimizle beraber geliyoruz ve hızla organize olacağız. Birçok noktada imar uygulamaları, plan çalışmaları yaparak, ekonomik altyapısını da tamamlayarak eksik gördüğümüz noktalarda çalışmalar yapacağız inşallah. Tabi bunları yapabilmemiz için Özel İdaremize ekonomik bir girdinin olması lazım. Hızlı bir şekilde bir taşocağını açmamız lazım. Bir taşocağı açacak kaliteli malzeme üretebilecek bir arazi bulabiliriz diye düşünüyorum. Arkadaşlarımız bu konu üzerinde çalışıyorlar, Allah’ın izniyle bulacağımıza da inanıyorum. Onun ardından da iş makinesi anlamında ciddi sıkıntılarımız var, onları arttıracağız. Bu ekonomik sorunu çözdüğümüzde Grup Başkanvekilimizle, Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, siyasetçilerimizle, sayın Valimizle elbirliğiyle gönül birliğiyle ilimizi çok daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum. Bu eksiklikler çok önemli eksiklikler değil, tabi olayın bir ekonomik boyutu bir de proje boyutu var. Proje boyutunu hızla aşacağız, ekonomik boyutunu da inşallah aşacağımıza inanıyorum. Çankırımız çok daha güzel hizmetler alacak diye düşünüyorum ve ümit ediyorum.

Babam geçtiğimiz 17 Aralık’ta koronadan vefat etti. 2020 yılında sayın İçişleri Bakanımız çağırıp Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini tevdi ettiğinde ilk olarak annemi ve babamı Bayramören’deki evimizde ziyaret ettim, ellerini öptüm, “Allaha ısmarladık ben gidiyorum.” dedim. Rahmetli babam, “Nereye oğlum?” diye sordu, “Aksaray’a baba.” dedim. “Niye Çankırı değil?” sorusuna ise, “Baba, Aksaray yaklaşık 500 bin nüfusu olan büyük bir il. Oraya gidiyoruz, öyle takdir etti büyüklerimiz.” diye cevap verdim. Bunun üzerine babamın bana söylediği o son sözünü hatırlıyorum, “Oğlum burası da senin memleketin.”

Memleketime hizmet etmek için Allah bugüne nasip etti hamd olsun. Bundan sonra gece gündüz demeden memleketimiz için hep beraber başkanlarımızla, siyasetçilerimizle, Valimizle, Milletvekillerimizle çalışıp Çankırımızı Allah’ın da izniyle daha yukarılara taşımanın gayreti içinde olacağız.

Olay 18: Biz de size inanıyoruz, güveniyoruz ve inşallah sonuna kadar da yanınızdayız.  haber olay 18

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

150 metre aşağıda Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Yerel

150 metre aşağıda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Çankırı’da kentteki turizm çalışmalarına farkındalık oluşturmak amacı ile Yer Altı Tuz Şehri’nde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni yapıldı.

Çankırı Ilgaz  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Muhammed Evlice  kimdir?
Yerel

Çankırı Ilgaz kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Muhammed Evlice kimdir?

Ilgaz ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Diyarbakır Lice Kaymakamı Muhammed Evlice, Çankırı Ilgaz Kaymakamı olarak atandı.

Mustafa Fırat Taşolar,  Çankırı Valiliğine Atandı
Türkiye

Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Mustafa Fırat Taşolar , Çankırı Valiliğine atandı. Mustafa Fırat Taşolar' ın, kariyeri ve atama detayları.

Çankırı'nın Geleceğine yatırım yapan Başkan Esen  vatandaşlardan sabır ve anlayış bekliyor
Yerel

Çankırı'nın Geleceğine yatırım yapan Başkan Esen vatandaşlardan sabır ve anlayış bekliyor

Çankırı Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Buğday Pazarı Ahmet Talat Onay Bulvarı’nda altyapı rehabilite çalışmalarına başladı

Çankırı’da Türk polis 178. yılı kullandı
Yerel

Çankırı’da Türk polis 178. yılı kullandı

Çankırı’da, Türk Polis Teşkilatı’nın 178. yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Çankırı, yurt dışından en fazla göç alan 44. il oldu
Yerel

Çankırı, yurt dışından en fazla göç alan 44. il oldu

Çankırı 2021 yılında yurtdışından aldığı göç sayısı ile 81 il arasında 44. sırada yer aldı