Çankırı

150 metre aşağıda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Çankırı’da kentteki turizm çalışmalarına farkındalık oluşturmak amacı ile Yer Altı Tuz Şehri’nde Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni yapıldı.

150 metre aşağıda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Çankırı’da, Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni kentteki turizm çalışmalarına farkındalık oluşturmak amacı ile yerin 150 metre altında bulunan ve Hititler döneminden beri tuz elde edilen Yer Altı Tuz Şehri’nde gerçekleştirildi.

Çankırı Valiliği tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde “Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni” düzenlendi. Yerin 150 metre altında, Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve eşi Melike Ayaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen kabul törenine çok sayıda davetli katıldı. Kamu görevlilerinden sivil toplum temsilcilerine, şehit aileleri ile gazilerden sporcu gençlere, askeri erkandan vatandaşlara, muhtarlardan öğrencilere, esnaflardan iş insanlarına kadar toplumun çok geniş kesimleri törende temsil edildi. Cumhuriyetin 99. yıl sevinci ve coşkusunun üst düzeyde yaşandığı programda, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim üyeleri ve Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencisi tarafından misafirlere müzik dinletisi sunuldu.

Alışılagelmiş mekanların dışında farklı bir konseptle gerçekleştirilen törene katılan davetliler, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliğin kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu belirtti. Törene katılanları mağara girişinde tek karşılayan ve tüm masaları gezerek davetlilerle sohbet eden Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ve eşi Melike Ayaz, bu özel gün anısına misafirlerle fotoğraf çektirdi.

“Burası şehrimizin en önemli turistik değeri”

Törende konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, farklı bir ortamda Cumhuriyet resepsiyonunu düzenledikleri için heyecanlı olduklarını belirterek, “Cumhuriyet resepsiyonunu Çankırı’mızın en önemli turizm değeri olan Yer Altı Tuz Şehri’nde yapmak istedik. Burası şehrimizin en önemli turistik değeri. Böyle anlamlı bir günde burada bulunmaktan hem ben hem de misafirlerimiz memnun. Yer Altı Tuz Şehri’mizin tanıtımına katkıda bulunup, bu mekanı böyle etkinliklerle daha iyi bir şekilde değerlendirelim istedik. Misafirlerimiz oluşan atmosferden memnun. Biraz hazırlık sürecinde tereddütlerimiz oldu ama arkadaşlarımızın gayretleri oluşan ortamdan çok memnunuz. Resepsiyon için şehirdeki en uygun yeri seçtiğimizi düşünüyoruz. Milletimiz için çok önemli bir gün. Burası da şehrimiz için çok önemli bir yer. İkisini buluşturmuş olduk” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Yüksel Çelik atandı
Türkiye

Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine Yüksel Çelik atandı

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken geçtiğimiz hafta Çankırı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak ataması yapılan Yüksel Çelik, göreve başladı

Çankırı Ilgaz  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Muhammed Evlice  kimdir?
Yerel

Çankırı Ilgaz kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Muhammed Evlice kimdir?

Ilgaz ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Diyarbakır Lice Kaymakamı Muhammed Evlice, Çankırı Ilgaz Kaymakamı olarak atandı.

Mustafa Fırat Taşolar,  Çankırı Valiliğine Atandı
Türkiye

Mustafa Fırat Taşolar, Çankırı Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Mustafa Fırat Taşolar , Çankırı Valiliğine atandı. Mustafa Fırat Taşolar' ın, kariyeri ve atama detayları.

Çankırı'nın Geleceğine yatırım yapan Başkan Esen  vatandaşlardan sabır ve anlayış bekliyor
Yerel

Çankırı'nın Geleceğine yatırım yapan Başkan Esen vatandaşlardan sabır ve anlayış bekliyor

Çankırı Belediyesi, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Buğday Pazarı Ahmet Talat Onay Bulvarı’nda altyapı rehabilite çalışmalarına başladı

Çankırı’da Türk polis 178. yılı kullandı
Yerel

Çankırı’da Türk polis 178. yılı kullandı

Çankırı’da, Türk Polis Teşkilatı’nın 178. yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Çankırı, yurt dışından en fazla göç alan 44. il oldu
Yerel

Çankırı, yurt dışından en fazla göç alan 44. il oldu

Çankırı 2021 yılında yurtdışından aldığı göç sayısı ile 81 il arasında 44. sırada yer aldı