Burdur

Burdur'dan deprem bölgesi tam destek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Burdur, hem bölgede hem de kentte büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur'dan deprem bölgesi tam destek

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen iki büyük depremin ardından Burdur, hem bölgede hem de kentte büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. 
Depremin ilk gününden itibaren Burdur’da yapılanlar ve deprem bölgesinde yapılanları bu haberde sizler için derledik.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ: “ BURDUR’DA 3 BİN 408 DEPREMZEDE MİSAFİR EDİLİYOR”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü verilerine göre; Burdur’a 3 bin 408 depremzede geldi. Bu depremzedelerin 2 bin 157 kişisi KYK yurtlarına yerleştirildi. Merkezde evlere yerleşen depremzede sayısı da 1251. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde şu anda 8 koruma altında bulunan depremzede çocuk, kurumda koruma altına alındı. 34 engelli depremzede Bucak’te yine kurumun gözetiminde ve 1 engelli depremzede özel bakıma yerleştirildi.

MAKÜ’DE UYGULAMALI EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Uygulamalı eğitimle ilgili açıklama yapan Rektör Korkmaz şunları söyledi; “MAKÜ’de eğitim devam ediyor. Haber geldi ama herhangi bir karar alınmadı. Bize başka da bir açıklama gelmedi. Eğitim öğretim faaliyetlerimiz başlamıştı. Henüz ara gibi bir şey yok. Yeni kararı bekliyoruz.

BURDUR’A GİRİŞ NOKTALARINA VE OTOGAR’A KARŞILAMA VE REHBERLİK MERKEZİ OLUŞTURULDU

Deprem bölgesinden Burdur’a gelen vatandaşlara yardımcı olmak için Isparta tarafından Burdur’a girişte ve Bucak girişinde karşılama ve rehberlik merkezleri oluşturuldu. Burdur Otogarda da oluşturulan bu karşılama ve rehberlik merkezlerinde sosyal hizmet personelleri, Burdur’a gelen depremzedelere rehberlik ediyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ

Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep’e toplam 304 personel gitti. Bu personellerin bir kısmı geri dönerken sahada aktif olarak 154 personel çalışmalara devam ediyor. Yine 20 ambulans bölgeye giderken şu anda 13 ambulans deprem bölgesinde hizmet vermeye devam ediyor. 4’er kişilik 3 UMKE ekibi hala daha sahada çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye giden 15 uzman hekimden 9’u, 23 Tabip’ten 13’ü bölgede depremzedelere hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri il koordinasyonlarında da görev almaya devam ediyor.

BURDUR GENELİNDE KYK YURTLARINDAKİ DEPREMZEDE SAYILARI

Burdur merkez Safahat Yurdu’nda 746, merkez Asımın Nesli yurdunda 648, Bucak KYK 685, Gölhisar KYK yurdunda da 78 depremzede misafir ediliyor. Burdur’a misafir edilen depremzedeler Hatay, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’tan geliyor.

BURDUR BELEDİYE BAŞKANI ALİ ORKUN ERCENGİZ:

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Yaşanan büyük bir afet farkındayız. Hep birlikte bu zor günlerin üstesinden geleceğiz” dedi.

Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu’nda depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ihtiyaç reyonları oluşturuldu. Depremzedeler buradan da ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Burdur Belediyesi bünyesinde bulunan pansiyonda da 43 depremzede misafir ediliyor.

GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMALARI

Depremzede vatandaşlar için ihtiyaç reyonları oluşturuldu. Burdur’a gelen depremzedeler acil ihtiyaçlarını o reyonlardan karşılayabiliyor. Ayrıca deprem bölgesinden ilk olarak gençlik merkezine gelen depremzedelerin kimlik sorgusu ve nereden geldikleri burada kontrol ediliyor. Yine acil ihtiyaçları buradan karşılanıyor.

VALİ ARSLANTAŞ, 17 KİŞİLİK EKİBİYLE HATAY DEFNE’DE

Burdur Valisi Ali Arslantaş, kaymakam ve kurum müdürlerinin de aralarında bulunduğu 17 kişilik ekibiyle birlikte Hatay’ın Defne ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Belediyesi ve Burdur, Defne’yi ayağa kaldırmak için tüm çabalarıyla çalışmalarını sürdürüyor.

YARDIMLAR KONUSU; VALİ VEKİLİ VALİ YARDIMCISI AHMET MAİLOĞLU’DA

BASINLA SOHBET ‘TE VURGULADI: “YARDIMLAR DURMADAN DEVAM ETMELİ”

Burdur’dan deprem bölgelerine yardımların devam etmesi gerekiyor. Yardım etmek isteyen vatandaşalar kurumlarla irtibata geçebilir. Ayrıca Gençlik Merkezi ve Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonundan da yardımlarını yapabilirler.

Burdur'dan deprem bölgesi tam destekBurdur'dan deprem bölgesi tam destekBurdur'dan deprem bölgesi tam destekBurdur'dan deprem bölgesi tam destek

Muhammet Fatih Başçı

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Türk Hemşireler Derneğinden, deprem bölgesine destek
Yerel

Türk Hemşireler Derneğinden, deprem bölgesine destek

Tüm yurdu derin üzüntüye boğan 6 Şubat depremleri sonrasında Türk Hemşireler Derneği meslektaşlarımız ve halkımız için elinden gelen desteği vermeye devam etmektedir.

Azerbaycan'dan 100 milyon dolarlık destek
Türkiye

Azerbaycan'dan 100 milyon dolarlık destek

Kahramanmaraş'taki Azerbaycan caddesinin yeniden inşası için Azerbaycan'dan 100 milyon dolar destek geliyor.

Bucak Belediyesi, ilk günden itibaren deprem bölgesinde
Yerel

Bucak Belediyesi, ilk günden itibaren deprem bölgesinde

Burdur Bucak Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bölgeye iş makinelerini ve araçlarını göndermişti.

Afyon Dinar’dan deprem bölgesine hayvan yardımı
Yerel

Afyon Dinar’dan deprem bölgesine hayvan yardımı

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde deprem bölgesine başlatılan yardım kampanyası devam ederken, kampanya çerçevesinde bağış yapılan hayvanlar kesilerek afet bölgesine gönderildi.

Kızılkay psikologları görünmez yaraları sarıyor
Türkiye

Kızılkay psikologları görünmez yaraları sarıyor

Depremden en fazla etkilenen illerde psikososyal ekipleriyle çalışmalar yürüten Kızılay, yaklaşık 70 bin kişiye psikolojik destek verdi.

Deprem bölgesine yem ve saman desteği
Yerel

Deprem bölgesine yem ve saman desteği

Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesindeki hayvan üreticilerine yem ve saman desteğini sürdürüyor.