Burdur

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı! Mumcu törenle anıldı

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Uğur Mumcu anma töreninde, Devrim Şehitleri saygıyla anıldı. Programa katılanlar, Uğur Mumcu'nun hayatı ve mücadelesi hakkında konuşmalar dinledi, ardından Atatürk büstüne çiçek bırakarak anma törenini tamamladı.

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı! Mumcu törenle anıldı

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Demokrasi Haftası etkinliği çerçevesinde düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma töreni 24 Ocak 2024 Çarşamba günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediye Başkan Aday Adayı Ali Tarkan Büyükyörük, Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanı Kadir Koç ve il teşkilat üyeleri katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ümran Minas’ın konuşması ile devam etti.

Minas yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi ;

“Adalet ve Demokrasi Haftası’nda Devrim Şehitlerimizi saygıyla anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurduktan sadece 8 ay sonra, 31 Ocak 1990 akşamı aramızdan alınan Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr.Sayın Muammer Aksoy, cenaze töreninde fotoğrafını taşıyan ve 3 yıl sonra 24 Ocak 1993 sabahı otomobiline konulan bomba ile yaşamdan, ailesinden, mücadelesinden koparılan Kemalist Devrimci, Kalpaksız Kuvvacımız Sayın Uğur Mumcu'nun katledilmeleri ülkemizi bugünlerin karanlığına taşıma amaçlı seri aydın cinayetlerinin strateji noktasıdır. 70’li yılların başında 12 Mart 1971 faşizmi ile başlatılan, Sivas, Çorum, Maraş katliamları ve Abdi İpekçi cinayeti ile devam ede 80’lerin 12 Eylül despotizmi ile buluşturulan, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve diğerleriyle sürdürülüp Ahmet Taner Kışlalı cinayetiyle 2000’lere ulaştırılan bu strateji ile emperyalizm, engel gördüğü ulusalcı aydınları, namuslu gazetecileri, gerçek toplum önderlerini yok etmiş, yolunu temizlemiş, Ne yazık ki başarılı da olmuştur. Her yıl 24 - 31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası'nda Devrim Şehitlerimiz’i çeşitli etkinliklerle anarken hem bu emperyal tuzakların perde arkasını ulusumuza göstermeye çabalıyor, hem nedenlerini ve sonuçlarını irdeliyor, hem de Laik Cumhuriyetimiz'i ilelebet payidar kılma yolunda dersler çıkarıp Gençliğe Hitabe’den aldığımız görev bilincini pekiştirmeye çalışıyoruz.

Hukuki olarak hâlâ aydınlatılamamış olan failleri pek meşhur (!) bu siyasi cinayetlerin Ulusumuzu derinden yaraladığı kaçınılmaz gerçektir. Fakat Laik Cumhuriyet düşmanlarını, çok uluslu tekelleri, Hukuk Devleti karşıtlarını, kadın haklarından, aklın özgürleşmesinden, özgür bireyden, örgütlü toplumdan ve Uluslaşma bilincinden korkanları, Karşı Devrimcileri ve Türkiye'yi Kemalizm'in "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" rotasından saptırmak isteyenleri çok sevindirdiği de bir o kadar gerçektir. “Atatürk laikliği; yalnız uygarlığın, demokrasinin ve özgürlüğün değil, aynı zamanda iç barışın ve ulusal birliğin de güvencesidir. Laiklik karşıtı şeriat propagandasına izin vermek, Türkiye'nin geleceğinin yok edilmesini ve Türkiye Cumhuriyeti'nin intihar etmesini benimsemektir." diyen Muammer Aksoy da, cesur ve kararlı Kemalist Devrimcilerde ödünsüz Cumhuriyetçilerde ,sözlerine sonuna kadar güvenilen aydın insanlar oldukları için hedef seçildiler. Senede bir gün evlerinin önüne, gömütlerine karanfiller bırakıp övgüler düzen bazılarının; bu aydın insanların söylediklerini benimsememeleri, savundukları fikir ve düşünce uğruna can verdiklerini unutmuş olmaları ne acıdır! Dediği gibi Mumcu'nun: "Laiklik ilkesini savunmak için Atatürk gibi yürekli, Atatürk gibi inançlı olmak gerekir. İzinden gittiklerini söyleyenler gibi ürkek, kararsız ve inançsız değil." Türk Ulusu’nun siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, katilleri ve azmettiricilerini de unutturmayacağına ve hesabını bir gün mutlaka soracağına yürekten inanıyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Kemalizm'in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asarak Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığımızla; yitirdiğimiz bütün vatanseverlerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mücadeleleri ışığımız, fikirleri baştacımız,yolları yolumuzdur!”

Program, Uğur Mumcu anısına Atatürk büstüne çiçek bırakılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri anıldı
Yerel

Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri anıldı

Burdur Belediyesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı
Yerel

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı

CHP Burdur İl Başkanlığı ve Burdur Sivil Toplum Örgütleri, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. Yılında andı.

Sondakika tanker kazası Bucak Burdur yolu Trafiğe kapalı
Yerel

Sondakika tanker kazası Bucak Burdur yolu Trafiğe kapalı

Antalya Burdur Karayolu Ağlasun yol kavşağında kaza Yol trafiğe kapalı

Bucak elektrik kesintisi! 02 Mayıs Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Bucak elektrik kesintisi! 02 Mayıs Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'un Bucak ilçesinde 02 Mayıs 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Bucak'ta elektrikler kesilecek mi? Bucak'ta yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

Burdur elektrik kesintisi! 02 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Yerel

Burdur elektrik kesintisi! 02 Mayıs Burdur elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'da 02 Mayıs 2024 Perşembe günü elektrik kesintisi var mı? Burdur ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Burdur'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Burdur’da kontrolden çıkan otomobil refüje düştü: 2 yaralı
Yerel

Burdur’da kontrolden çıkan otomobil refüje düştü: 2 yaralı

Burdur-Fethiye karayolunda seyir halinde olan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje düştü, otomobil sürücüsü ve eşi hafif şekilde yaralandı.