Burdur

Burdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurdu

Burdur’da “Emek Gönüllüleri” adı altında toplanan mahalle sakinleri örnek bir davranışta bulunarak 25 depremzedeyi eve yerleştirdi.

Burdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurdu

Burdur’da “Emek Gönüllüleri” adı altında toplanan mahalle sakinleri örnek bir davranışta bulunarak 25 depremzedeyi eve yerleştirdi. Grubun kurucusu Özgül Yıldız, depremin ilk gününde ekran karşısında ağladıklarını ama sonrasında ise karınca misali yardım etmek için böyle bir çalışmaya başladıklarını belirterek grubun büyüyerek 25 depremzedeye sıcak bir yuva sağladığını söyledi.

Burdur merkeze bağlı Emek Mahallesi'nde ikamet eden bir grup mahalle sakini depremzedelere yardım edebilmek için kendi aralarında “Emek Gönüllüleri” adı altında bir grup kurdu. İlk başta 19 kişi ile başlayan grup daha sonra büyüyerek 150 kişiye ulaştı. Depremzedeler için buldukları ücretsiz evleri önce temizleyip sonrasında gönüllüler tarafından getirilen eşyalarla donatan grup bu şekilde 25 depremzedeyi eve yerleştirdi. Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu ve Vali Yardımcı Bahri Gökalp Emek Gönüllüleri’ni ziyaret ederek yaptıkları özverili çalışmalar için teşekkür edip hediye takdim etti.

Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu yaptığı açıklamada, “Mahallemizde bulunan 5 tane birinci nesil kahramanlar yanlarına 150 tane yeni kahramanlar bularak olağanüstü, insanüstü, son derece güzel şeyler yapmışlar. Kendilerine Emek Gönüllüleri demişler. Bana verdikleri bilgiye göre de 25 tane evi almışlar, temizlemişler, gelen kardeşlerimizi ev sahibi yapmışlar, eşyalarını bulmuşlar, eşyayı verecek adamları bulmuşlar. Hem gönüllerini açmışlar gelen misafirlerimize, hem kapılarını açmışlar. Yardım yapacak insanların da yardım yapabilme duygularını gıdıklamışlar ve son derece güzel bir şey başarmışlar. Benim her birine ayrı ayrı şükran duygum var. Her birinin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum” dedi.

Grubun kurucusu ve grup üyelerinin “anne” diye nitelendirdiği Özgül Yıldız ise “Biz depremin birinci günü ekran karşısında oturup ağladık. Dedik ki devletimiz başımızda. Biz de devletimizin yanında olalım. Vatandaş olarak ne yapabiliriz, diye düşündük. Arkadaşım aradı, deprem bölgesinden gelen misafirlerimiz var ne yapabiliriz, dedi. Hemen bir gün içinde 3 tane ev ayarladık. Sonrasında duramadık. Biz gönüllüler toplanmaya başladık. Karınca misali, bir yara bandı misali yaralara merhem olalım dedik” açıklamasında bulundu.

Bir diğer Emek Gönüllüsü Şule Yüce’de yaptıkları faaliyetler hakkında “Özgül annem aradığında bir evi düzenlemeye gittik. Evde 3 ev eşyası vardı, çok fazlaydı ve inşaat temizliği de yapılması gerekiyordu. Bu işin hakkından 3 kadın olarak gelemeyecektik. Kardeşim Büşra ve arkadaşı Onur tarafından bir sosyal medya grubu oluşturuldu. Şimdiye kadar 30'a yakın evin temizliğini yaptık, ev eşyası bulup evlere yerleştirdik. 5 tane ev sahibi de gönüllü olarak evlerini bizim aracılığımız ile depremzedelere verdi. 1 yıl, 6 ay ve 3 ay boyunca kira almayacak ev sahiplerimiz depremzedelerden” diye konuştu.

Hatay’dan gelerek Emek Gönüllüleri sayesinde eve yerleştirilen Özlem Çakmak ise yaptığı açıklamada “Öncelikle bütün Burdur halkına çok çok teşekkür ederim. Gerçekten bana burada bir yabancı olduğumu asla hissettirmediler. Biz ilk geldiğimiz anda nereye geldiğimizi bile bilmiyorduk. Kiminle muhatap olacağımızı bilmiyorduk. Ama öyle bir yere gelmişiz ki iyi ki Burdur dedim” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Burdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurduBurdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurdu

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar
Yerel

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Gölhisar şehir stadyumunda düzenlenen programda deprem bölgesinde hayatını kaybeden öğrenciler unutulmadı.

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında
Yerel

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında

Burdur Merkez Dere Mahallesi muhtarı Emine Kabak, ülkeyi derin hüzne boğan deprem sonrasında Burdur'a gelen depremzedeleri tek tek ziyaret ediyor.

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar
Yerel

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar

Burdur'da “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’’ Projesi kapsamında öğrenciler, depremzedeler için bayramlık hediye hazırladılar.

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı
Yerel

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı

Burdur K.K Kadın Meclisi depremzedelerimizin yaralarına merhem olmak adına başlattığı çalışmada depremzedeler için hazırladıkları kıyafetleri deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine gönderiyor.

Burdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördü
Yerel

Burdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördü

Burdur'da yaşayan serebral palsi hastası genç kız, engeli nedeniyle sadece iki parmağını kullanabildiği elleriyle yaptığı atkıları depremzede çocuklara bağışladı.

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu