Burdur / Burdur

Burdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördü

Burdur'da yaşayan serebral palsi hastası genç kız, engeli nedeniyle sadece iki parmağını kullanabildiği elleriyle yaptığı atkıları depremzede çocuklara bağışladı.

Burdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördü

Burdur'da yaşayan serebral palsi hastası genç kız, engeli nedeniyle sadece iki parmağını kullanabildiği elleriyle yaptığı atkıları depremzede çocuklara bağışladı. Kızının iyilik yapınca mutlu olduğunu belirten baba, "Kızım ördüğü atkıları bütün sevdiklerine armağan eder. Her atkı hediyesinde ayrı bir sevinç, ayrı bir mutluluk yaşıyor" dedi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurdun dört bir yanından depremzede vatandaşlara yönelik yardımlar aralıksız devam ediyor. Depremden etkilenen birçok vatandaş bulundukları illerdeki çadırlarda kalırken, birçoğu da çeşitli illerde bulunan yurt ve evlere yerleştirildi. Zorlu kış günlerinde evsiz kalan depremzedeler için 7'den 70'e herkes seferber olmuş durumda. Bunlardan biri de Burdurlu 16 yaşındaki Cemre Girişim. Bebekliğinden beri serebral palsi hastası olan yüzde 90 engelli Cemre, evde yaptığı atkıları depremzede çocuklar üşümesin diye onlara bağışladı. Evde kurdukları düzenekle atkı ören ve ördüğü atkıları depremzede çocuklara armağan eden Cemre, çocukların bir nebze de mutlu olmaları için çabaladığını dile getirdi.

"Ördüğü atkıları sevdiklerine armağan eder"

Cemre’nin babası Ali Girişim ise kızı ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Kızım Cemre 16 yaşında, serebral palsi hastası. Parmakları, dili, ayak parmakları zayıf. Bir dostumuzun tavsiyesi ile iplerle atkı, boyunluk, lif öğrenmesini öğrendi. Kızım ördüğü atkıları bütün sevdiklerine armağan eder. Yörük şenliklerinde amcalarına hediye eder. Aynı zamanda Burdur’un yörük hanımağasıdır Cemre'm. Bütün yörük şenliklerini, konserlerini kaçırmaz. Orada da ağabeylerine hediye ederdi. Şimdi de deprem vesilesi ile biriktirdiği biraz atkı vardı. Onları da yardım toplama merkezlerine götürerek depremzede çocuklara gönderdik. Şimdi de hazırladığımız biraz daha atkı var. Onları da KYK yurdundaki çocuklarımıza götürüp hediye etmeyi düşünüyoruz. Kızım bunlardan mutlu oluyor. Her atkı hediyesinde ayrı bir sevinç, ayrı bir mutluluk doğuyor. Onun sevinmesi bizim için de büyük bir mutluluk. Biz de ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Depremzedeler için de elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Burdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördüBurdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördüBurdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördüBurdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördüBurdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördüBurdur'da iki parmağını kullanan genç kız, depremzedeler için atkı ördü

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar
Yerel

Öğrenciler deprem bölgesini unutmadılar

Burdur’un Gölhisar ilçesinde, 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Gölhisar şehir stadyumunda düzenlenen programda deprem bölgesinde hayatını kaybeden öğrenciler unutulmadı.

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında
Yerel

Muhtar Emine Kabak, depremzedelerin yanında

Burdur Merkez Dere Mahallesi muhtarı Emine Kabak, ülkeyi derin hüzne boğan deprem sonrasında Burdur'a gelen depremzedeleri tek tek ziyaret ediyor.

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar
Yerel

Burdur'un 'çevrelerine duyarlı' İmam Hatip'lileri depremzede kardeşlerine bayramlık hazırladılar

Burdur'da “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’’ Projesi kapsamında öğrenciler, depremzedeler için bayramlık hediye hazırladılar.

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı
Yerel

Burdur Kent Konseyi Kadın Meclisi, depremzedeler için hazırladı

Burdur K.K Kadın Meclisi depremzedelerimizin yaralarına merhem olmak adına başlattığı çalışmada depremzedeler için hazırladıkları kıyafetleri deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine gönderiyor.

Burdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurdu
Yerel

Burdur'da mahalle sakinleri 25 depremzedeye ev kurdu

Burdur’da “Emek Gönüllüleri” adı altında toplanan mahalle sakinleri örnek bir davranışta bulunarak 25 depremzedeyi eve yerleştirdi.

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!
Yerel

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!

Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.