Burdur

Burdur'da alarm verilmişti; şap hastalığı tedbirleri artırıldı

Burdur'da görülen şap hastalığı sonrasında çevre illerde olduğu gibi Burdur'da da hayvan pazarı kapatılmıştı.

Burdur'da alarm verilmişti; şap hastalığı tedbirleri artırıldı

Burdur'da şap hastalığının görülmesinin ardından Burdur ve çevre illerde olduğu gibi Denizli'nin Çivril ilçesinde de hayvan pazarı kapatılmıştı. Burdur'da görülen şap hastalığının ardından alınan tedbirler genişledi. Çivril ilçesinde tedbir olarak hayvan otlatmak yasaklandı.

Türkiye'de görülen şap hastalığının ardından alınan tedbirler genişliyor. Bir çok ilde hayvan pazarları kapatıldı. Burdur'da şap hastalığının görülmesi üzerine Burdur ve Bucak'ta hayvan pazarları kapatılmıştı. Burdur'da görülen şap hastalığı çevre illerde tedbirleri genişletti. Şap hastalığına tedbir olarak Denizli'nin Çivril ilçesinde hayvan otlatmak yasaklandı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde mahalle muhtarlarına gönderilen açıklama ile durum anlatıldı. Açıklamada, "Şu an itibarıyla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların herhangi bir mahalleden diğer mahalleye sevki, çıkması, ağıldan otlağa, meraya çıkması ya da bir yerden başka bir yere sevkiyatı, bir işletmeden, ahır, ağıl yada besihanelerden başka yerlere sevki ve çıkarılması yasaklanmıştır. Lütfen büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicileriyle bu konuyu paylaşalım dışarıda sevk halinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan olmasın, bu belirtilen hususları hayvanı olan vatandaşlarımıza duyuralım ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarını önleyelim, konu önem arz etmektedir. İkinci bir duyuruya kadar büyük ve küçük baş hayvanların otlatmaya çıkarılmasına izin verilmeyecek müsaade edilmeyecektir" denildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta şap hastalığı ile mücadele
Yerel

Bucak'ta şap hastalığı ile mücadele

Burdur'un Bucak ilçesinde şap hastalığı nedeniyle İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Burdur Çavdır'da da hayvan pazarı kapatıldı
Yerel

Burdur Çavdır'da da hayvan pazarı kapatıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da şap hastalığı görüldüğünün açıklanmasının ardından Burdur'un Çavdır ilçesinde hayvan pazarı kapatıldı.

Şap hastalığı sonrası kapatılmıştı! İlk vaka görüldü
Yerel

Şap hastalığı sonrası kapatılmıştı! İlk vaka görüldü

Şap hastalığının görülmesi ile birlikte Burdur dahil birçok ilde hayvan pazarları tedbiren kapatılmıştı. Türkiye'de İlk şap hastalığı vakası görüldü.

Burdurda şap hastalığı görüldü Pazar kapatıldı
Yerel

Burdurda şap hastalığı görüldü Pazar kapatıldı

Geçtiğimiz günlerde Isparta'da görülen şap hastalığının ardından Burdur'da da hayvan pazarı kapatıldı.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Yerel

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Yaşam

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.