Konya / Beyşehir

Burası Akdeneniz kıyısında değil Konya'da

Beyşehir gölüne nasıl gidilir? Beyşehir gölünde neler yapılır?

Burası Akdeneniz kıyısında değil Konya'da

Konya'daki Beyşehir gölünü sosyal medyada görenler hemen ziyaret etmek istiyor. Peki Beyşehir gölüne nasıl gidilir? Beyşehir gölünde neler yapılır?
Türkiye'nin en büyük tatlı su göllerinden biri olan Beyşehir Gölü, Konya ve Isparta illeri topraklarında bulunmaktadır. Göller Yöresi'nde yer alan göl, doğal güzellikleri ve çevresindeki aktivitelerle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Bu yazımızda, Beyşehir Gölü hakkında bilinmesi gerekenleri detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Beyşehir Gölü'nün Özellikleri

Beyşehir Gölü, 651 km² yüzölçümüne sahip olup, deniz seviyesinden 1.121 metre yükseklikte bulunmaktadır. Göller Yöresi'nde yer alan göl, Türkiye'nin üçüncü büyük gölüdür. Batı ve güneyinde Toros Dağları, doğusunda volkanik Erenler Dağı, kuzeybatı güneydoğu yönünde ise Sultan Dağları ve Anamas Dağı ile çevrili tektonik bir çukurlukta yer almaktadır.

Suları tatlı olan gölün en derin yeri farklı kaynaklarda 12, 14, 15 metre olarak geçmektedir. En geniş yeri Çiftlik köyü ile Kaşaklı Körfezi arasında 26 km'dir. En dar yeri Hoyran (Gölyaka) ile Akburun köyleri arasında 14 km'dir. Beyşehir Gölü'nün çevresi, 2.000 metre yüksekliği aşan dağlarla çevrilidir.

Beyşehir Gölü'ne Nasıl Gidilir?

Beyşehir Gölü'ne ulaşım oldukça kolaydır. Konya Havalimanı'na inenler araç kiralama seçeneğiyle göle ulaşabilirler. Ayrıca, Konya'dan Beyşehir'e düzenli otobüs seferleri de bulunmaktadır. Beyşehir Gölü'ne gitmek isteyenlerin öncelikle Konya'ya ulaşmaları gerekmektedir.

Beyşehir Gölü'nde Neler Yapılır?

Beyşehir Gölü, doğal güzellikleri ve çevresindeki aktivitelerle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Göle gelen turistler, gölün doğal güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra balık tutabilir, kano yapabilir veya bisiklet sürerek göl çevresinde keyifli bir tur yapabilirler.

Beyşehir Gölü'nün Plajları

Beyşehir Gölü'nün çevresinde üç adet plaj bulunmaktadır. En uzun plaj olan Karaburun, Akdeniz sahillerini aratmayacak güzellikte bir plajdır. Ayrıca gölde serinleyen Beyşehirliler, meşe ormanları arasında kamp yapma olanağı da bulmaktadır.

Konyaninsesi.com

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'nın Saklı Cenneti Eğrigöl Hayran Bıraktı!
Yerel

Antalya'nın Saklı Cenneti Eğrigöl Hayran Bıraktı!

Torosların zirvelerinde yer alan tabii güzellikleriyle cazibe merkezi olan Antalya'nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Güzelbağ Yaylası'nda bulunan Eğrigöl, görenleri hayran bırakıyor.

Gölhisar'da İki araç Çarpıştı 1 ağır 4 yaralı
Yerel

Gölhisar'da İki araç Çarpıştı 1 ağır 4 yaralı

Burdur’un Gölhisar ilçesinde otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1’i ağır toplam 4 kişi yaralandı.

UH-1 Helikopteri Yağ Kaçağı Nedeniyle Acil İniş Yaptı
Yerel

UH-1 Helikopteri Yağ Kaçağı Nedeniyle Acil İniş Yaptı

Isparta’dan havalanan Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, yağ kaçağı nedeniyle Burdur Gölü kenarına acil iniş yaptı.

Gölhisar'da seçimi kim kazandı? İşte 2024 Gölhisar seçim sonuçları
Yerel

Gölhisar'da seçimi kim kazandı? İşte 2024 Gölhisar seçim sonuçları

Burdur'un Gölhisar ilçesinde seçim tamamlandı. Peki Gölhisar'da seçimi kim kazandı? 2024 Gölhisar seçim sonuçlarına göre Başkan İbrahim Sertbaş, yeniden başkan seçildi.

Bingöl’de Operasyon 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi
Türkiye

Bingöl’de Operasyon 18,5 kilo toz esrar ele geçirildi

Bingöl’de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 18,5 kilo toz esrar maddesi ele geçirildi.

Gölhisar Sevdalılarından Başkan Sertbaş'a Tam destek
Yerel

Gölhisar Sevdalılarından Başkan Sertbaş'a Tam destek

GÖLHİSAR SEVDALILARI Saygıdeğer GÖLHİSAR lı hemşehrilerimiz, Bundan yaklaşık 2 hafta önce almış olduğumuz karar ile Ak Parti Gölhisar Belediye Başkan adayı Ibrahim Sertbaş ı destekleyeceğimizi kamuoyu ile paylaşmıştık.