Burdur

Bucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyor

Bucak Ziraat Odası, tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyor. İşte detaylar...

Bucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyor

Bucak Ziraat Odası Başkanlığı Saha Çalışmalarına Devam Ediyor.

İlçemizde tarımsal ürünlerin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi çiftçilerimiz ile iş birliği içerisinde olan Bucak Ziraat Odası 2020 üretim sezonundan 2023 üretim sezonu olan bu yıl da çalışmalarımız devam ediyor.

Bu kapsamda Bucak Ziraat Odası tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla İlimizde ve ilçemizde ilk defa üretimi yapılmış olan maralfalfa yem bitkisi, dikiminden hasadına kadar olan tüm kontroller Bucak Ziraat Odası Ziraat Mühendislerimiz tarafından yapıldı. Üzümlübel köyünde üretimi yapılan maralfalfa yem bitkisi, çiftçimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak bölge koşullarına adaptasyonu, kuraklığa dayanıklılık düzeyleri, suyu etkin kullanımı, yüksek verimli ve kaliteli çeşitleri, stabilite özellikleri ve parametreler arasındaki ilişkileri belirleyerek çalışmalar rapor edildi.

Maralfalfa Nedir?

Maralfalfa, yem bitkileri arasında yer almaktadır. Hayvan yetiştiriciliği yapan üreticilerin rağbet gösterdiği marafalfa bitkisi, filotu olarak da bilinmektedir.

Maralfalfa özellikleri,

-Susuzluğa karşı dayanıklıdır

-Yılda 50 ton (da) verim elde edilmektedir

-Hayvanlarda %30 et ve süt artışı olmaktadır

-Yeşil ve silaj olarak yedirmeye çok uygun bir yem bitkisidir

-10 yıl hasat imkanı vardır

-Kardeşlenme sayısı yüksektir

 Çalışmalar kapsamında daima tarımsal üretimi destekleyen ve çiftçilerimizin her zaman yanında olan Bucak Ziraat Odası Başkanımız Bilal ÖZEL' e ve tarımsal çalışmaları yürüten Bucak Ziraat Odası Ziraat Mühendislerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Tarımın gelişimi için her zaman sahada siz değerli üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Bucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyorBucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyorBucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyorBucak Ziraat Odası, maralfalfa yetiştiriciliğini destekliyor

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde meyve kurutma eğitimi
Yerel

Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde meyve kurutma eğitimi

Burdur Kadın Gelişim Birimi öncülüğünde, FAO işbirliğinde düzenlenen meyve kurutma ve gıda güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. Eğitime, üretken kadın çiftçiler ve kadın kooperatifleri katıldı.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.
Yaşam

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.

Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, şimdi de çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürdüklerini açıklayan Başkan Özel, çiftçilerin çok dikkatli olmasını isted

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçiler ikramiyeden mahrum mu?
Yerel

ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçiler ikramiyeden mahrum mu?

7464 sayılı kanunla çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiyenin, ÇKS'ye kayıtlı emekli çiftçileri kapsamamasının mağduriyet yaratacağı belirtiliyor.

Bucak Ziraat Odası yönetimi TBMM' de
Yerel

Bucak Ziraat Odası yönetimi TBMM' de

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Özel, Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan, Meclis Başkanı Mustafa İleri, Meclis Üyeleri Murat Sarı, Süleyman Ay, Mehmet Besler, Ahmet Ali Çetiner, Mustafa Güneş, Rıza Çavuş, Himmet Ertekin, Mehmet Turan, İsmail Kayabaş, Mehmet Özkan ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Bilal Özel ve meclisi Ankara'da
İş Dünyası

Başkan Bilal Özel ve meclisi Ankara'da

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bilal ÖZEL, Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZCAN, Meclis Başkanı Mustafa İLERİ, Meclis Üyeleri Murat SARI, Süleyman AY, Mehmet BESLER, Ahmet Ali ÇETİNER, Mustafa GÜNEŞ, Rıza ÇAVUŞ, Himmet ERTEKİN, Mehmet TURAN, İsmail KAYABAŞ, Mehmet ÖZKAN ve Genel Sekreter Mustafa MUTLU Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bucak Ziraat Odası, TBMM'de tarım politikalarını konuştu
Yerel

Bucak Ziraat Odası, TBMM'de tarım politikalarını konuştu

Bucak Ziraat Odası Yönetim Kurulu, TBMM'de Burdur milletvekilleri, eski tarım bakanları ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ile bir araya geldi.