Burdur

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.

Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, şimdi de çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürdüklerini açıklayan Başkan Özel, çiftçilerin çok dikkatli olmasını isted

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, “İçinde ne var ne yok belli olmayan, kullanıldığı yerdeki tüm organizmaları öldürebileceği de unutulmaması gereken bu sahte ürünler çok büyük bir tehlike yaratıyor. Çiftçilerimizi bu konuda uyarıyoruz; Kullanacakları gübre ve ilaçları sertifikalı tarım bayilerinden ve ilgili tarımsal kuruluşlardan almalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, çiftçileri sahte gübre ve sahte tarım ilacı konusunda uyardı.  Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, şimdi de çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürdüklerini açıklayan Başkan Özel, çiftçilerin çok dikkatli olmasını istedi. Başkan Özel, “Tarım sektöründe yaşanan fiyat dalgalanmalarını fırsat bilen kişilerin hedefi bu kez çiftçiler oldu. Gözü dönmüş kişilerin, çiftçileri hedef alarak piyasaya sahte gübre ve tarım ilaçları sürmeleri oldukça tehlikeli bir süreç başlattı. Bu sahte ürünler yabancı ülkelerden çeşitli yollarla getirilerek ülkemize sokulmaktadır. Ayrıca bu ürünleri internet üzerinden normalin yarı fiyatına hatta daha ucuza almanın mümkün olduğu görülmektedir.  İçinde ne var ne yok belli olmayan, kullanıldığı yerdeki tüm organizmaları öldürebileceği de unutulmaması gereken bu sahte ürünler çok büyük bir tehlike yaratıyor. Uzmanlar, "Sahtekârların yöntemleri 'Bu kadar da olmaz' dedirtiyor. Orijinal ilaç ve gübre ambalajlarına bir miktar gerçek ürün koyuyorlar, üstünü de sahte ürünle tamamlayıp piyasaya sürüyorlar. Ürünlerin sahte olup olmadığı ise ancak tahlilde anlaşılıyor" diye açıklamalarda bulunmaktadır. Denetimsiz kaçak tarım ilaçlarının ve gübrelerin hem insan sağlığına hem de toprağa büyük zarar verdiği yadsınamaz bir gerçektir. Bucak Ziraat Odası Başkanlığı olarak bizde çiftçilerimizi bu konuda uyarıyoruz. Kullanacakları gübre ve ilaçları sertifikalı tarım bayilerinden ve ilgili tarımsal kuruluşlardan almalarını önemle rica ediyoruz.  Doğanın, toprağın, ekolojik sistemde var olan döngünün bozulmaması adına özellikle insan sağlığı noktasında sahtecilikten şiddetle uzak durmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Burdur Gazetesi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta tarla günü etkinliği!
Yerel

Bucak'ta tarla günü etkinliği!

Bucak Ziraat Odası Başkanlığı, tarımsal gelişmeleri desteklemek amacıyla MAY Tohum ile birlikte mısır tarla günü düzenledi. Etkinlikte, MAYSİLAJPRO çeşidi hakkında bilgi verildi.

Başkan Özel'den çiftçi kadınlara teşekkür
Yerel

Başkan Özel'den çiftçi kadınlara teşekkür

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. Özel, çiftçi kadınların tarımsal üretimde önemli bir role sahip olduklarını belirterek, emeklerine ve alın terlerine teşekkür etti.

Bucak'ta sel baskınlarına karşı kanal temizliği
Yerel

Bucak'ta sel baskınlarına karşı kanal temizliği

Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, 2022-2023 yılları kış aylarında yaşanan sel baskınlarının ardından kanalların temizliğine başlandığını duyurdu.

Bucak'ta Ziraat Odası saha çalışmalarını sürdürüyor
Yerel

Bucak'ta Ziraat Odası saha çalışmalarını sürdürüyor

Burdur Bucak'ta hububat türlerinin bölgeye uyumlu olanların tespiti ve gelişimi için kamu kurumları, çiftçiler ile işbirliği içerisinde 2023 üretim sezonunda da çalışmaları devam ediyor.

Çiftçiler aman dikkat! Bucak Ziraat Odası Başkanlığı uyardı
Yerel

Çiftçiler aman dikkat! Bucak Ziraat Odası Başkanlığı uyardı

Çiftçilerin dikkatine! Bunu sakın yapmayın - Bucak Ziraat Odası, sıcak havada yapılan ilaçlamanın etkisiz olduğunu ve çiftçilere maddi kayıp yaşatabileceğini açıkladı.

Sakatatın Kilosu Etten Pahalı: Kasaplar Federasyonu Başkanı Uyardı
Yerel

Sakatatın Kilosu Etten Pahalı: Kasaplar Federasyonu Başkanı Uyardı

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanı Osman Yardımcı, sakatatın kilo fiyatlarının etin kilo fiyatını geçtiğini belirtti.