Niğde

Bu Yıl Kirazlar Satılmıyor Alıcı Yok Üretici Eylem de

Kirazları elinde kalan Niğde Darboğazlı köylüler yol kapatıp ne olacak bizim halimiz dediler

Bu Yıl Kirazlar Satılmıyor Alıcı Yok Üretici Eylem de

Kirazları dalında kalan köylüler yol kapatıp eylem yaptı

Niğde Darboğazlı köylülerinin 4 bin ton kirazı dalında kaldı. Satamadıkları kirazları yola döküp eylem yapan köylüler, 'Nedir bu rezillik' diyerek isyan etti.

6-7 bin ton kiraz üreten Niğde Darboğaz köylüleri bu yıl kirazlarını satamıyor. Darboğazlılar ürünlerini satamadıkları için dün Ulukışla-Pozantı arasındaki E90 karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapatarak eylem yaptı, satamadıkları kirazları yola döktü.

 

Niğde Valisi ve Ulukışla Kaymakamı'nın kendilerini dinlemesi için yanlarına gelmesini isteyen üreticiler, yola oturarak valiyi bekledi.

 

Üreticilerden biri “Kirazımız 10-15 TL’ye satılıyor. Biz 50-60 TL olsun istedik. İsteyen gelsin alsın. Emeğimin karşılığını alayım ben. Yeter benim çektiğim ya. Nedir bu rezillik” diyerek isyan etti.

 

Kadın üreticilerden biri ise “Kirazı 9 liraya alıyorlar” diye sitem ederken bir başkası da “Tayland’da kirazın kilosu 749” dedi. Ulukışla Kaymakamı Uğur Muzaffer Çam, köylüleri ziyaret etti ancak üreticiler eylemlerini sonlandırmadı.

 

'4 bin ton ürün dalda bekliyor'

 

Çakıt Vadisi Birleşik Üretim Tüketim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Duran Köksoy, konuyla ilgili ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “4 bin ton ürün dalda bekliyor. Tüccar yok ana tüccarlar bu yıl almaya gelmedi. Azerbaycan’dan üreticiler geliyordu. Onlar da gelmedi” dedi.

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök 'ten Emekli Olan  Belediye  personeline  Unutulmaz Veda
Yaşam

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök 'ten Emekli Olan Belediye personeline Unutulmaz Veda

Eğirdir Belediyesinden 5 memur, 8 daimi işçi, Belediye Şirketinden 53 personelin emekliliğe ayrılmasının ardından Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök büyük bir ahde vefa örneği göstererek veda programında onları bir araya getirdi.

Sultandağı ilçesinde Fiyatlar arrtı Kiraz Satışlar Başladı
Yaşam

Sultandağı ilçesinde Fiyatlar arrtı Kiraz Satışlar Başladı

Afyonkarahisar ili Sultandağı ilçesinde Geçtiğimiz günlerde tüccarların fiyat düşünmesine tepki üreticiden gelmiş hasadı durdurmuştu.

Uluborlu 'da  Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni
Yerel

Uluborlu 'da Kiraz üretici Satışı Durdu iste nedeni

Kiraz ihracatında lider olan Isparta Uluborlu ilçesinde Tüccar kurnazlığına Başkan Aziz Tuna ,Kaymakam ve üreticilerden ortak tepki .

Kirazın üretim merkezinde ihracatı iki katına çıkaracak hamle
Yerel

Kirazın üretim merkezinde ihracatı iki katına çıkaracak hamle

Türkiye’de kiraz piyasasında önemli bir yere sahip olan Afyon'un Sultandağı ilçesinde 12 farklı dükkanın yer alacağı Kırca Köyü Kiraz Alım Merkezi yapım çalışmaları başladı.

Kiraz gram altını geçti
Yerel

Kiraz gram altını geçti

Türkiye’de hasadına Mayıs ayında başlanması beklenen kiraz, Güney Amerika ülkesi Şili’den gelerek tezgahlarda yerini alırken fiyatı ise gram altını geçti.

İzmir’de uyuşturucu operasyonu
Yerel

İzmir’de uyuşturucu operasyonu

İzmir Kiraz'da uyuşturucu madde ticareti yapan kişiye operasyon yapan jandarma, 3 kilogram kubar esrar maddesine el koydu.