Burdur

Başkan Ercengiz protesto etti! 'Yüksek hızlı tren istiyoruz'

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Göller Güller Ekspresi seferini protesto ederek, uzun süredir beklenen demiryolu hizmetlerindeki aksaklıkları dile getirdi.

Başkan Ercengiz protesto etti! 'Yüksek hızlı tren istiyoruz'

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz'den Tren Protestosu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Göller Güller Ekspresi" seferinin protesto edildiğini açıkladı.

"Her seçimde Burdur'a verilen bir takım sözlerin...."

Ercengiz, yaptığı açıklamada, "Akşamın bu saatinde niye buradayım diye soracak olursanız öncelikle bir protesto eylemini gerçekleştirmek için buradayım. Her seçimde Burdur'a verilen Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından bir takım sözlerin bugün tecelli etmiş bir halini protesto etmek üzere sizlerin karşısındayım" dedi.

Burdur Halkı maalesef bugüne kadar oyalandı

"2008 yılında yaklaşık 15 yıl önce Göller Ekspresi veya Pamukkale Ekspresi Burdur'dan gittiği günlerde toplu taşımacılığın ne kadar kıymetli olduğunu Burdur halkı olarak bu istediğimizi ifade etmiştik" diyen Ercengiz, "Aradan geçen 15 yıl içerisinde defalarca verilen sözler ve yüksek hızlı tren vadi ile Burdur halkı maalesef bugüne kadar oyalandı" ifadelerini kullandı.

Burdur halkı davet edilmedi

"Bugün Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Taşımacılık AŞ tarafından yapılan bir törenle sabah saatlerinde Göller Güller Ekspresi Burdur'dan İzmir'e hareketini gerçekleştirdi " diyen Ercengiz, "Biraz önce dinlediğimiz ve izlediğiniz selamsız, bandosu olmayan Burdur Belediyesi bandosunun bir başkanı olarak yani Burdur halkının seçtiği bir belediye başkanı olarak bu programa davet edilmedim. Dolayısıyla Burdur halkı davet edilmedi" dedi.

"Selamsız kasabası olmadığını..."

"Bunun bir seçime yönelik yine bir eylem olduğunu düşünerek İzmir'den gelen treni Burdur Belediyesi bandosuyla karşılayıp buranın selamsız kasabası olmadığını çok kıymetli bürokratlara ve bizi yöneten değerli büyüklerimize hatırlatmayı bu kentin bir belediye başkanı olarak bu halkı temsil ettiğimi de ifade etmek istediğimi de sizlere aktarmak istiyorum" diyen Ercengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burdurlu olarak yüksek hızlı tren istiyoruz"

"Değerli arkadaşlar bu kent trenle 1936 yılında tanıştı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında Burdur ziyaretinde talimatıyla birlikte aradan geçen süre içerisinde 1936 yılında demir yolu taşımacılığıyla tanışan bu kent aradan nerdeyse 100 seneye yakın bir zaman sonra motoru trenle tamamlamaya çalışıyoruz. Biz Burdurlu olarak yüksek hızlı tren istiyoruz. Bizim 1990'lı yıllarda öğrencilik yıllarımızda İzmir'e gittiğimiz treni yeniden buraya bir icatmış gibi veya büyük bir hizmetmiş gibi ki saati de çok uygun olmadığını treni kullanan arkadaşlarımız hemşerilerimiz ifade ediyor yeniden Burdur'a getiriyor.

"Seçime yönelik bir manipülasyon"

"Bugün saat 10.30'da Burdur'dan çıkan bir vatandaş akşam saat İzmir'e 7'de indiğinde hangi işini görecek? Hangi işini gördükten sonra hangi saatte geri dönecek? Bir kere her şeyden önce planlamaların doğru olmadığını ve bu hizmetin tamamen seçime yönelik bir manipülasyon olduğunu seçimden sonra da çok kısa bir zaman içerisinde kaldırılacağını aşağı yukarı hesap ediyorum.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da 15 yıl sonra sefer başladı! Güller ekspresi kısa sürede 5 bin yolcu taşıdı
Yerel

Burdur'da 15 yıl sonra sefer başladı! Güller ekspresi kısa sürede 5 bin yolcu taşıdı

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yalçın, Burdur-Isparta-İzmir güzergahında hizmete giren Güller Ekspresi'nin, nostaljik atmosferi ve konforlu ulaşım imkanlarıyla 1 haftada 5 bin 50 yolcu taşıdığını açıkladı.

Burdur halkı için övünç kaynağı
Yerel

Burdur halkı için övünç kaynağı

Burdur, 15 yıl aradan sonra yeniden tren yolculuğu yapmaya başladı. Yolcu uğurlama töreninde AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Burdur Halkı için övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Güller ekspresi sefere başladı! 15 yıl sonra gelen mutluluk
Yerel

Güller ekspresi sefere başladı! 15 yıl sonra gelen mutluluk

15 yıl aradan sonra Burdur'a tekrar tren seferleri başladı. Güller Ekspresi, Burdur'dan İzmir'e günde iki sefer yapacak. Detaylar haberimizde...

Tren seferine davet edilmemek eksiklik
Yerel

Tren seferine davet edilmemek eksiklik

Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Göller Güller Ekspresi'nin ilk seferine Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in davet edilmemesini eksiklik olarak değerlendirdi.

Burdur trenine kavuştu! 15 yıl sonra yeniden başladı
Yerel

Burdur trenine kavuştu! 15 yıl sonra yeniden başladı

Burdur-İzmir seferlerini yapan Güller Ekspresi, 15 yıl aradan sonra Burdur'a seferlerine başladı. Trenin ilk seferini Burdur Valisi Türker Öksüz, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz'un yanısıra vatandaşlar karşıladı.

Burdur'da tren yolculuğu başlıyor! Güller ekspresi sefere çıkıyor
Yerel

Burdur'da tren yolculuğu başlıyor! Güller ekspresi sefere çıkıyor

Güller Ekspresi, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü Burdur-Isparta-İzmir güzergahında ilk yolculuğuna başlayacak. Detaylar haberimizde...