Antalya / Kepez

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar," sigorta Sektörüne yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Bankalar ve diğer kuruluşlar, bazı zorunluluklardan muaf tutulurken, acenteler üzerinde bu yükümlülükler devam etmektedir. Sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar," sigorta Sektörüne yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Bankalar ve diğer kuruluşlar, bazı zorunluluklardan muaf tutulurken, acenteler üzerinde bu yükümlülükler devam etmektedir. Sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi’ne katıldı. Sigorta sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren fuara Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Vekili Davut Menteş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, Uluslararası Sigorta Fuarı ve Kongresi Yönetim Kurulu Başkanı & Meclis Üyesi İbrahim Düzenli, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, ATSO Meclis Üyeleri Süleyman Özer, Ayhan Yıldırım ve ATSO 40. Grup Sigortacılık Meslek Komitesi Başkanı Azmi Karakoyunlu katıldı. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren ATSO Başkanı Ali Bahar, acenteler olarak faaliyet gösteren kuruluşların bir dizi zorunlulukla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Levha kaydı yapma, ticaret odalarına aidat ödeme ve fiziki şartları karşılama gibi gereklilikler, acentelerin iş yapma süreçlerini şekillendiren unsurlar arasında yer alırken, aynı sektörde faaliyet gösteren bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kuruluşlarda bu tür zorunluluklara tabi değiller” diye konuştu.


ACENTELERİN ZORUNLULUKLARI HERKES İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Türkiye’de sigorta sektörünün gelişen ve büyüyen bir alan olduğuna işaret eden Başkan Bahar, sektörde faaliyet gösteren acentelerin eşitliksiz ve adaletsiz uygulamalarla karşılaştığını kaydetti. Levha kaydı, ticaret odalarına aidat ödeme ve fiziki şartları karşılama gibi gerekliliklerin acentelerin iş yapma unsurları arasında zorunluluk olduğunu dile getiren Bahar, “Aynı sektörde faaliyet gösteren bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kuruluşlarda bu tür zorunluluklara tabi değiller. Bu durum, sektörel eşitsizliklere ve rekabetin adil bir zeminde oluşmamasına yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

ADİL REKABET ORTAMI İSTİYORUZ

Bankalar ve diğer kuruluşların bazı zorunluluklardan muaf olmasına karşın acenteler üzerinde yükümlülüğün devam ettiğini dile getiren ATSO Başkanı Ali Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sektöre yönelik daha sağlıklı, adil ve eşitlik temelinde bir rekabet ortamı oluşturulmasını talep ediyoruz. Bu bağlamda, acenteler için, eşitlik ve adalete vurgu yapmak istiyorum. Acentelerin levha kaydı yapma zorunluluğu bulunurken, bankalar, vakıflar, kooperatifler gibi kurumlar bu yükümlülükten muaftır. Acenteler ticaret odalarına ve TOBB’a yıllık aidat ödemek zorundadır ancak bankalar, vakıflar, kooperatifler bu ödemeyi yapmazlar. Acentelerde fiziki şart ve teknik personel zorunluluğu bulunurken, bankalar, vakıflar, kooperatifler bu şartlara tabi değildir. Acentelerin faaliyetlerine devam edebilmeleri için belirli bir süre içinde kayıt ücretini ödemeleri gerekirken, diğer kurumlar bu durumdan muaf tutulmuştur. Acenteler meslekten men edilebilirler, aldıkları komisyonlar denetlenir, usulsüzlük durumunda ceza öderken, bankalar, vakıf ve kooperatifler edilmezler. Bu konuda yaşanan eşitsizliklerin giderilmesi, sektördeki tüm paydaşlar için daha adil bir rekabet ortamı yaratılmasına katkı sağlayacaktır. Türk sigorta sektörünün güçlenerek büyümesi adına, bu konuda bir çözüme ulaşılmasını umut ediyoruz.”


SİGORTA SEKTÖRÜ KÂRA DEĞİL RİSKE ORTAK

Sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak olduğuna dikkati çeken Başkan Bahar, “Sigortacılık sektörü kâra değil, riske ortak olmaktadır. Ekonomimizin gelişmesine ve büyümesine paralel olarak, Sigortacılık sektörümüz de, büyümektedir. Rekabetin her geçen gün arttığı ve ülke sınırlarını aştığı bir ortamda, ticari faaliyetleri sürdürmek, hem zorlaşmakta hem de daha riskli hale gelmektedir. Tüm bu riskleri tek başına yüklenmek, mümkün değildir. Sigortacılık sektörü de, işte tam burada devreye girmektedir. Girişimcinin, iş insanının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan, bir ortak haline gelmektedir” diye konuştu.


GÜÇLÜ SİGORTA SEKTÖRÜ VURGUSU

Sigorta sektörünün gelişemediği halde iş dünyasının daha az risk almak durumunda kalacağına işaret eden Başkan Bahar, “İş dünyası daha az ticari faaliyette bulunacak, neticede de ekonomi yavaşlayacaktır. Bu nedenle, vatandaşlarımıza, iş insanlarımıza ve girişimcilerimize, alacakları riskleri minimize edecek olan sigortacılığı, en iyi şekilde tanıtmak ve korumak durumundayız. Ekonomiyi büyütmenin ve ticareti artırmanın yolu, güçlü bir sigorta sistemine sahip olmaktan geçmektedir” dedi.

SEKTÖRÜN VE ÜYELERİMİZİN YANINDAYIZ

Sigortacılık sektörünün yaşanan felaketlerden ve enflasyonist ortamdan en çok etkilenen sektör olduğunu dile getiren Bahar, “Yüksek rekabet ortamı, maliyetlerin hızla artması ve ödenen primlerin enflasyon karşısında değer kaybetmesinin sektör için zorlayıcı unsurlar olması, hepimizin malumudur. Bizim de ATSO olarak her zaman sigortacılık sektörümüzün ve üyelerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Burada yaşanan sorunların da görmezden gelinmemesi gerektiğini ve sektörün bulunduğu durumdan çok daha değerli hale gelmesini ve bunu hak ettiğini düşünüyorum. Bugün acentelerin oranı, sektör büyümesine rağmen her sene düşüyor. Acentelerimiz haksız rekabetle uğraşıyor” diye konuştu.

SEKTÖRÜN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Trafik sigortalarında ve kaskolarda acentelerin yaşadığı sorunlara dikkati çeken Başkan Bahar, “Sektörün dışında özellikle taşımacılık sektörümüzün, Rent a Car komitemizin, sigortalamanın girdiği her alanda 49 meslek komitemizde büyük sorunlar yaşadığımızı ifade etmek istiyorum. Sigorta şirketleri acentelerimize tek taraflı sözleşmeler yaparak, ticaretin her iki tarafını da koruyan kurallarını maalesef yerine getirmiyorlar. Sigorta sektörünün uzmanlaşmış personel anlamında önemli sorunları var. Bu konuda mesleki eğitimlerin verilmesi, bu alana yatırım yapılması gerektiği çok açık” dedi. Acentelerin bankaların zorlayıcı sigorta yapması konusunda haksız rekabetle uğraştığını dile getiren Bahar, “Birçok fabrika sigortalanmıyor, bu nedenle sanayicilerimiz fabrikaları sigortalanmadığı için krediye ulaşamıyor. Biz Ticaret ve Sanayi odası olarak bu sorunların düzeltilmesi için, fuarın özellikle sorunlara çözüm bulmak noktasında tartışma ortamı olmasını önemsiyoruz” diye konuştu. Fuarda “100. Yıl Atatürk Köşesi” açılışı gerçekleştirilerek, fuara katılım sağlayan stantlar ziyaret edildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
Yaşam

ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”

Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.

 ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"

ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"

Hafta sonu Türkiye’nin görünümünü pozitife çeviren Moody’s açıklamasının ardından ATSO Başkanı Ali Bahar “Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin kredi notu da artacak” dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar :her zaman istikrarlı ve yüksek oranlı bir sanayi büyümesine ihtiyacı var
İş Dünyası

ATSO Başkanı Ali Bahar :her zaman istikrarlı ve yüksek oranlı bir sanayi büyümesine ihtiyacı var

ATSO Meclisinde her fırsatta sürdürülebilir ekonomiye dikkat çeken ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeye ilişkin açıklamalarının iş dünyası adına çok önemli olduğunu kaydetti.

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Korkuteli Organize Sanayi Bölgesinde 8 yıldır Bitmeyeni 8 ayda Bitirdik Tapular Hazır "
İş Dünyası

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Korkuteli Organize Sanayi Bölgesinde 8 yıldır Bitmeyeni 8 ayda Bitirdik Tapular Hazır "

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) kasım ayı meclis toplantısı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kasım ayı faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Ali Bahar, ekonomi, turizm, iklim krizi, kentsel dönüşüm, Korkuteli OSB ve Türkiye ekonomisine ilişkin iş dünyasının talep, öneri ve beklentilerini gündeme taşıdı.

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Growtech Fuarı tarım sektörüne yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen önemli bir platformdur.
Yerel

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Growtech Fuarı tarım sektörüne yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen önemli bir platformdur.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve protokolün katılımıyla gerçekleştirilen ATSO Growtech 2023 Tarım İnovasyon Ödül Töreni’nin açılış konuşmalarını gerçekleştirdi

CHP  Eski   Milletvekili Çetin Osman Budak'ın yeğeni  Onur Budak Göz Yaşları içinde Defnedildi
Yaşam

CHP Eski Milletvekili Çetin Osman Budak'ın yeğeni Onur Budak Göz Yaşları içinde Defnedildi

Konyaaltı Belediyesi Spor Sube Müdürlüğünde çalışan 26 Yaşındaki Onur Budak Onur Budak'ın Ani Ölümü sevenlerini üzdü. Onur Budak ölüm nedeni..