Antalya / Konyaaltı

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.

Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.

KONYAALTI'NA YENİ BİR GERDANLIK
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin 200 milyon öz kaynağıyla hayata geçirilen Konyaaltı Liman Halk Plajı’nı düzenlenen törenle halkın kullanımına açtı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yapımına başladığı Boğaçayı Köprüsü ile Liman arasında kalan 1 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Liman Halk Plajı projesi tamamlandı. Projenin açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Milletvekilleri Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, Mustafa Erdem ve CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

200 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen projenin 23 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 74 bin metrekarelik bir alandan oluştuğunu söyledi. Bisiklet yolu, park alanları ve seyir terasıyla alanın modern bir görüntüye kavuştuğunu belirten Başkan Muhittin Böcek,

“Vatandaşlarımızın özgürce denize girebildiği Konyaaltı Liman Halk Plajımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Böyle bir projeyi Antalya’ya kazandırmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Antalya’nın her noktasına hizmet verebilmek amacıyla öncelikli hedefleri belirleyerek çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Böcek, “Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmamıza rağmen tasarrufa gittik. Antalya’dan Berlin’e kadar 3 bin 211 km içme suyu, Antalya-Ankara mesafesinde 514 km kanalizasyon yaptık. Arıtmaları yeniledik. Böyle bir sahil açılışında arıtmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” diye konuştu.

MAVİ BAYRAK SAYISINI ARTTIRDIK

Kültür ve Turizm Bakanı’nın son zamanlarda sahillerdeki Mavi Bayraklardan bahsettiğine değinen Başkan Muhittin Böcek, şunları söyledi: “Sayın Bakanın Mavi Bayraklardan bahsetmesi hoşuma gitmedi değil. Turizm Bakanlığı’na iki arıtmamızı verdik, 20 yıl Antalyalıların atıksu gelirini alıyorlar. Şimdi Kemer’de 27 yıl atıksu gelirimizi veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde bizim hiç haberimiz olmadan açılış kurdelesi kesmişler.

Biz göreve geldiğimiz gün itibarıyla 200 olan Mavi Bayrak sayısını 231’e çıkardık. Yerli ve yabancı 25 milyon vatandaşımıza ev sahipliği yapıyoruz. Onların övündükleri turizm gelirlerine 35 arıtmamızla hizmet veriyoruz. Ayrıca Türkiye’de bir ilke imza atarak denizlerimizi 22 termal kamerayla denetliyoruz.”

RAYLI SİSTEMİN PARASINI BÜYÜKŞEHİR ÖDEDİ

Meydan-Expo arasındaki ikinci etap raylı sistemi devlet yapıyor gibi vatandaştan oy toplandığına dikkat çeken Başkan Muhittin Böcek, “Seçimden önce oyları aldılar, seçimi kaybedince raylı sistemin 379 milyon lirasını Büyükşehir Belediyesi’nden tahsil ettiler. Şimdi o parayla 50 kreş, 15 okul, 15 tane yurt yapabilirdik. Bugünün parasıyla 2 milyar TL’dir.

Ama olsun varsın biz hep doğruları yapmaya devam edeceğiz. Şimdi seçim süreci geldi meydanlarda ulaşım sorununu çözeceğiz diyorlar. Tam 22 yıldır iktidarda olanlar Antalya- Alanya otoban yolunu her seçim dönemi ihaleye çıkartacağız diyorlar. Kimse ile dalga geçmesinler insanlarımıza yalan söylemesinler. Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma projeleriyle Türkiye’ye örnek olmuştur. Üreticimizi, çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

MUHİTTİN BAŞKAN’A ÖVGÜ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise konuşmasında Başkan Muhittin Böcek’in altyapıdan ulaşıma kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini ve geçireceğini belirterek, “Antalya’nın altyapısını, ulaşımını, metrosunu yapıyor. Bu ülkeyi yöneten kimi insanlar Marmaris’in yüzlerce dönüm koyunu alır kendisine yazlık yapar. Kimi yöneticiler de Antalya’nın en güzel plajını halka açar. O Muhittin Böcek işte.

Uzun yıllardır duymadığımız halk plajı, halk sofrası, halk dinlenme tesisleri. Halk kelimesini sık sık duyuyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ben Muhittin Başkan’a çok teşekkür ediyorum. 1999 yılında üniversite okumaya geldiğimde Konyaaltı Sahili tanınmayacak haldeydi. 20 yılda bir devrim yaptı, geliştirdi, değiştirdi ve halka açtı.

İşte bizim belediye başkanlarımız. Çok güzel bir sloganı da var. Halkın Başkanı, Herkesin Başkanı. Muhittin Başkan hizmet yaparken kimseyi ayrıştırmadan işçisinden, emeklisine, öğrencisine herkese hizmet ediyor” dedi.

DİĞER İLLERE ÖRNEK OLACAK

CHP Grup Başkanvekili Başarır, CHP’li belediye başkanlarının insana dokunan projeler ürettiğine dikkat çekerek, “Günlerdir Muhittin Başkan’ı seyrediyorum. Her gün açılış, her gün hizmet var. Her gün başkanı takip etmekten sosyal medyada yoruluyorum. 20 yıl önceki Konyaaltı’na bakın, şimdi ki Konyaaltı’na bakın. Gurur duyuyoruz. Antalya’nın her tarafını Konyaaltı yapacağız. Metrosuyla, ulaşımıyla, sağlığıyla, yoluyla insanıyla bütünleşeceğiz.

Ben bugün açılışını yaptığımız Konyaaltı Halk Plajı’ndan çok mutluyum. Bazı yerlerde her yer deniz, halk plaja giremiyor. Ne mutlu Antalya’da benim emeklik, işçim ücretsiz bir şekilde bu plaja gireceğiz. Teşekkür ederim Muhittin Başkan’ım” diye konuştu.

KONYAALTI LİMAN HALK PLAJI AÇILDI

Konuşmaların ardan Başkan Muhittin Böcek, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, milletvekilleri, meclis üyeleri ve protokolün katılımıyla Konyaaltı Liman Halk Plajı’nın açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra ise açılış törenine katılan bisiklet gruplarının Konyaaltı Sahili’nde gerçekleştireceği bisiklet sürüşünün ilk startı verildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

   Antalya'da Cumhuriyet’in 100. Yılı coşkusu Plaj Voleybolu Turnuvası ile başladı
Spor

Antalya'da Cumhuriyet’in 100. Yılı coşkusu Plaj Voleybolu Turnuvası ile başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılında sporun gücünü vurgulamak adına Plaj Voleybolu Turnuvası düzenledi. Devamı haberimizde....

Engelsiz Plaj turistlerin de gözdesi
Yaşam

Engelsiz Plaj turistlerin de gözdesi

Konyaaltı Sahili’nde yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Plaj engelli turistlerin de gözdesi oldu. Yerli ve yabancı tatilciler plajdan aldıkları hizmete tam not verdi. Devamı haberimizde...

dünyaca ünlü Altınkum Plajı çok özel misafirlerini ağırladı.
Yaşam

dünyaca ünlü Altınkum Plajı çok özel misafirlerini ağırladı.

Isparta’nın Eğirdir İlçesinde bulunan dünyaca ünlü Altınkum Plajı çok özel misafirlerini ağırladı.

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanlı başladı
Yerel

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanlı başladı

Manavgat’ta plaj voleybolu heyecanı başladı

Alanya plajında sağanak yağış ve fırtına Sahilde Kimse Kalmadı
Yaşam

Alanya plajında sağanak yağış ve fırtına Sahilde Kimse Kalmadı

Antalya’nın merkezi doğusu ve iç kesimlerde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı saat 17.00’da Alanya’nın İncekum Plajı’nda etkili oldu.

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Konyaaltı Sahili’nde Canlı Yayın Yasağı Geldi
Yaşam

Antalya’nın Dünyaca Ünlü Konyaaltı Sahili’nde Canlı Yayın Yasağı Geldi

Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde bulunan İşletmelere yasakla ilgili tebligatlar gönderildi.