Antalya

Antalya'da Kömür Satış Yerleri ve Kamyonlarda Sıkı Denetim

1 Ocak’tan bu yana kente giriş yapan 400 kamyonda yaklaşık 12 bin ton kömür analize tabi tutuldu. Kalite yönetmeliğine aykırı bulunan yaklaşık 535 ton kömür il dışına çıkarıldı.

Antalya'da Kömür Satış Yerleri ve Kamyonlarda Sıkı Denetim

ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, kış mevsimiyle birlikte kente gelen kömür kamyonlarını denetlemeyi sıklaştırdı. 1 Ocak’tan bu yana kente giriş yapan 400 kamyonda yaklaşık 12 bin ton kömür analize tabi tutuldu. Kalite yönetmeliğine aykırı bulunan yaklaşık 535 ton kömür il dışına çıkarıldı.
Büyükşehir Belediyesi Antalya’da kullanılan yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nda belirtilen kriterlere uygun olup olmadığını belirlemek için denetimler gerçekleştiriyor. Kış aylarının gelmesiyle kömür kamyonları, kömür satış yerleri, konutlar, seralar ve katı yakıt satıcılarına yönelik denetimler sıklaştırıldı. Ayrıca ekipler, kent içinde seyir halinde olan kamyon ve TIR’larda da denetimler yapıyor. Hava Kalitesi Uygunluk Belgesi olmayan kömürler il dışına çıkarılıyor.

12 bin ton kömür denetlendi

Kent girişinde yer alan Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda kömür kamyonlarından alınan numuneler titizlikle analiz ediliyor. Yönetmeliğe aykırı olan kömürler il dışına çıkarılıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağılığı ekipleri, 1 Ocaktan bu yana yaklaşık 400 kamyonda 12 bin ton kömürü analiz etti. Kalite yönetmeliğine aykırı bulunan 535 ton kömür il dışına çıkarıldı.

Satış yerleri ve seralara sıkı denetim

Hava kalitesinin korunması ve kirliliği önlemek amacıyla Çevre Sağılığı Şube Müdürlüğü ekipleri sera, katı yakıt satıcıları ve kaloriferli yapılarda sık sık denetim gerçekleştiriyor. Gezici ekipler de 157 katı yakıt satış noktası, 113 sera ve 23 kaloriferli yapıda denetim gerçekleştirdi.

Sosyal medyadan uyarıldı

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli Maden Mühendisi Osman Atmaca, vatandaşların kaliteli hava solumaları için Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi olmayan kömürlerin alınmaması konusunda uyarıda bulundu. Atmaca, “Son dönemlerde özellikle sosyal medya üzerinden satışları hızla çoğalan korsan kömür satışlarına karşı vatandaşları uyarıyoruz. Çevre illerden kalorifik değeri düşük yerli kömürler kente geliyor. Vatandaşlarımızdan sağlık açısından mutlaka Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi olan kömürleri kullanmalarını özellikle istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Köylüler Toplandı  Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz
Yerel

Köylüler Toplandı Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz

Antalya ili Korkuteli ilçesi Dereköy’de Kömür Ocağı İstemiyoruz Korkuteli gündemini uzun süredir meşgul eden Dereköy yaylasına kömür madeni açılmasına karşı yaklaşık 5 yıldır mücadele veren Dereköy’de, önceki gün yeniden ilgili alanda yeniden keşif yapıldı

Kömür fiyatları rekor kırıyor! Kömür fiyatlarına zamla kömür fiyatı ne kadar oldu?
İş Dünyası

Kömür fiyatları rekor kırıyor! Kömür fiyatlarına zamla kömür fiyatı ne kadar oldu?

Kış aylarında ısınma ihtiyacını karşılamak için tercih edilen kömür fiyatları 2024 yılında da yükselmeye devam ediyor. İşte güncel ithal kömür fiyatları listesi: 1 ton ve torba fiyatları ne kadar?

Evlerde Doğal Dezenfektan: Mangal Kömürü
Yerel

Evlerde Doğal Dezenfektan: Mangal Kömürü

Mangal kömürü, evlerde küf oluşumunu önlemek için doğal bir dezenfektan olarak kullanılabilir. Bu basit yöntem ile evinizi daha sağlıklı ve temiz bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Başkan soyunma odasını bastı, Rakip Takım futbolcularını darp etti iddiası...
Spor

Başkan soyunma odasını bastı, Rakip Takım futbolcularını darp etti iddiası...

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 6’ncı haftasında Vanspor Futbol Kulübü, Zonguldak Kömürspor’u konuk etti. Ev sahibi ekibin 1-0 sahadan galip ayrıldığı maçın ardından

Meme kanserinin görülme sıklığı akciğer kanserini geçti
Sağlık

Meme kanserinin görülme sıklığı akciğer kanserini geçti

Her 8 kadından birini etkileyen meme kanserinin görülme sıklığı akciğer kanserini geçerek dünya genelinde en yaygın tanı konulan kanser oldu. Devamı haberimizde...

Afyonspor, Kömürspor maçı hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor
Yerel

Afyonspor, Kömürspor maçı hazırlıklarına tüm hızıyla devam ediyor

Mor beyazlılar tüm hızıyla antrenmanlarını sürdürüyor