Antalya

Antalya'da ekmek zamlandı ama... İşte yeni fiyat

Türkiye’nin dört bir yanında ekmek fiyatlarına zamlar arka arkaya geliyor. Konuyla ilgili yeni gelişme ise Antalya’dan geldi. Ekmek Antalya'da 7,5 TL'den satılacak.

Antalya'da ekmek zamlandı ama... İşte yeni fiyat

Türkiye’nin dört bir yanında ekmek fiyatlarına zamlar arka arkaya geliyor. Konuyla ilgili yeni gelişme ise Antalya’dan geldi. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger tarafından yapılan açıklamalarda Antalya'da ekmek fiyatlarının zamlandığı ifade edildi. Kısa süre sonra Antalya ekmek fiyatı zamlı olarak satılacak.

İşte Antalya ekmek fiyatları

Antalya’da 210 gramlık ekmek fiyatı 6 TL’den 7,5 TL’ye çıkacak. 1,5 TL’lik zam yapılmasının gerektiğini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, zamlı fiyatların dahi maliyetleri karşılamadığını söyledi. Murat Ülger, “Un, maya, elektrik ve doğalgaz gibi temel girdilerin fiyatlarının sürekli yükselmesiyle birlikte, işletme maliyetleri de artmakta. Bu durum fırıncıları sıkıntıya sokuyor. Sektörün sürdürülebilirliği için acil önlemlerin alınması gerekiyor. Ekmek fiyatlar şu ankinden çok daha yüksek olmalıydı. Bu nedenle fırıncıların işlerini sürdürebilmek ve adil bir kar elde edebilmek için desteklenmeleri gerekiyor” dedi.

Antalya ekmek zammı kar amaçlı değil

6 TL'den satışa sunulan 210 gram ekmek fiyatı 7,5 liraya çıkartılırken 280 gram ekmek ise 10 TL olduğunu belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, ekmeğe zam kararını aldıklarını, ancak henüz uygulamaya geçirilmediğini, uygulamaya yönelik birkaç gün içerisinde karar alacaklarını dile getirdi.

Yeni fiyatın aslında yeterli olmadığını, fırıncı esnafına nefes aldıracak düzeyde olduğunu söyleyen Ülger, “Yeterli olmamasına rağmen bu kararı almamız çok zor oldu. Kar amaçlı fiyat artışı değil. Antalya'da kış aylarında günlük 1 milyon, yaz aylarında ise 800-900 bin arasında ekmek üretimi yapılıyor. 400 esnaf var ve yaklaşık 200'ü ruhsatsız. Ruhsatsız bu işi yapanlarla ilgili gerekli tüm bilgi ve adresleri ilgili makamlara iletiyoruz ama herhangi bir işlem yok" diye konuştu. 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da ekmeğe zam! Salı gününden itibaren...
Yerel

Burdur'da ekmeğe zam! Salı gününden itibaren...

Burdur ve ilçelerinde artan maliyetler sonrasında, ekmek fiyatlarına zam geliyor.

Ekmeğe büyük zam geliyor iddialarını cevapladı
Yerel

Ekmeğe büyük zam geliyor iddialarını cevapladı

Son günlerde ekmeğin 10 TL olacağı iddialarının ardından federasyon başkanı açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Antalya'da ekmeğe zam geldi Yeni fiyat belirlendi
Yerel

Antalya'da ekmeğe zam geldi Yeni fiyat belirlendi

Türkiye’nin dört bir yanında ekmek fiyatlarına zamlar arka arkaya geliyor. Konuyla ilgili yeni gelişme ise Antalya’dan geldi. Ekmek Antalya'da 6 TL'den satılmaya başlandı.

Burdur genelinde ekmeğe zam! Fırına gidince şaşırmayın
Yerel

Burdur genelinde ekmeğe zam! Fırına gidince şaşırmayın

Burdur ili ve ilçelerinde yapılan %25 zam sonrasında ekmeğin fiyatı 5 TL olarak belirlendi.

Bucak'ta ekmeğe zam geldi Pazartesi gününden itibaren...
Yerel

Bucak'ta ekmeğe zam geldi Pazartesi gününden itibaren...

Burdur İli Bucak ilçesinde fırıncı esnaflarının talebi doğrultusunda 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 5 TL olarak belirlendi. Gramaj değişikliği hakkında bilgi bulunmuyor.

Sinop'ta Ekmek 5 TL oldu
Yerel

Sinop'ta Ekmek 5 TL oldu

Sinop’ta fırıncı esnaflarının talebi doğrultusunda 4 liradan satılan 220 gram ekmek, 210 grama düşürülerek fiyatı da 5 lira yapılmıştır