Antalya / Akseki

Antalya 'da 22 Saattir Süren Yangın Kontrol Altına Alındı

Antalya’nın Akseki ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. 22 saattir çalışan orman işçileri ise yangının kontrol altına alınması ile derin bir nefes aldı. Devamı Haberimizde...

Antalya 'da 22 Saattir Süren Yangın Kontrol Altına Alındı

Antalya’nın Akseki ilçesinde kontrol altına alınan orman yangınında havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor. 22 saattir çalışan orman işçileri ise yangının kontrol altına alınması ile derin bir nefes aldı.
Kuyucak Mahallesi'nde dün saat 13.45 sıralarında başlayan orman yangınının soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangına gece boyunca havanın kararması ve uçakların görevinin sonlandırılmasının ardından 8 yer ekibi, 34 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 eskavatör, 2 gece görüşlü helikopter olmak üzere toplam 450 kişilik bir ekip müdahale etti. Günün ağarması ile birlikte ise ekiplere hava desteği arttırıldı. Yangına 5 helikopter ve 2 uçağı yönlendirildi.
Sabaha kadar yapılan yoğun müdahalenin ardından yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Antalya, Akseki orman yangını havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerine yer verdi.
Yangını söndürmek için 22 saattir aralıksız çalışan orman işçileri ise yangının kontrol altına alınması ile derin bir nefes aldı. Yorgun oldukları gözlenen işçiler ormanın içerisinde dinlendi.
Yangını söndürmek için Serik ilçesinden gittiğini belirten Veli Şahin, “Destek olmaya geldik. Akşamdan beri devam ediyordu, şuan kontrol altına aldık” dedi.

İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Demre’de Motor Kazası  2 ölü
Yerel

Antalya Demre’de Motor Kazası 2 ölü

Demre ilçesi Beymelek Mahallesinde Çaybaşı sokakta Mevlüt Beşkeçeli-26 yönetimindeki 07 BGS 997 Plakalı Motorbisiklet’in Elektrik direğine çarpması sonucu Motor Sürücü Mevlüt Beşkeçeli kaza yerinde yanında yolcu konumunda bulunan İlyas Yalçın-34 Demre Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen 

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e  "Kalite Belgesi" verildi.  Figen Yangözler Kimdir?
İş Dünyası

Antalya Realty World Yaşam Gayrimenkul’e "Kalite Belgesi" verildi. Figen Yangözler Kimdir?

Antalya'da Gayrimenkul sektöründe müşteri memnuniyeti ve kalite standartlarına olan bağlılığıyla bilinen Realty World Yaşam, sektördeki liderliğini bir kez daha kanıtladı Figen Yangözler Kimdir?

Antalya elektrik kesintisi! 01 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Antalya elektrik kesintisi! 01 Mayıs Antalya elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Antalya'da 01 Mayıs Çarşamba günü elektrik kesintisi var mı? Antalya'da yarın elektrikler kesilecek mi? Antalya'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma
Yerel

Tarım ve Seracılık Festivalinde Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Olay: Başpehlivanlar Arasında Tartışma

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 25.'si düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında gerçekleştirilen yağlı pehlivan güreşlerinde başpehlivanlar Cengizhan Şimşek ve Osman Kaan arasında tartışma yaşandı.

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte
Yerel

Antalya'da Korkunç Tehdit: Banka Müdürü ve Ailesi Hedefte

Antalya'da bir banka müdürüne ait aracın ön camına, "115 bin Euro verilmediği takdirde kendisinin ve ailesinin öldürüleceği" içerikli not kağıdı ve 3 adet uzun namlulu silah mermisi bırakıldı. Notu bırakan ve azmettiren 2 kişi yakalandı.

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu
Yerel

Antalya'da Güneşli Günler: Tatilciler Sahilleri Doldurdu

İki gün boyunca Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozu etkisindeki Antalya’da, taşınım etkisinin azalmasıyla birlikte sahiller doldu. Vatandaşlar ve tatilciler bol bol denize girdi, güzel havanın tadını çıkardı.